Τα ξημερώματα της Πέμπτης, ένας 34χρονος άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο οδόστρωμα. Ένας νέος ακόμα. Ο γνωστός τράπερ Mad Clip, έχασε τον έλεγχό του αυτοκινητού του και έπεσε σε κολόνα στη Βουλιαγμένη και ακολούθως σε δέντρο. Η εικόνα της διαλυμένης Porsche ήταν αποκαρδιωτική, ενώ είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι από τη σφοδρή σύγκρουση χρειάστηκαν 12 πυροσβέστες για τον απεγκλωβισμό του. Πραγματικά, τη μια στιγμή διασκέδαζε σε γάμο φίλων του, έπινε, κάπνιζε, χόρευε, χαμογελούσε και την άλλη έχανε τη ζωή του σε τροχαίο από υπερβολική ταχύτητα. Η αγάπη για το γκάζι και η ταχύτητα άνω των 15ο χιλιομέτρων τον έστειλαν στον θάνατο.

https://www.intronews.gr/4496-2-skoupidi-i-mousik-tou-mad-clip-krima-pethane

Ο ίδιος δεν το έκρυβε. Στα social media τού επιδιδόταν πολλές φορές σε ξεκάθαρη παραβατικότητα, όπως όταν λίγους μήνες πριν, που δεν είχε υπακούσει σε σήμα της αστυνομίας να σταματήσει, εξαιτίας της υπερβολικής ταχύτητας. Αντιθέτως επιτάχυνε, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη στα στενά και έπειτα στην Εθνικό Οδό. Όταν τελικά κατάφεραν να τον σταματήσουν, οδηγήθηκε στο τμήμα. Αργότερα ο Mad Clip, με ελαφρά τη καρδία είπε πως «είμαι κοντράκιας και γκαζάκιας». Έτσι κι αλλιώς, ο αγαπητός τράπερ δε δίσταζε να το δείχνει ανά πάσα ώρα και στιγμή, αφού πολλές φορές ανέβαζε και βίντεο με το γκάζι κολλημένο στα 190 χλμ, πράγμα άκρως επικίνδυνο.

Όλα τα παραπάνω, τα παρακολουθούσαν όμως οι νεαροί θαυμαστές του, ηλικία κάτω των 18 οι περισσότεροι, που σε αυτή τη συναισθηματική ηλικία είναι πολύ εύκολο να κάνεις πρότυπα τους λάθος ανθρώπους και να επηρεαστείς σε όλους τους τομείς της ζωής σου. Κι αυτό είναι το πρόβλημα. Η trap μουσική, άλλωστε, έχει άνθηση τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, δυστυχώς όμως είναι φτιαγμένη με στίχους εξαιρετικά παραβατικούς, σεξιστικούς, κακοποιητικούς, με όπλα, ναρκωτικά κι όλα αυτά που σε καμία περίπτωση δεν βοηθούν στην εξέλιξη ενός νέου που έχει φτιάξει το δικό του ίνδαλμα.

Κάθε φορά που βλέπω νέα και φρέσκα πρόσωπα να κοπανιούνται με στίχους «μια ζωή ήμουνα dealer είχα γούστα ακριβά» ή «μιξάρω τη κόκα με τη κόλα» ή «τρέχω με χίλια χιλιόμετρα την ώρα», αναρωτιέμαι κατά πόσο αντιλαμβάνονται το νόημα όλων αυτών και πόσο τελικά επηρεάζονται μετέπειτα. Κι αυτά είναι ένα τίποτα μπροστά σε όλους τους στίχους που λέγονται.

Μιλάμε για ένα είδος μουσικής, που τουλάχιστον στην Ελλάδα έχει κολλήσει στο ίδιο σημείο και στους ίδιους τραγικούς στίχους, με ένα θράσος άνευ προηγουμένου που οδηγεί σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια. Η υπερβολική ταχύτητα δεν σε κάνει μάγκα, ο μπάφος δεν σε κάνει γαμάτο. Χρήματα, ποτά, κότερα, ελικόπτερα, κόντρες, γκόμενες με τελείως υποτιμητική αναφορά δεν είναι αυτά η trap. Πιτσιρίκια να τα βροντοφωνάζουν και τα είδωλα τους να συνεχίζουν στο ίδιο tempo, δημιουργώντας άντρες κακής πάστας.

Ο Mad Clip ήταν υπηρέτης αυτής της ανεγκέφαλης τραπ, δυστυχώς. Και οι στίχοι στα δικά του κομμάτια ήταν εξίσου προφητικοί, εν τέλει. Τουλάχιστον, αν κάτι πρέπει να συγκρατήσει η σημερινή νεολαία που της αρέσει να πειραματίζεται, είναι να βλέπει το αυτοκίνητο του τράπερ και να μπαίνει σε σκέψεις και να προβληματίζεται. «Ζούμε όλα ή τίποτα μέχρι να ‘μαι RIP», λέει σε ένα τραγούδι του και δυστυχώς, αυτό το rip έγινε πολύ πιο σύντομα απ΄ότι έπρεπε.

Κρίμα για έναν 34 χρόνο άνθρωπο, κρίμα για τον Mad Clip, κρίμα για όσους φεύγουν από υπερβολική ταχύτητα. Δεν είναι η ζωή αυτή παιδιά και το γκάζι μπορεί σε ένα λεπτό να στα ανατρέψει όλα. Και όχι μόνο σε εσένα, αλλά και στους υπόλοιπους οδηγούς που τηρούν την οδηγική συμπεριφορά και δεν φταίνε σε τίποτα.