Η Λίβερπουλ έκανε πλάκα στο παραδοσιακό ντέρμπι του αγγλικού ποδοσφαίρου απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την ισοπέδωσε 7-0 και σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη της ever απέναντι στους «Κόκκινους Διαβόλους».

Το 7-0 στην 26η αγωνιστική της Premier League όχι απλά μειώνει τη διαφορά των δύο ομάδων στους επτά βαθμούς, πιθανόν αλλάζει και τα μομέντουμ, με τους «κόκκινους» του Γιούργκεν Κλοπ πλέον να έχουν στον ορίζοντα την τετράδα και να βλέπουν τους Κόντι Χάκπο (δύο γκολ), Ντάργουιν Νούνιεζ (δύο γκολ) και Μοχάμεντ Σαλάχ (δύο γκολ και ασίστ) να βρίσκονται σε δαιμονιώδη κατάσταση.

Μέχρι πρότινος το σπουδαιότερο αποτέλεσμα που είχαν καταγράψει οι Reds απέναντι στην αιώνια αντίπαλο ήταν το 7-1 πίσω στο 1895 όταν ακόμα οι δυο ομάδες αγωνίζονταν στη δεύτερη κατηγορία.

Η Γιουνάιτεντ πέταξε λευκή πετσέτα μετά το 2-0, Χάκπο και Σαλάχ ήταν πραγματικά απολαυστικοί και η Λίβερπουλ βρέθηκε στο -3 από την Τότεναμ (ηττήθηκε εχθές με 1-0 στην έδρα της Γουλβς) και με ματς λιγότερο.

Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ φαίνεται πως έμεινε στην πρόσφατη κατάκτηση του League Cup και είναι σίγουρο πως θα κάνει πολύ καιρό να ξεπεράσει τη σημερινή επτάρα, η οποία σε συνδυασμό με τα περσινά μεταξύ τους αποτελέσματα αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι βρισκόμαστε στην εποχή που η αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει το πάνω χέρι.