Είναι φορές που αναρωτιόμαστε γιατί ορισμένοι άνθρωποι βάζουν τον εαυτό τους σε δοκιμασίες, αλλά την απάντηση δεν θα την μάθουμε ποτέ. Όπως και το γιατί μια καλλιτέχνιδα από τη Σουηδία αποφάσισε να κλειδωθεί σε ένα κλουβί για τρεις ημέρες και εντελώς γυμνή. Επιχείρησε να κάνει αυτό το περφόμανς, με την ίδια να εξαρτάται τα τρία 24ωρα από όσα τις πετούσαν στο κλουβί.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η Ελίν Σκάριν επέλεξε στο κλουβί της να προσθέσει μόνο μια φορητή τουαλέτα, λίγο χαρτί υγείας και ένα μικρόφωνο. Το περφόρμανς ονόματι «Ηθοποιός σε κλουβί» έδινε την ευκαιρία στους επισκέπτες να αλληλεπιδράσουν μαζί της και να της δώσουν διάφορα αντικείμενα, φαγητό, μπύρα αλλά και είδη ρουχισμού.

Ο λόγος που η 35χρονη το έκανε αυτό στον εαυτό της, ήταν για να επανεξετάσει τη σχέση ανάμεσα στην προσωπική της ταυτότητα και τον ρόλο της ως ηθοποιός, αφού ερμήνευε και ρόλους.

Η Σκάριν, μιλώντας στη Daily Mail, είπε πως «ήθελα να δω αν μπορούσε να απελευθερωθώ από τις κοινωνικές συμβάσεις μέσω της συγχώνευσης του εαυτού μου με την καλλιτεχνική μου ταυτότητα. Για να το πετύχω αυτό κλείστηκα μέσα σε ένα κλουβί. Όλα όσα έκανα εκεί μέσα ήταν μέρος της θεατρικής παραγωγής. Κάθε άτομο από το κοινό έπρεπε να μου αφήσει ένα δώρο, το οποίο πετούσε μέσα από μια καταπακτή. Αυτά τα δώρα έγιναν το σκηνικό και τα βοηθήματα της παράστασης».

Κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού της στο κλουβί, ένιωσε διάφορες διακυμάνσεις. Μάλιστα, ανάμεσα στο κοινό είδε και τον ψυχαναλυτή της, με τον οποίο είχαν να συναντηθούν τρία χρόνια. Έτσι έβαλε τα κλάμματα καθώς στεκόνταν μπροστά του ημίγυμνη.

«Το κοινό ήταν μπερδεμένο σχετικά με την ταυτότητα αυτού του άνδρα, και ξεκίνησε μια συζήτηση για την τέχνη, για τη ζωή, για το χάος και την τρέλα. Άνθρωποι γέλασαν και έκλαψαν. Την τελευταία μέρα η μητέρα μου μπήκε στο κλουβί και κάναμε ένα τσιγάρο μαζί».