«Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο κ. Οικονόμου θα είχε ήδη παραιτηθεί» αναφέρει σε μία σκληρή ανακοίνωσή του κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του υπουργού στον Alpha, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου δεν βρήκε καμία δική του πολιτική ευθύνη για το φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ., που είχε ως αποτέλεσμα την άγρια δολοφονία ενός νέου ανθρώπου στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Ίσως δεν πρόλαβε να ενημερωθεί ότι ο ίδιος είναι ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΛ.ΑΣ., στην οποία προηγουμένως είχε καταλογίσει “τραγική αποτυχία”.

Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, ο κ. Οικονόμου θα αποτελούσε ήδη παρελθόν. Είναι προφανές, όμως, ότι έχει την στήριξη του κ. Μητσοτάκη για να παραμένει στην θέση του σαν να μην έχει συμβεί τίποτα».

Κλείνοντας, η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει: «Δίπλα στην αδιαφορία, την αδράνεια και την ασύλληπτη ανικανότητα, ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε την ανευθυνότητα, που επιτείνει την ανασφάλεια των πολιτών μετά τα όσα σοκαριστικά συνέβησαν χθες».