Φωτιές σε όλη τη χώρα… Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η φωτιά στη Ρόδο, στην περιοχή Απόλλωνα. Ολονύχτια μάχη με τα μέτωπα της φωτιάς έδωσαν οι δασοπυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού, οι εθελοντές και οι κάτοικοι των γύρω χωριών, επιχειρώντας να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα που εκδηλώθηκε χθες περίπου στις 7 το απόγευμα, και μέχρι τώρα καίει ανεξέλεγκτα και μετατρέπει σε στάχτη δεκάδες στρέμματα δάσους στην περιοχή ανάμεσα σε Απόλλωνα και Λάερμα.

Δείτε επίσης: Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί σε Αττική, Βοιωτία, Κορινθία

Περισσότερα από 120 άτομα συνολικά, πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές, βρίσκονται στην περιοχή προσπαθώντας να τιθασέψουν τις φλόγες από τα μέτωπα της φωτιάς, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και οι ρίψεις νερού από αέρος. Ανατολικά και δυτικά καταβάλλονται προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς, και ειδικότερα στα δύο μέτωπα: το πρώτο προς την περιοχή «Στεφανιές» των Λαέρμων και το δεύτερο προς την περιοχή του Αρταμίτη. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν χαρακτηρίζονται ευνοϊκές για το έργο της δασοπυρόσβεσης, καθώς δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Στο νοσοκομείο με εγκαύματα μεταφέρθηκε χθες βράδυ ο πρώην κοινοτάρχης Απολλώνων και πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Καμείρου, Βασίλης Πιπέρης, ο οποίος τραυματίστηκε συμμετέχοντας στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο χωριό του.

Αναζωπύρωση στα Μέγαρα

Το μέτωπο που προήλθε από τα Δερβενάκια και κινείται πλέον πέριξ των Μεγάρων απειλεί τη Νέα Ζωή και τη Νέα Πέραμο. Ιδιαίτερα ανησυχητικό και το μέτωπο που καίει ακόμη στο Λουτράκι.

Η αντιμετώπιση των μετώπων αυτών εξαρτώνται από τις επικρατούσες συνθήκες, τη θερμοκρασία, τους ανέμους και την καταπόνηση των πυροσβεστών.

Μάλιστα, από το μεσημέρι της Τετάρτης υπάρχει αναζωπύρωση στο μέτωπο των Μεγάρων και απειλούνται σπίτια, καθώς το μέτωπο κινείται προς τον οικισμό Βλυχάδα. Το τελευταίο σπίτι είναι στα 500 μέτρα και οχήματα της πυροσβεστικής σπεύδουν στο σημείο για να το αναχαιτίσουν. Την ίδια ώρα έχει κλείσει η λεωφόρος Καταδρομών.

Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκονται πολλές κτηνοτροφικές μονάδες.

Δείτε επίσης: Πατέρας αστυνομικού που πήρε το παιδί αγκαλιά στη Μάνδρα: «Συγκινήθηκε πολύ όταν είδε τη φωτογραφία»

Πυροσβέστης λιποθύμησε στη Νέα Πέραμο

Για τρίτη ημέρα συνεχίζουν να μαίνονται οι φωτιές σε αρκετές περιοχές της χώρας. Ένα από τα μέτωπα που ξεκίνησαν από τα Μέγαρα έχει φτάσει μέχρι τη Νέα Πέραμο. Η φωτιά βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από κατοικίες, με τους πυροσβέστες που έχουν ριχθεί στη μάχη με όλες τους τις δυνάμεις να προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά.

Πλάνα που παρουσιάστηκαν στο έκτακτο δελτίο ειδήσεων του Mega δείχνουν έναν εξαντλημένο πυροσβέστη που, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, λιποθύμησε, καθώς η ατμόσφαιρα στο σημείο ήταν αποπνικτική. Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο, έχει ξαπλώσει στο έδαφος και κρατά το κεφάλι του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ίδιος είναι καλά στην υγεία του, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε αμέσως στο σημείο και τον μετέφερε στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Φωτιές και στην Πύλο

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης στην Πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή της Υάμειας του δήμου Πύλου Νέστορος, στη Μεσσηνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το μέτωπο της πυρκαγιάς εντοπίζεται μεταξύ Υάμειας, Χαρακοπιού και Χρυσοκελλαρίας, κοντά στο σημείο που κάηκε και τον Ιούλιο του 2022.

Έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από την Καλαμάτα και τις γύρω περιοχές.

Να σημειωθεί ότι λίγο νωρίτερα φωτιά ξέσπασε και στην Λευκοχώρα του Δήμου Μεσσήνης, αλλά αντιμετωπίστηκε άμεσα από την Πυροσβεστική και υδροφόρες του δήμου.

Μεσσηνία: Φωτιά στην Υάμεια

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή της Υάμειας του δήμου Πύλου Νέστορος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το μέτωπο της πυρκαγιάς εντοπίζεται μεταξύ Υάμειας, Χαρακοπιού και Χρυσοκελλαρίας, κοντά στο σημείο που κάηκε και τον Ιούλιο του 2022.