Από το 2013 και μετά, η κατάσταση του θρύλου της Formula 1, Michael Schumacher αποτελεί μυστήριο για το κοινό. Μετά το τραγικό ατύχημα που είχε ενώ έκανε σκι στις Άλπεις, βρίσκεται στο πλάι της οικογένειάς του υπό άκρα μυστικότητα.

Το στενό του οικογενειακό περιβάλλον έχει ζητήσει αναρίθμητες φορές να σεβαστεί το κοινό και οι δημοσιογράφοι την κατάσταση της υγείας του πρώην αθλητή, ο οποίος φαίνεται να ανταποκρίνεται ελάχιστα στο περιβάλλον. Γενικά, οι πληροφορίες που υπάρχουν σχετικά με την κατάστασή του κυκλοφορούν «με το σταγονόμετρο», καθώς η σύζυγος και τα παιδιά του δεν θέλουν να δημοσιευτεί τίποτα σχετικά με τον 53χρονο.

Μάλιστα, το 2016 έδωσαν τεράστια «μάχη» για να θάψουν φωτογραφίες του θρύλου της Formula 1 που διέρρευσαν από έναν φίλο του, τρία χρόνια μετά το ατύχημά του.

Το στενό πρόσωπο από τον κύκλο του Γερμανού είχε επισκεφτεί το σπίτι τους ώστε να τον δει και φαίνεται να τράβηξε κρυφά φωτογραφίες του, τις οποίες κατάφερε να βγάλει έξω από την οικεία του στην λίμνη της Γενεύης χωρίς να το καταλάβει η οικογένεια.

Ύστερα, προσπάθησε να τις πουλήσει στον Τύπο έναντι μεγάλου χρηματικού ποσού, συγκεκριμένα για 1 εκατομμύριο λίρες.

Στις φωτογραφίες απεικονίζεται ο «Σούμι» ξαπλωμένος στο κρεβάτι του. 

Οι Γερμανοί εισαγγελείς επιβεβαίωσαν ότι «ένα άγνωστο πρόσωπο» είχε τραβήξει στιγμιότυπα και τα πρόσφερε για «υψηλά χρηματικά ποσά».

Χαρακτήρισαν την πράξη ως «παραβίαση του προσωπικού εύρους της ζωής του» και «παραβίαση της ιδιωτικής ζωής».

Ξεκίνησε έρευνα αλλά έχει ανασταλεί, παρά το γεγονός ότι η ταραγμένη σύζυγος του Michael Schumacher, Corina, απαίτησε από τους αστυνομικούς να αναλάβουν δράση.

Το μεγάλο ευρωπαϊκό ειδησεογραφικό μέσο το οποίο πρώτο πλησίασε ο άνθρωπος που είχε τη φωτογραφία του Schumacher κλινήρη, αρνήθηκε να αποκαλύψει την ταυτότητά του επικαλούμενο το δημοσιογραφικό απόρρητο. Υποστήριξαν ότι έγινε η πρόταση αλλά ποτέ δεν είδαν ούτε οι ίδιοι τις φωτογραφίες του Michael Schumacher κατάκοιτου.

Ο οδηγός υπέστη «τραυματική εγκεφαλική βλάβη» σε ένα ατύχημα εκτός πίστας ενώ έκανε σκι στις Ελβετικές Άλπεις μακριά από την κεντρική ράμπα και τέθηκε σε ιατρικό κώμα. Ξύπνησε ένα χρόνο αργότερα.

Έκτοτε, ο πρώην οδηγός της Ferrari και της Mercedes αναρρώνει στο σπίτι του στην Ελβετία μαζί με την οικογένειά του σε συνθήκες άκρας μυστικότητας.

Πέρσι η οικογένεια είχε συμμετάσχει στο ντοκιμαντέρ του Netflix με το όνομα του Michael Schumacher, όπου η γυναίκα του, Corina, δήλωσε ότι «λείπει σε όλους μας αλλά είναι ακόμη εδώ» χωρίς να δίνει καμία άλλη πληροφορία για την κατάσταση της υγείας του.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr: 

Michael Schumacher: Η σύγυζός του αποκαλύπτει τα τελευταία του λόγια πριν το δυστύχημα

Zlatan Ibrahimovic, The Beast: Στα 40 του είναι πιο τούμπανος από ποτέ

Sydney McLaughlin: Το κορίτσι-θαύμα που μπορεί να γίνει ο «θηλυκός Bolt» της εποχής μας