Σαν σήμερα, πριν από δύο χρόνια, στις 2 Σεπτεμβρίου 2021, ο Mad Clip χάνει τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα. Ο αγαπητός τράπερ σε ηλικία μόλις 34 χρόνων άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, αφού έχασε τον έλεγχο της Porsche που οδηγούσε και προσέκρουσε σε μια κολόνα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης και στη συνέχεια σε ένα δέντρο.

Το θλιβερό περιστατικό, μας θύμισε τον θάνατο του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη, ο οποίος σκοτώθηκε το 2016, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, με παρόμοιο τρόπο.

Σιγά σιγά μάθαμε όλοι τις λεπτομέρειες του δυστυχήματος. Ο Mad Clip τα ξημερώματα της Πέμπτης επέστρεφε από έναν γάμο συνεργατών του, όπου διασκέδαζε μαζί με την καλή του φίλη και Ελένη Φουρέιρα, ανυποψίαστος για την… τραγική εξέλιξη της βραδιάς.

Ο θάνατός του βύθισε στο πένθος την οικογένεια και τους θαυμαστές του τραγουδιστή, που κατέκλυσαν τα social media μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ποστάροντας φωτογραφίες του και φράσεις από τα τραγούδια του.

Χρειάστηκαν δύο ώρες για τον απεγκλωβισμό του τράπερ

Τα στοιχεία της έρευνας έδειξαν πως ο αδικοχαμένος τράπερ πρόλαβε να πατήσει φρένο στην παραλιακή και να κόψει στα 80 χιλιόμετρα από τα 134. Το πόρισμα για το μοιραίο δυστύχημα έριξε φως στα αίτια θανάτου του. Φαίνεται πως ο θάνατος του τραγουδιστή οφείλεται σε απώλεια ελέγχου του αυτοκινήτου του.

Συντετριμμένοι ο Light και η Ελένη Φουρέιρα

Δεκάδες ήταν οι καλλιτέχνες που προχώρησαν σε αναρτήσεις στα social media, για να τιμήσουν τον φίλο τους, με την Φουρέιρα να είναι συντετριμμένη από το θάνατο του τράπερ. Θαυμαστές έσπευσαν στο σημείο του τροχαίου να αφήσουν ένα λουλούδι ή κάποιο αντικείμενο λατρείας προς τον τραγουδιστή.

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης κηδεύτηκε στις 6 Σεπτεμβρίου του 2021 στο Κοιμητήριο του Παλαιού Φαλήρου, με πλήθος θαυμαστών να τον συνοδεύουν στην τελευταία του κατοικία, μέσα σε κλίμα οδύνης. Συντετριμμένος στην κηδεία εμφανίστηκε και ο πολύ καλός του φίλος και συνάδελφος Light, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που είχαν φτάσει στο σημείο του τραγικού τροχαίου.

H εξόδιος ακολουθία μεταδόθηκε live στο YouTube, ώστε νοερά να τον αποχαιρετήσουν όλοι οι θαυμαστές του που δεν μπόρεσαν να παραστούν στην τελετή.

Η… σύγκριση με τον Μίκη Θεοδωράκη

Μάλιστα, το πρωί της Πέμπτης, άλλη μία δυσάρεστη είδηση ήρθε στη δημοσιότητα: ο “οικουμενικός” Μίκης Θεοδωράκης πέρασε στην αιωνιότητα. Ο σπουδαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης έφυγε από τη ζωή – την ίδια μέρα με τον τράπερ – σε ηλικία 96 ετών και βύθισε τη χώρα σε ανείπωτο πένθος. Η τραγική σύμπτωση, όπως ήταν φυσικό, δημιούργησε πόλωση στα social media με αντιπαραθέσεις για μία ανούσια “σύγκριση” δύο θανάτων, δύο καλλιτεχνών από “άλλους κόσμους”.

Ποιος ήταν ο Mad Clip

Ο Παναγιώτης (Peter) Αναστασόπουλος, γνωστός στο ευρύ κοινό ως Mad Clip γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 25 Μαΐου του 1987 από γενιά Ελλήνων μεταναστών. Ο τράπερ και επιχειρηματίας ήταν μέλος της Capital Music, με τα τραγούδια του να σκαρφαλώνουν στην κορυφή των charts και με το νεανικό κοινό να τον αποθεώνει.

Από την αρχή της μουσικής του πορείας έγινε γνωστός στο κοινό με το καλλιτεχνικό όνομα Mad Clip, το οποίο προέρχεται από τα αρχικά “Money and Drugs, Can’t Live in Poverty”.
Τα ακριβά αυτοκίνητα και η ταχύτητα ήταν οι μεγάλες του αγάπες, που τελικά του στοίχισαν την ίδια του τη ζωή. Όσοι τον γνώριζαν έκαναν λόγο για ένα “καλό παιδί”, με πάθος για τη μουσική, που πάντα βοηθούσε όσους είχαν ανάγκη. Έτσι έμεινε στη μνήμη των φίλων του ο Mad Clip, ο Παναγιώτης για τους οικείους του.

Ο καλλιτέχνης μέσα σε λίγα μόλις χρόνια κυκλοφόρησε τέσσερα άλμπουμ, μεταξύ αυτών το “Super trapper”, “O Amerikanos LP”, το “Super Trapper 2” και το “Still Active”, σε συνεργασία με τον Strat.

Είχε συνεργαστεί με τον SNIK, την Ελένη Φουρέιρα, την Ζοζεφίν, αλλά και άλλους γνωστούς καλλιτέχνες. Αυτά είναι 5 κομμάτια που λάτρεψαν οι θαυμαστές του.