Ο Τιερί Μποντέ, ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος «Φόρουμ για τη Δημοκρατία» (Forum voor Democratie – FvD) δέχθηκε επίθεση μέσα σε μπαρ, δύο ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στην Ολλανδία.

Ο ακροδεξιός πολιτικός βρισκόταν σε μπαρ της πόλης Χρόνινγκεν όταν θαμώνας τον χτύπησε με μπουκάλι στο κεφάλι. Ο Μποντέ γρονθοκόπησε τον δράστη, προτού φυγαδευτεί από τη συνοδεία του, σύμφωνα με βίντεο-ντοκουμέντο που μεταδίδουν ολλανδικά μέσα ενημέρωσης.

Αστυνομικοί συνέλαβαν τον άνδρα που επιτέθηκε στον ηγέτη του FvD.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ολλανδικού ακροδεξιού κόμματος, ο Μποντέ διακομίστηκε με ελαφρά τραύματα σε νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Υποχρεώθηκε να ματαιώσει προγραμματισμένη εμφάνισή του.

Την επίθεση σε βάρος του Μποντέ καταδίκασε ως «απολύτως απαράδεκτη» ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ολλανδίας, ο Μαρκ Ρούτε, ο οποίος δεν είναι υποψήφιος στις εκλογές της 22ας Νοεμβρίου.

Τον προηγούμενο μήνα, ο Τιερί Μποντέ είχε δεχθεί χτύπημα με ομπρέλα στο πανεπιστήμιο της Γάνδης, στο Βέλγιο.

Το ακροδεξιό κόμμα FvD, γνωστό για τις ευρωσκεπτικιστικές και αντιμεταναστευτικές θέσεις του, προβλέπεται να εξασφαλίσει 4-5 έδρες στο ολλανδικό κοινοβούλιο, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις.