Παρηγοριά για την 17χρονη όμηρος της Χαμάς ήταν ότι μπόρεσε να έχει συντροφιά το σκυλί της, την Μπέλα, αυτούς τους δυο μήνες τρόμου και απόγνωσης!

Η Μία Λάιμπεργκ είμαι μια από τους ομήρους που απελευθερώθηκαν προ ημερών και τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν πάνω της, καθώς εμφανίστηκε να έχει στην αγκαλιά της ένα σκυλί, την Μπέλα.

«Όταν ήμασταν εκεί, έπρεπε να την ταΐζουμε με τα αποφάγια μας – ναι, σας μιλάω για την Μπέλα», είπε η 17χρονη Μία έχοντας στην αγκαλιά της το μικρό λευκό σκυλί. «Και έπρεπε να εξασφαλίζουμε ότι δεν θα είναι ανεξέλεγκτη εκεί όπου ήμασταν. Έπρεπε να την κρατάμε ώστε να μην πηγαίνει να εξερευνά και ενοχλήσει κάποιον εκεί», συνέχισε η Μία.

«Ήταν δύσκολο. Την κρατούσα (την Μπέλα) σε όλη τη διαδρομή μέχρι εκεί. Ήταν τέσσερα επιπλέον κιλά. Και στάθηκα αρκετά τυχερή ώστε να καταφέρω να την κρατήσω σε όλη τη διάρκεια αυτής της κατάστασης και να την φέρω πίσω», εξήγησε η Μία. Σημείωσε, μάλιστα, ότι: «Ευτυχώς για μένα, η Μπέλα δεν μοιάζει με τα άλλα μικρά σκυλιά που γνωρίζω, είναι μάλλον ήσυχη, εκτός όταν παίζει ή τρελαίνεται». «Αν την είχαν θεωρήσει ενόχληση, ειλικρινά πιστεύω πως δεν θα με είχαν αφήσει να την κρατήσω», υπογράμμισε η Μία.

Η Μία και η μητέρα της, η Γκαμπριέλα, επισκέπονταν συγγενείς στο Κιμπούτς Νιρ Ιτζχάκ όταν συνελήφθησαν όμηροι από τη Χαμάς στη διάρκεια της φονικής επίθεσής της 7ης Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ. Την ώρα της σύλληψής τους, η Μία έκρυψε το σκυλί μέσα στις πυζάμες της. Όταν πια βρέθηκαν σε όμηροι σε χώρο της Χαμάς, οι τρομοκράτες αποφάσισαν να παραμείνει το σκυλί μαζί με την Μία.

Ο πατέρας της Μία, ο Μοσέ, είπε ότι έψαχναν για την Μπέλα τις εβδομάδες που κρατούνταν όμηρο η οικογένειά του. Την ημέρα της απελευθέρωσής τους, εξεπλάγη όταν έμαθε ότι η κόρη του εμφανίσθηκε κρατώντας το σκυλί της.