Για «τραγική αποτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας» έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας το απόγευμα της Τρίτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha για τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ κατά τη διάρκεια επιδρομής Κροατών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Στον τομέα της πρόληψης είχαμε μια τραγική αποτυχία, δεν είμαστε κυβέρνηση που μασάμε τα λόγια μας. Η εικόνα αυτή της ΕΛ.ΑΣ. είναι τελείως ξένη με τις επιδόσεις που μας έχει συνηθίσει. Πληροφορίες δεν αξιοποιήθηκαν, δεν αξιολογήθηκαν σωστά. Απαράδεκτο, ανεπίτρεπτο», δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

Και συνέχισε σχετικά με την αποπομπή επτά αξιωματικών της ΕΛΑΣ: «Αποδόθηκαν οι πρώτες ευθύνες και απαντώ ξεκάθαρα ότι βεβαίως ό,τι μας δείξει η έρευνα που θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, θα υπάρχουν ανάλογες αποφάσεις.

Δεν νοείται η ΕΛΑΣ ακόμη και μήνα Αύγουστο να αντιμετωπίζει με αυτό τον τρόπο αυτά τα περιστατικά. Χρειάζεται μεγαλύτερη σοβαρότητα, όχι να προσπαθεί να πετάξει κάποιος την ευθύνη σε κάποιον άλλον. Δεν έπρεπε ποτέ να συμβεί, αυτό το κονβόι να διασχίσει την μισή Ελλάδα και να μην το σταματήσει κανείς».

Παράλληλα, απαντώντας σε όσους ζητούν την παραίτησή του, ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε: «Δεν είχα κανέναν ενδοιασμό να παραιτηθώ αλλά δεν είναι ευθύνη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη να καταστρώνει σχέδια αντιμετώπισης των χούλιγκαν», επισημαίνοντας ότι «αναλαμβάνω την ευθύνη να δουλέψουμε σκληρά και να αλλάξουμε την Ελληνική Αστυνομία».