Ένα ακόμη καλοκαίρι που η χώρα μας είναι αντιμέτωπη με πύρινα μέτωπα, που στο πέρασμά τους διαλύουν περιουσίες και προκαλούν ακόμη μία οικολογική καταστροφή. Ένα ακόμη καλοκαίρι που κανείς δεν έπραξε τα δέοντα ώστε να μην φτάσουμε να γινόμαστε ξανά θεατές στο ίδιο έργο. Ένα ακόμη καλοκαίρι που ορισμένοι αναζητούν τα εξιλαστήρια θύματά τους, για να κράξουν και να βγάλουν από μέσα τους τον εκνευρισμό που τους πνίγει.

Για φέτος, αυτά τα εξιλαστήρια θύματα τα βρήκαν στο πρόσωπο της Δέσποινας Βανδή και του Βασίλη Μπισμπίκη. Το γεγονός ότι εδώ και τρεις ημέρες μαίνονται οι πυρκαγιές αλλά η τραγουδίστρια ανέβασε στο Instagram της τις διακοπές τους στην Κρήτη, προκάλεσε αντιδράσεις. 

Η Βανδή και ο Μπισμπίκης κατηγορούνται πως δεν έχουν κοινωνική ευαισθησία, που ενώ η ανατολική Αττική, το Λουτράκι και η Ρόδος μετρούν ακόμα τις πληγές τους, εκείνοι δείχνουν να μην ενδιαφέρονται και κολυμπούν αμέριμνοι στην πισίνα τους.

Βανδή διακοπές
Βανδή Μπισμπίκης

«Εδώ ο κόσμος καίγεται και………», «η χώρα σας καίγεται …και εσείς τραμπάλα», «καίγεται όλη η Ελλάδα κι εσείς τον χαβά σας. Τι να πει κανείς δεν υπάρχουν λόγια. Νιονιο γιοκ», ήταν κάποια από τα σχόλια που γράφτηκαν κάτω από την ανάρτηση της τραγουδίστριας.

@desp1navandiofficial A day in Crete🏝️❤️🛫 #fyp #foryoupage #tiktok #summer #greektiktok ♬ Lovely Day Austin Millz Remix – Austin Millz

Η Βανδή και ο Μπισμπίκης είναι το πρόβλημά μας;

Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που λέει πως τα δημόσια πρόσωπα δεν επιτρέπεται να ανεβάσουν οτιδήποτε άλλο στα προφίλ τους, αν η χώρα καίγεται. Είναι υποχρεωμένοι, δηλαδή, να ποστάρουν τη θλίψη τους μέσα από εικόνες ή να ενημερώνουν για τις εθελοντικές δράσεις. Ναι, σίγουρα όταν ένα πρόσωπο αγαπητό στο κοινό κάνει μια ανάρτηση για εθελοντισμό, έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο, αλλά αλήθεια, χρειαζόμαστε τη Βανδή και την κάθε Βανδή για να ενημερωθούμε στα social media;

Μόνο από ένα insta story δηλαδή, φαίνεται η θλίψη; Έχουν ορίσει ορισμένοι τους εαυτούς τους ως αστυνομία ηθικής και κράζουν τους διάσημους που κάνουν τη ζωή τους κανονικά, λες και δεν το κάνουν και οι ίδιοι. Η διαφορά είναι πως η Βανδή επιλέγει να το δείξει, ενώ αυτός ο κάποιος που κουνάει το δάχτυλο όχι, παριστάνοντας τον πολίτη γεμάτο ενσυναίσθηση. Το ίδιο υποκριτικό είναι κι αυτό.

Και για να λέμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη, αν η Βανδή και ο Μπισμπίκης δεν είχαν δείξει τόσο πολύ τον έρωτά τους τους προηγούμενους μήνες, με την υπερπροβολή αυτή να ενοχλεί τους περισσότερους, ενδεχομένως τώρα να μην τους έκραζαν και για τις φωτογραφίες. Είναι love to hate πρόσωπα πλέον.

Αλλά στην τελική δεν είναι και οι μοναδικοί διάσημοι που δεν ανέβασαν τίποτα για τις πυρκαγιές. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε ένα story του κάθε τραγουδιστή, του κάθε του ηθοποιού, του κάθε καλλιτέχνη γενικότερα, για να ξεκουνηθούμε.