Η αλήθεια είναι πως όταν παίζονται (aka ποντάρονται) εκατομμύρια ευρώ, οι στοιχηματικές εταιρείες είναι προσεκτικές στις αποδόσεις που προσφέρουν για αθλητικά (και μη) στοιχήματα. Αρκετές έχουν κυκλοφορήσει αποδόσεις για τις ελληνικές, βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου, στηριζόμενες προφανώς σε ευρήματα (και των δημοσκοπήσεων).

Δέκα… και σήμερα πριν από τις αρχαιρεσίες, τα γραφεία στοιχημάτων μαρτύρησαν το αποτέλεσμά τους. Η στήλη «απευθύνθηκε» σε έξι εκ των εταιρειών που λειτουργούν νόμιμα εν Ελλάδι (Stoiximan, Novibet, Fonbet, Winmasters, Betshop, Betsson) και τα συμπεράσματα ήταν τα ακόλουθα..

Η πρωτιά στις εκλογές

Έχει… κλειδώσει από πλευράς ΝΔ, ως φαίνεται καθώς οι αποδόσεις θυμίζουν αγώνα… ΑΕΚ – Λεβαδειακός. Από 1.07 έως 1.15 προσφέρεται. Για αδαείς, όσο πιο μικρή είναι μια απόδοση, τόσο πιο πιθανό είναι να επαληθευθεί. Κοντολογίς, δεν «σπάει» η πρωτιά για τη Νέα Δημοκρατία.

Αυτοδύναμη κυβέρνηση

Απίθανο, και λογικό άλλωστε με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής. For the record τιμάται στο 51.00…

Τα ποσοστά των κομμάτων

Για αυτή την κατηγορία αναλύονται τα λεγόμενα lines των εταιρειών, που προσφέρουν συγκεκριμένα ποσοστά για κάθε κόμμα και καλούν τους πελάτες τους να ποντάρουν under ή over, ήτοι αν το εν λόγω κόμμα θα ξεπεράσει το εν λόγω line ή όχι. Ποια είναι τα εν λόγω lines;

  • ΝΔ: από 33,5% έως 34,25%
  • ΣΥΡΙΖΑ: από 28,5% έως 30,5%
  • ΠΑΣΟΚ: από 9,5% έως 9,75%
  • ΚΚΕ: από 5,75% έως 6,5%
  • Ελληνική Λύση: από 3,75% έως 3,95%
  • Μέρα25: από 3,5% έως 4%

Αντίστοιχα, κυκλοφορεί και το εύρος των ποσοστών για τα πρώτα τρία κόμμα, με τα επικρατέστερα να είναι τα:

  • ΝΔ: 33% με 36%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 27% με 30%
  • ΠΑΣΟΚ: 9% με 10%

Διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Τα γραφεία στοιχημάτων διαφωνούν με τις δημοσκοπήσεις καθώς κατεβάζουν τη διαφορά μεταξύ των πρώτων δύο κομμάτων, από το 3,5% έως το 4,58%. Βέβαια, ιστορικά έχει αποδειχθεί πως η διαφορά πρώτου και δεύτερου κόμματος είναι μεγαλύτερη από όσο «βλέπουν» οι στοιχηματικές: π.χ. τον Ιανουάριο του 2015 ήταν στο 5% (και ο ΣΥΡΙΖΑ τερμάτισε 8,53 μονάδες μπροστά).

Αριθμός κομμάτων στη Βουλή

Δεν ανακαλύπτεις την Αμερική. Μόνο προσφερόμενο στοίχημα να μπουν over 5,5 κόμματα στη Βουλή με τιμή στο 1.25. Πουθενά πάντως δεν βρίσκεις το over 6,5 κόμματα, ήτοι να μπουν 7 στο Κοινοβούλιο.

Ποσοστό αποχής

Το συγκεκριμένο line το βρίσκει κανείς από 40% έως 42%. Λογικό μιας και το 2019 η αποχή είχε φτάσει το 42,22% (!).

Συμπερασματικά…

…δεν μπορείς να αποκλείσεις ακόμη και στο 36% τη Νέα Δημοκρατία, της οποίας η πρωτιά δείχνει δεδομένη. Ούτε, αντίστοιχα, τον ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει μισή με μια μονάδα πάνω από το 30,5%, σε μια Βουλή που θα είναι ξανά εξακομματική αλλά χωρίς αυτοδυναμία.


Δια την υπογραφήν, Back door

Email: backdoorintro@gmail.com