Άλλη μία μόδα των Αμερικάνων ήρθε στην χώρα μας, από εκείνες που δεν βγάζουν κανένα νόημα. Όπως το να γιορτάζουμε το Halloween αν και έχουμε τις δικές μας Απόκριες, το να μιλάμε για thanksgiving ή St. Patrick’s Day και να κάνουμε baby showers όταν εγκυμονούμε. Το τελευταίο trend που γίνεται όλο και πιο συχνό φαινόμενο ανάμεσα στους νέους Έλληνες γονείς είναι το gender reveal party.

Αναλύουμε το νέο cringe trend με αφορμή το τελευταίο TikTok της Adriana Lima για την ανακοίνωση του φύλου του τρίτου παιδιού της. Σε περίπτωση που όντως ενδιαφέρεστε να μάθετε, θα είναι αγόρι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Adriana Lima (@adrianalima)

Το gender reveal party είναι μία μάζωξη, ας το πούμε πάρτι για να ανακοινώσουν οι μέλλοντες γονείς ποιο θα είναι το φύλο του παιδιού τους. Κάποιος, κάπου σκέφτηκε ότι ένα sms ή ένα τηλεφώνημα ή έστω ένα InstaStory, δεν ήταν αρκετά για μία τέτοιου βεληνεκούς ανακοίνωση. Χρειάζεται ολόκληρο πάρτι.

Σε ένα τέτοιο party -ας πούμε party, αφού συνήθως γίνεται κατά το μεσημέρι ώστε να υπάρχει φυσικό φως και να βγουν καθαρές οι φωτογραφίες για το Instagram, οι γονείς έχουν αναθέσει σε κάποιο άλλο άτομο π.χ. την κουμπάρα να μάθουν από τον γιατρό το φύλο του παιδιού. Εκείνοι, οργανώνουν να φέρουν μπαλόνια από αυτά τα ειδικά που έχουν χρωματιστό καπνό μέσα.

Ύστερα, οι γονείς δίνουν τα κινητά τους σε κάποιον ώστε να τραβήξει το απαραίτητο βίντεο που θα ανέβει στο TikTok, όπου σπάνε τα μπαλόνια και δηλώνουν έκπληκτοι με την τόσο σημαντική πληροφορία του τι φύλο θα έχει το αγέννητό τους έμβρυο. Εάν είναι γαλάζιο πρόκειται για αγόρι ενώ αν είναι ροζ κορίτσι, όπως κάναμε και τα παλιά τα χρόνια που διακοσμούσαμε τα παιδικά δωμάτια μόνο με μπλε και ροζ.

«Συγχαρητήρια! Το μωρό σας θα έχει πέος!» θα μπορούσαν να αναφωνούν οι καλεσμένοι όταν από τα μπαλόνια που σκάνε βγαίνει γαλάζιος καπνός.

Σε μία εποχή που γίνεται τεράστια προσπάθεια να καταρριφθούν τα στερεότυπα με βάση το φύλο και η έμφυλη ταυτότητα είναι πιο ρευστή από ποτέ, η νέα μόδα του Gender Reveal Party μοιάζει εντελώς απαρχαιωμένη. Ακόμη και εάν εκφράζεται με σύγχρονα μέσα, αντλεί την έμπνευσή της από πρακτικές του παρελθόντος, όπου το φύλο του μωρού είχε μεγάλη σημασία για τους γονείς λόγω προίκας, συνέχειας ονόματος κτλ.

Μήπως απλά πρόκειται για μία παγκόσμια πλεκτάνη των απανταχού soon-to-be γονιών να πάρουν περισσότερα δώρα;

*Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Shutterstock

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Playa del Amor: Ο παράδεισος της γκέι κοινότητας στο Μεξικό – Γιατί ανησυχούν πως δεν θα κρατήσει για πολύ ακόμα;

Βίνα Ασίκη: H «ιέρεια» της βιντεοκασέτας που πολλοί λάτρεψαν αλλά λίγοι θυμούνται

Η εκτόξευση της Sydney Sweeney: Από το The Handmaid’s Tale στην επιτυχία του Euphoria