Μια εκστρατεία που υποστηρίζεται από την ουκρανική κυβέρνηση και έχει στόχο να στείλει τον Vladimir Putin στο διάστημα έχει φτάσει σε δωρεές άνω των 2 εκατομμυρίων δολαρίων. Η χώρα σχεδιάζει την κατασκευή ενός πυραύλου ικανού να εκτοξεύσει τον Ρώσο πρόεδρο στον Δία επειδή «είναι ένας γίγαντας αερίου και ο μεγαλύτερος πλανήτης στο ηλιακό σύστημα».

Το putina.net, που ξεκίνησε από το Υπουργείο Ψηφιακού Μετασχηματισμού μετά την εισβολή του Putin στην Ουκρανία, υπόσχεται να στείλει «τον δικτάτορα πολύ, πολύ μακριά», χωρίς εισιτήριο επιστροφής.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας, Mykhailo Fedorov, προώθησε στο Twitter τον σύνδεσμο για τη συγκέντρωση χρημάτων στον διευθύνοντα σύμβουλο της SpaceX, Elon Musk μετά την πρόκληση που έκανε στον Putin για single combat. «Μπορούμε να τον στείλουμε στον Δία, για κάθε ενδεχόμενο», είπε ο Fedorov.

Κάπως έτσι, ίσως, βγει νικητής ο Elon Musk στην επική μάχη με τον Ρώσο πρόεδρο. Είναι και μια πρακτική λύση για να μπει τέλος στον πόλεμο. Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να το σκεφτούν πιο σοβαρά, θαρρούμε.

Το σχέδιο είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό. Ο Fedorov αποκάλυψε ότι τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στην πραγματικότητα για τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας και την αποκατάσταση των πόλεων και κωμοπόλεων της χώρας μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό.

Αν γινόταν στην πραγματικότητα, ο Putin θα ήταν αναγκασμένος να μπει σε ένα ταξίδι διάρκειας τουλάχιστον δύο ετών, καθώς δύο πλανήτες είναι περίπου 360 εκατομμύρια μίλια μακριά ο ένας από τον άλλο.

Η αλλαγή του ονόματος του Musk και οι απειλές στον Putin

Θα παρατηρήσατε στο Tweet ότι ο Elon Musk, άλλαξε το όνομά του σε Elona αφού ο Τσετσένος πολέμαρχος Ramzan Kadyrov, του απάντησε ότι ο Putin θα τον κέρδιζε αν πήγαιναν σε μονομαχία. Με μια ανάρτηση στο Telegram προειδοποίησε τον επικεφαλής της SpaceX ότι δεν «έχει» τον Putin.

«Elon Musk, μια συμβουλή. Μην συγκρίνεις τη δύναμή σου με εκείνη του Putin. Βρίσκεστε σε δύο εντελώς διαφορετικές κατηγορίες». Έγραψε ότι ο Ρώσος πρόεδρος «θα πλακώσει στο ξύλο, έναν πολύ πιο αδύναμο αντίπαλο». Είπε ότι για να τον αντιμετωπίσει θα πρέπει να κάνει μπράτσα, και να μετατραπεί από τον θηλυπρεπή Elona στον θηριώδη Elon.

Του πρότεινε και μερικές σχολές πολεμικών τεχνών στην Τσετσενία. «Θα επιστρέψει από τη Δημοκρατία της Τσετσενίας ως ένα εντελώς διαφορετικό άτομο, η Elona, δηλαδή ο Elon». Αφού ο Musk του απάντησε ότι είναι πολύ γενναιόδωρο εκ μέρους του και ότι αν φοβάται θα τον «πλάκωνε με το αριστερό του χέρι, αν και δεν είναι αριστερόχειρας», ο Kadyrov συνέχισε τον παραλληλισμό.

Διαβάστε περισσότερα στο intronews.gr:

Έφτιαξαν σε LEGO τον Volodymyr Zelensky και μερικές μολότοφ για να στηρίξουν οικονομικά την Ουκρανία

Elon Musk προς Putin: «Έλα να μονομαχήσουμε για την Ουκρανία»