Οκτώ μόλις μέρες μετά το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ, ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα έδειξε ακριβώς γιατί θεωρείται το νέο «real deal». Στο παιχνίδι των Σπερς με τους Σανς ο 19χρονος Γάλλος ήταν υπερηχητικός, με 38 πόντους (12/20 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 5/6 βολές), 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 μπλοκ σε 34 λεπτά συμμετοχής, να αποτελούν εκλεκτό πειστήριο περί τούτου.

«Δεν βλέπω κάποιον άλλον σαν και αυτόν αυτή τη στιγμή. Είναι μοναδικός και θα γράψει τη δική του ιστορία στο σπορ. Παίζει ακριβώς όπως οι μεγάλοι παίκτες», μίλησε με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτόν ο Κέβιν Ντουράντ, αφήνοντας κατά μέρος στην άκρη την πίκρα για την ήττα της ομάδας του (132-121).

Ναι, ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα δεν είναι ο συνηθισμένος «ρούκι». Και αυτό το παιχνίδι φαίνεται πως είναι απλώς το πρώτο από τα πολλά «μεγάλα» που έρχονται γι’ αυτό το χαρισματικό παλικάρι, το παιδί-θαύμα του παγκοσμίου μπάσκετ.«Ήμουν καθοριστικός; Είναι υποχρεωτικό όταν είσαι φιλόδοξος», δήλωσε μετά, μιξάροντας σωστά αυτοπεποίθηση και ανάληψη ευθυνών.

Γνωρίστε τον Slenderman ή αλλιώς Βίκτορ Γουεμπανιάμα

Πριν λάμψει στο παρκέ, ο Γάλλος σέντερ των Σαν Αντόνιο Σπερς είχε δώσει και ένα άλλου τύπου σόου, εκτός γηπέδου αυτή τη φορά. Με αφορμή το Halloween ντύθηκε Slenderman τραβώντας ξανά πάνω του το ενδιαφέρον σαν μαγνήτης. Παρότι δεν φαινόταν το πρόσωπο του Βίκτορ Γουεμπανιάμα, κανείς δεν είχε αμφιβολία για το ποιος ήταν κάτω από τη στολή…

Το σουλούπι του άλλωστε ταιριάζει γάντι με την εν λόγω διαδικτυακή φιγούρα μυθοπλασίας, η οποία – για την ιστορία- δημιουργήθηκε ως μια μορφή creepypasta, δηλαδή μιας ιστορίας που δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό να τρομάξει όσους τη διαβάσουν.