Κάθε πράγμα στον καιρό του και οι… προκρίσεις τον Αύγουστο; Μακάρι να ισχύει αυτή η συνθήκη για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε κάθε περίπτωση, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έμαθαν ποιο θα είναι το τελευταίο εμπόδιο που θα τους χωρίζει από τους ομίλους του Champions League. Αλλά πρώτα βέβαια πρέπει να φτάσουν ως εκεί.

Συγκεκριμένα, αν η Ένωση αποκλείσει την Ντιναμό Ζάγκρεμπ θα παίξει στα πλέι οφ της Νο1 διασυλλογικής διοργάνωσης με την Αντβέρπ. Ενώ αν το «τριφύλλι» κάνει την υπέρβαση με τη Μαρσέιγ, θα τον περιμένει ένας εκ των Μπράγκα (Πορτογαλία) ή Μπάτσκα Τόπολα (Σερβία), με την πρώτη να είναι το μεγάλο φαβορί.

To προφίλ της Αντβέρπ – Τι περιμένει την ΑΕΚ

Η ομάδα της Αμβέρσας κατέκτησε φέτος το πρωτάθλημα στο Βέλγιο μετά από 66 χρόνια, σε μια μαγική σεζόν αφού το συνδύασε με το πρώτο νταμπλ της ιστορίας της (νωρίτερα είχε πάρει και το Κύπελλο, νικώντας τη Μαλίν). Στον πάγκο της είναι ο Μαρκ φαν Μπόμελ, ενώ είμαι μια σφιχτοδεμένη ομάδα, που βγάζει το λάδι σε κάθε αντίπαλο με τον τρόπο που παίζει και ξέρει να παίρνει κατά κανόνα αυτό που θέλει. Είναι ένα οικονομικό εύρωστο κλαμπ, με εξαιρετικούς παίκτες σε όλες τις γραμμές, με τη σωστή μίξη πείρας και νιάτων.

Η Ένωση την αντιμετώπισε πρόσφατα σε φιλικό την Αντβέρπ και την κέρδισε με το ευρύ 3-0, αλλά σαφώς θα ήταν λάθος να στηριχτούμε σε αυτό το δείγμα. Ένα ματς προετοιμασίας είναι αυτό ακριβώς και τίποτα παραπάνω. Τα επίσημα είναι εντελώς άλλη υπόθεση.

Η Μπράγκα είναι το ακλόνητο φαβορί

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, αν τα φέρει η μοίρα και κάνει την έκπληξη κόντρα στη Μαρσέιγ, θα ήταν μεγάλο σφάλμα να θεωρήσει πως το δυσκολότερο πέρασε στο δρόμο για την group stage του Champions League. Η Μπράγκα, που είναι το μεγάλο φαβορί για να βρεθεί στο διάβα του σε αυτήν την περίπτωση, είναι ένα πολύ ποιοτικό σύνολο, με γρήγορο και επιθετικό τρόπο παιχνιδιού που δεν αρέσει σε κανέναν αντίπαλο.

Η σερβική Μπάτσκα Τόπολα κατέκτησε πέρυσι τη 2η θέση στη Σερβία, ποτέ δεν είχε κάνει κάτι καλύτερο στην ιστορία της. Είναι παντελώς άπειρη, πρώτη φορά παίζει Ευρώπη. Φαντάζει σενάριο τραβηγμένο από τα μαλλιά να καταφέρει να βάλει από κάτω την μπαρουτοκαπνισμένη Μπράγκα. Κι ας πρέπει ποτέ να μην λες ποτέ…

Αναλυτικά τα ζευγάρια (τα παιχνίδια θα διεξαχθούν 22 ή 23/8 και 29 ή 30/8) των πλέι οφ του Champions League:

    Σλόβαν Μπρατισλάβας ή Μακάμπι Χάιφα – Γιούνγκ Μπόις

    Αντβέρπ – ΑΕΚ ή Ντιναμό Ζάγκρεμπ

    Ρακόβ ή Άρης Λεμεσού – Κοπεγχάγη ή Σπάρτα Πράγας

    Κλάσβικ ή Μόλντε – Ολίμπια ή Γαλατασαράι

    Ρέιντζερς ή Σερβέτ – Αϊντχόφεν ή Στουρμ Γκρατς

    Μπράγκα ή Μπάτσκα Τόπολα – Παναθηναϊκός ή Μαρσέιγ