Ένας σκύλος από τη Βόρεια Ντακότα, χρεωστάει τη ζωή του στην ατρόμητη γάτα της οικογενείας, η οποία έδιωξε δύο κογιότ που του επιτέθηκαν για να το κατασπαράξουν.

Η δραματική διάσωση καταγράφηκε από την εξωτερική κάμερα παρακολούθησης της οικογένειας. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, Lane Dyer, μοιράστηκε το υλικό και την αξιοσημείωτη ιστορία με την «ηρωίδα» γάτα με το Fox News Digital.

Το περιστατικό συνέβη την 1η Δεκεμβρίου του 2023, ενώ το βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας πριν από λίγες μέρες, το νέο ετος. Έκτοτε κάνει τον γύρο του κόσμου.

Η «ηρωική» στιγμή που η γάτα μπαίνει μπροστά και σώζει τον σκύλο

Το βράδυ του περιστατικού, ο Dyer είπε ότι μόλις που είχε αφήσει έξω το μικρό σκυλί της οικογένειας, την Oakley, γιατί έπρεπε να φροντίσει τα άλλα δύο σκυλιά που είχε μέσα στο σπίτι. Ο σκύλος έμεινε εκτός σπιτιού για δευτερόλεπτα, όταν η οικογένεια άκουσε φασαρία, ήταν η στιγμή της επίθεσης.

Εκείνη ακριβώς ήταν η στιγμή που τα κογιότ επιτέθηκαν στο σκυλάκι για να το κατασπαράξουν. Για καλή του τύχη όμως, μαζί στην αυλή βρισκόταν και η γάτα την οικογενείας, η οποία αντιλήφθηκε άμεσα τι θα ακολουθούσε και «ακόνισε» τα νύχια της, έτοιμη για αντεπίθεση.

Όταν τα κογιότ του όρμηξαν, το σκυλάκι ξαφνιάστηκε και προσπάθησε έντρομο να τρέξει μακριά. Μόλις κατέφερε να απομακρυνθεί, μπήκε στη μέση η ατρόμητη και ετοιμοπόλεμη γάτα, που με τη στάση της τρομοκράτησε τα κογιότ και τα έτρεψε σε φυγή σώζοντας τον σκύλο.

«Η Oakley έτρεξε μέσα στο σπίτι και σκαρφάλωσε πάνω μου», είπε ο Dyer κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνέντευξης στο Fox News Digital. «Είχε γραντουνιές στο στήθος και αιμορραγούσε» πρόσθεσε.

Η σύζυγος του Dyer τύλιξε με γάζες το σώμα της Oakley, για να σταματήσει την αιμορραγία από τις πληγές και την μετέφερε εσπευσμένα σε εφημερεύον κτηνιατρείο.

Τα πλάνα της κάμερας ασφαλείας έδειξαν την γάτα να τρέχει για να τρομάξει τα κογιότ. «Εμείς δεν είχαμε ιδέα τι συνέβη. Εκείνη ήξερε ακριβώς τι γινόταν και χωρίς κανένα δισταγμό, έδρασε», είπε ο Dyer και πρόσθεσε: «Ποτέ, ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια, δεν θα περίμενα μια γάτα να έκανε κάτι τέτοιο».

Για την ιστορία, η Binx ήταν μια αδέσποτη γάτα που άρχισε να επισκέπτεται την αυλή των Dyers όταν ήταν μόλις λίγων εβδομάδων.