«Μελετήσαμε την πιθανότητα να υποβάλουμε υποψηφιότητα για να φιλοξενήσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034 και, αφού λάβαμε υπόψη μας όλους τους παράγοντες, αποφασίσαμε να μην το κάνουμε». Αυστραλία συνεπώς, τέλος. Καλημέρα Σαουδική Αραβία για το Μουντιάλ 2034; E, μα ναι. Πώς να χάσεις όταν… παίζεις μόνος σου;

Η αραβική χώρα ήταν από πριν το φαβορί, πλέον και αν δεν προκύψει κάτι συγκλονιστικά απρόοπτο, είναι σίγουρο πως θα αναλάβει να διοργανώσει το Μουντιάλ 2034 συνεχίζοντας έτσι να επενδύει γερά στο ποδόσφαιρο. Η Αυστραλία έψαξε το ενδεχόμενο συνδιοργάνωσης με τις Ινδονησία, Μαλαισία και Σιγκαπούρη. Μόλις αυτό δεν περπάτησε, με την Ινδονησία μάλιστα να στηρίζει ανοιχτά τους Σαουδάραβες, έγινε σαφές πως πολύ δύσκολα στη χώρα των καγκουρό θα το συνέχιζαν μόνοι τους. Κάτι που επαληθεύτηκε.

Άλλες χώρες δεν «παίζει» να καταθέσουν πρόταση; Πρακτικά αδύνατο, από τη στιγμή που η FIFA, στο πλαίσιο του rotation στην ήπειρο διεξαγωγής, έχει περιορίσει τις επιλογές σε Ασία και Ωκεανία και η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή φακέλων είναι η σημερινή (31/10). Άρα η Σαουδική Αραβία δεν (θα) έχει καν ανταγωνισμό για τα μάτια του κόσμου.