Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χθες, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Σταύρο Θεοδωράκη ναι μεν «κάλυψε» τον πρώην πρωθυπουργό (είπε ότι ανέλαβε την ευθύνη άμεσα και παραιτήθηκε), όμως παρέπεμψε τις αποφάσεις για το μέλλον του πρώην Υπουργού για το μέλλον. «Θα το συζητήσω μαζί του», είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ακόμα δεν έχει ληφθεί η τελική απόφαση. Ποια όμως είναι τα δεδομένα;

Ο Κώστας Καραμανλής έχει διαμηνύσει (και το επανάλαβε πριν λίγες ημέρες στη Βουλή) ότι θα είναι παρών στο δημόσιο διάλογο. Αυτό σημαίνει ότι πρόθεσή του δεν είναι να… αποσυρθεί. Την ίδια ώρα, στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχουν στελέχη που εισηγούνται στον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον «κόψει», εκτιμώντας ότι η παραμονή του κάνει κακό στην παράταξη και παράλληλα δίνει ένα επιχείρημα στους πολιτικούς αντιπάλους της Νέας Δημοκρατίας.

Όμως, υπάρχουν κι άλλοι που θυμίζουν ότι πρόκειται για έναν… Καραμανλή. Έναν πολιτικό που κουβαλά βαρύ όνομα και στις Σέρρες όπου εκλέγεται έχει μεγάλη δυναμική. Αυτό, μάλιστα, δεν το αμφισβητούν και οι συνυποψήφιοί του, οι οποίοι ομολογούν ότι παρά το δυστύχημα ο Κ. Καραμανλής αν αποφασίσει να κατέβει θα είναι πρώτος.

Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά καθώς επίσης και η πρόθεση του ιδίου θα συνεκτιμηθούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος σίγουρα δεν θέλει να ανοίξει νέο εσωκομματικό μέτωπο.
Εξ ου κιόλας, η χθεσινή του αναφορά ήταν ιδιαίτερα προσεκτική:

Στ. Θεοδωράκης: Ο κύριος Καραμανλής; Θα πρέπει να παραιτηθεί από τα ψηφοδέλτια ή ο λαός θα αποφασίσει;

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο κ. Καραμανλής. Να σας πω ότι αμέσως μετά, όταν βρεθήκαμε μαζί, έθεσε στην διάθεσή μου -όχι απλά έθεσε στη διάθεσή μου την παραίτησή του με το τυπικό ξέρετε τρόπο- παραιτήθηκε.

Στ. Θεοδωράκης: Φάνηκε, όλοι το λένε, η κατάρρευση του εκεί στα Τέμπη.

Κυρ. Μητσοτάκης: Αμέσως και αυτό τον τιμά. Θα μου πείτε «αυτονόητο»; Ναι. Αλλά πόσες φορές το έχουμε δει;

Στ. Θεοδωράκης: Ναι, πολλές φορές εμείς οι πολίτες το διεκδικούμε ως αυτονόητο. Οι πολιτικοί δεν το θεωρούν αυτονόητο σε πολλές καταστροφές.

Κυρ. Μητσοτάκης: Αλλά πόσες φορές; Ας το αναγνωρίσουμε τουλάχιστον αυτό. Και βέβαια ο κ. Καραμανλής πήγε χθες στην Βουλή, μίλησε, παρουσίασε την άποψή του θεσμικά ως όφειλε. Θα κριθεί κι αυτό. Τώρα το ζήτημα των ψηφοδελτίων επιτρέψτε μου να το συζητήσω μαζί του, όταν έρθει η ώρα.

Στ. Θεοδωράκης: Δεν έχετε αποφασίσει ακόμα;

Κυρ. Μητσοτάκης: Θα το συζητήσω μαζί του, όταν έρθει η ώρα.