Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση σκύλου σε 9χρονο αγοράκι που είχε βγει στο Καματερό για να πει τα κάλαντα λόγω Χριστουγέννων, είδε το φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο φαίνεται το σκυλί να αρπάζει το πόδι του παιδιού το οποίο σε κατάσταση σοκ μεταφέρθηκε με τραύματα από δαγκωματιές στο νοσοκομείο «Παίδων Αγία Σοφία».

Ο ιδιοκτήτης του ζώου συνελήφθη για πρόκληση βλάβης από αμέλεια και παράβαση του νόμου περί ζώων προσωπικής συντροφιάς αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα.

«Είχε πάθει σοκ, ούτε καν έκλαιγε όταν ήρθα και τον βρήκα. Κλαίγανε τα ανίψια μου τα οποία δεν είχαν υποστεί κάποιο δάγκωμα αλλά είχαν πάθει ψυχολογικό σοκ και ο μικρός δεν έκλαιγε από το σοκ του. Είχε δύο πληγές στο πόδι, πήγαμε και του κάναμε ράμματα. Δύο πληγές αρκετά βαθιές» είπε ο πατέρας του ανήλικου στο Mega.

Ο πατέρας του αγοριού περιέγραψε τις αγωνιώδεις στιγμές που έζησαν τα παιδιά, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι τους: «Κυνήγησε και τα άλλα τα παιδιά απλά τον μικρό τον δάγκωσε. Και κρύφτηκαν πίσω από κάτι αυτοκίνητα, έπεσε κάτω η ανιψιά μου και μπήκαν στη μέση κάποια άλλα σκυλιά τα οποία την γνωρίζουν και την προφύλαξαν και τότε σταμάτησε».

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος, ο ιδιοκτήτης του σκύλου, όχι μόνο δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει για την υγεία του παιδιού, αλλά έφυγε από το σημείο: «Αυτό που με ενόχλησε είναι που δεν έδειξε ένα ενδιαφέρον μετά το συμβάν. Δηλαδή να έρθει να ρωτήσει “τι κάνει το παιδί; Είναι καλά κτλ”. Εξαφανίστηκε. Έγινε το συμβάν και εξαφανίστηκε. Κλείδωσε τον σκύλο μέσα στο μαγαζί του και έφυγε, πήγε στο σπίτι του. Τον ψάξαμε και τον βρήκαμε. Δε θα εμφανιζόταν. Και αφού τον βρήκαμε τότε εμφανίστηκε στην Αστυνομία. Αν δεν τον ψάχναμε, δε θα είχε εμφανιστεί».