Ο Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, τοποθετήθηκε σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη, μεταξύ άλλων.

«Όταν στον ΣΥΡΙΖΑ ηττώνται από έναν άνθρωπο που δεν έχει καμία σχέση με τον χώρο είναι αποτέλεσμα ιδεολογικής και πολιτικής χρεοκοπίας» ανέφερε, και πρόσθεσε πως «η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούσα να φανταστώ καλύτερο τέλος», σχολίασε.

Πάντως, σε σχέση με το περιστατικό κατά το οποίο ο κ. Βορίδης αποκάλεσε τον κ. Κασσελάκη «Φαμελλάκη», ο ίδιος απάντησε πως «ήταν ένα λάθος».

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί «κενό» τον Στέφανο Κασσελάκη, όπως ανέφερε και σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός, ο κ. Βορίδης απάντησε πως «το κενό είναι κενό, είναι άνευ περιεχομένου και μέχρι τώρα δεν έχουμε κάποιο περιεχόμενο γι’ αυτό που υποτίθεται ότι κομίζει ο κύριος Κασσελάκης».

Σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Βορίδης είπε ότι το βασικό κριτήριο είναι οι μεγάλες διοικητικές οντότητες και τόνισε σχετικά με τα πρόσωπα: «Πρέπει να μοιραζόμαστε μια κοινή αντίληψη για την ανάπτυξη του τόπου».

Στην ερώτηση αν η ΝΔ κινδυνεύει να χάσει κάποιες περιφέρειες από δικούς της «αντάρτες», ο υπουργός Επικρατείας απάντησε ότι αυτό ισχύει σε ορισμένες περιφέρειες, αλλά είναι μειοψηφία. «Επιλέγουμε πρόσωπα με κοινή αντίληψη προς όφελος των πολιτών», υπογράμμισε ο Μάκης Βορίδης.