Τρεις στις τέσσερις προκρίσεις πανηγυρίζουν οι ελληνικές ομάδες στα κύπελλα Ευρώπης, με την ΑΕΚ να βρίσκεται μια ανάσα από το να φτάσει το ποσοστό επιτυχίας στο 80%.

Σε αντίθεση με τον Άρη που κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου «αυτοκτόνησε», ο Παναθηναϊκός έκανε την υπέρβαση με αντίπαλο τη Μαρσέιγ, ενώ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός ξεπέρασαν τα εμπόδια της Χάιντουκ και της Γκενκ, αντίστοιχα.

Οι ελληνικές ομάδες έχουν μπροστά τους τα επόμενα παιχνίδια που θα καθορίσουν και τη συνέχειά τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

ΑΕΚ

Η ΑΕΚ φιλοξενεί τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ αύριο, Σάββατο, στην OPAP Arena με στόχο αφενός όλα να κυλήσουν ομαλά, αφετέρου να εκμεταλλευτεί το προβάδισμα που της δίνει το 2-1 του πρώτου ματς και να πάρει το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Champions League. Αν τα καταφέρει, θα διεκδικήσει την είσοδο στους ομίλους με αντίπαλο την Αντβέρπ με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στο Βέλγιο την ερχόμενη Τρίτη (22/08) και τον επαναληπτικό να έχει οριστεί για τις 30 του μήνα.

Σε περίπτωση αποκλεισμού της θα πάρει μέρος στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ στις 24 και 31 Αυγούστου αντιμετωπίζοντας τη Σπάρτα Πράγας.

Παναθηναϊκός

Μετά τη σπουδαία πρόκριση επί της Μαρσέιγ, στο ματς θρίλερ του Βελοντρόμ, ο Παναθηναϊκός έχει τη μεγάλη ευκαιρία να μπει στους ομίλους του Champions League προσθέτοντας αρκετά εκατομμύρια στα ταμεία του.

Το εμπόδιό του ακούει στο όνομα Μπράγκα με το πρώτο μεταξύ τους ματς να διεξάγεται την ερχόμενη Τετάρτη στην Πορτογαλία και τον επαναληπτικό να είναι προγραμματισμένος για τις 30 του μήνα στο ΟΑΚΑ.

Ολυμπιακός

Αποσπώντας ισοπαλία 1-1 στο εκτός έδρας ματς με τη Γκενκ με το γκολ του Αλεξανδρόπουλου στις καθυστερήσεις, ο Ολυμπιακός πήρε το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Europa League.

Τώρα καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Τσουκαρίτσκι. Πρώτος αγώνας εντός έδρας στις 24 Αυγούστου και ρεβάνς στη Σερβία στις 31 του μήνα.

ΠΑΟΚ

Έστω και πολύ πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό 3-0, ο ΠΑΟΚ επικράτησε χθες της Χάιντουκ στην Τούμπα και έφτασε στα πλέι οφ του Europa Conference League.

Για να μπει στους ομίλους θα πρέπει να περάσει από διπλές αναμετρήσεις τη σκοτσέζικη Χαρτς. Πρώτο παιχνίδι στο Εδιμβούργο στις 24 Αυγούστου και ρεβάνς στην Τούμπα στις 31 Αυγούστου.