Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δεν άλλαξε τίποτα στην πρωτόδικη απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League για το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός που διακόπηκε μετά τη ρίψη κροτίδας και τον τραυματισμό του Χουάνκαρ.

Ο αγώνας κατακυρώνεται στον Παναθηναϊκό με 3-0, ενώ ο Ολυμπιακός τιμωρείται με αφαίρεση ενός βαθμού και διατηρείται η ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, που οι «ερυθρόλευκοι» θα εκτίσουν στους αγώνες με Παναιτωλικό (25/11) και ΑΕΚ (αμέσως μετά τις γιορτές και πριν τον προημιτελικό Κυπέλλου με Παναθηναϊκό).

Αναλυτικά η απόφαση:

«Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έλαβε κατά την τελευταία της συνεδρίαση την ακόλουθη απόφαση.
Δέχεται τυπικά αμφότερες τις εφέσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά της υπ’ αριθμόν 280/27-10-2023 αποφάσεως του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League 1.

Απορρίπτει κατ’ ουσίαν τις εφέσεις.

(αγώνας της 22/10/2023, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, για το πρωτάθλημα της Super League 1)».

Η βαθμολογία της Stoiximan Super League

Παναθηναϊκός 25
Ολυμπιακός 21
ΑΕΚ 21
ΠΑΟΚ 20
Λαμία 15
Άρης 14
ΟΦΗ 13
Πανσερραϊκός 12 (9 αγώνες)
Αστέρας 11
Ατρόμητος 9
Κηφισιά 8
Παναιτωλικός 6
ΠΑΣ 6
Βόλος 6 (9 αγώνες)

Στο CAS ο Ολυμπιακός για το «ντέρμπι της κροτίδας»

O αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Κώστας Καραπαπάς, λίγα λεπτά μετά την απόρριψη της έφεσης του Ολυμπιακού για όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έκανε ένα story στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει πως «η αλλοίωση του πρωταθλήματος είναι πλέον γεγονός».

Παράλληλα, κάνει γνωστό ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα προσφύγουν στο CAS και θα στραφούν νομικά κατά παντός υπευθύνου.

«Το έγκλημα ολοκληρώθηκε. Η αλλοίωση του πρωταθλήματος είναι πλέον γεγονός. Ο Ολυμπιακός θα προσφύγει στο CAS και θα στραφεί νομικά κατά όλων όσων συντέλεσαν σε αυτό. Ο κόσμος μας, η ομάδα, οι προπονητές, η διοίκηση είμαστε μια γροθιά. Και θα κατακτήσουμε τους στόχους μας ότι και αν συμβεί.

Δεν θα ξεχάσουμε, τους ΑΦΩΝΟΥΣ πολιτικούς της περιφέρειάς μας και όλης της χώρας, την απούσα από όσα τραγικά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο Κυβέρνηση, και τον όμιλο Μετροπόλιταν – ΥΓΕΙΑ που έπαιξε σε εκατομμύρια φιλάθλους της ομάδας μας ένα βρόμικο παιχνίδι.

Από εδώ και στο εξής θα γευτείτε τους καρπούς όσων σπείρατε».

ντέρμπι

Photo credits: Eurokinissi