Παγώνει ο χρόνος; Σταματάει η κυκλοφορία; Στάλες ιδρώτα μπορεί να σχηματιστούν στο μέτωπό σου στα καλά καθούμενα; Όλες οι παραπάνω ερωτήσεις έχουν το «ναι» ως απάντηση όταν βλέπεις κάτι εξωπραγματικά όμορφο. Να, την Αντριάνα Σκλεναρίκοβα, πολύ καλή ώρα. Η πιο ωραία, επιτρέψτε μας να πούμε, που πάτησε ποτέ το πόδι της στην Ελλάδα.

Ποτέ δεν θα ευχαριστήσουμε αρκετά τον Κριστιάν Καρεμπέ που ήρθε στα μέρη μας, το 2001. Και επειδή ήταν παιχταράς, ένα κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο που συνεχίζει ακόμα μάλιστα να προσφέρει τις υπηρεσίες του, από διοικητικό πόστο, στον Ολυμπιακό. Και επειδή μαζί του, κατέφτασε η τότε σύζυγός του, Σλοβάκα καλλονή.

Το ζευγάρι που όλοι αγαπούσαν

Ήταν ένα από τα πιο «hot» ζευγάρια παγκοσμίως. Ο διάσημος ποδοσφαιριστής με το «καυτό» μοντέλο. Ό,τι και να έκαναν, όπου και να πήγαιναν, ήταν μέγα θέμα για τα περιοδικά, τις εφημερίδες και τις τηλεοράσεις. Ήταν ωραίοι μαζί. Ταιριάζανε με το δικό τους μοναδικό τρόπο, φαινόντουσαν και ήταν χαρούμενοι.

Από εκείνη τη χειμωνιάτικη μέρα του 1996 που βρέθηκαν τυχαία μαζί στην ίδια πτήση από το Μιλάνο για το Παρίσι. «Πόσο ψηλή είσαι!», της είπε ο Κριστιάν, κοιτώντας τη με θαυμασμό. «Τι πρωτότυπο!», του είπε αυτή, λίγο πειρακτικά λίγο ειρωνικά.

Η Αντριάνα είχε το παγκόσμιο ρεκόρ για το super model τα πιο μακριά πόδια (1,24μ.), αλλά δεν είχε συνηθίσει να της κάνουν τέτοιου είδους κομπλιμέντα τόσο στα ίσα. Οι άνδρες φοβόντουσαν κατά κανόνα την πλησιάσουν. Επειδή πίστευαν πως δεν είναι στην «κατηγορία» της.

Αλλά ο Γάλλος χαφ ήταν διαφορετικός. Και κυρίως, δεν είχε μάθει να χάνει. Επέμενε στο φλερτ. Της ζήτησε να πάνε για καφέ. «Α, δεν μπορώ, αύριο θα γυρίσω στο Μιλάνο», του είπε. «Δεν πειράζει, θα πάρω το αεροπλάνο και θα έρθω. Αρκεί να βρεθώ μαζί σου για καφέ», της απάντησε αυτός και η ατάκα αυτή, η γλυκιά επιμονή, είχε μόλις ορίσει ένα κοινό μέλλον. Υπήρχε, άλλωστε, εξ αρχής το κλικ. «Νιώθω πως εκείνη τη μέρα γεννήθηκα πραγματικά», θα πει αργότερα η Αντριάνα.

Την αγάπησε την Ελλάδα η ξανθιά καλλονή. Και τα αισθήματα ήταν αμοιβαία. Την πρώτη φορά που πήγε στο γήπεδο να δει από κοντά ματς του άντρα της με τον Ολυμπιακό, όλα τα φλας έπεσαν πάνω της. Ήταν Αύγουστος, στο ΟΑΚΑ, για ένα φιλικό με τη Θέλτα.

Σκλεναρίκοβα

Της άρεσε επίσης πολύ το σπίτι τους στη Βούλα. Να βλέπουν μαζί με τον Κριστιάν τη θάλασσα πίνοντας καφέ, ακούγοντας μουσική και διαβάζοντας εφημερίδες. Η Αντριάνα λάτρευε επίσης να του μαγειρεύει.

Βγαίναν συχνά έξω, για φαγητό, καφέ ή σινεμά. Μάλιστα, σε μία από αυτές τις εξόδους, ο Κριστιάν γρονθοκόπησε φωτογράφο επειδή εκείνος δεν σεβάστηκε το αρχικό ευγενικά εκφρασμένο αίτημα από πλευράς του ποδοσφαιριστή να σταματήσει να τους τραβάει με την κάμερα.

Σκλεναρίκοβα

Τίποτα δεν κρατάει για πάντα

Οι δυο τους μιλούσαν πάντα με καμάρι για τη σχέση τους. Έκαναν λόγο για έναν μεγάλο έρωτα, μία μοναδική αγάπη. Όταν λοιπόν το 2011 χώρισαν, έπειτα από 15 χρόνια, πολλοί «χαλάστηκαν» για το τέλος. Με αυτή την περίεργη τάση που έχουμε οι άνθρωποι να επηρεαζόμαστε από πράγματα που δεν θα έπρεπε – δική τους δουλειά και μόνο ήταν αν θα είναι ή όχι μαζί, κανενός άλλου.

Σε τελική ανάλυση, η σχέση αυτή είχε κάνει τον κύκλο της. Άλλα ήθελε ο ένας, άλλα ο άλλος. Δεν επικοινωνούσαν, δεν περνούσαν χρόνο παρέα, δεν έκαναν πράγματα. Είχαν απλά περάσει από το στάδιο του «μαζί» στο «καλύτερα χώρια».

Και σε αυτές τις περιπτώσεις, το διαζύγιο είναι λύση και διέξοδος (πριν όλο αυτό γίνει πραγματικά τοξικό), όχι λόγος στεναχώριας. Πόσο μάλλον οταν γίνεται όπως εν προκειμένω, πολιτισμένα δηλαδή και σε φιλικό κλίμα. Η αγάπη, υπό μία έννοια, δεν σβήνει.

Αντριάνα Σκλεναρίκοβα: Ο νέος γάμος, το δώρο της μητρότητας και το 2ο διαζύγιο

Η Αντριάνα άλλωστε κράτησε το επώνυμο «Καρεμπέ». Ακόμα και μετά το γάμο της με τον Αράμ Οχανιάν το 2014. Αν με τον άλλοτε ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού γνώρισε το πάθος, με τον Αρμένιο πολυεκατομμυριούχο εκτίμησε την ηρεμία, τη συντροφικότητα.

Και της ξύπνησε κάτι που για πολύ καιρό νόμιζε πως δεν ήταν γι’ αυτήν: Το μητρικό φίλτρο. Είχε μια αποτυχημένη εγκυμοσύνη το 2016 που της στοίχισε αρκετά. Δεν το έβαλε κάτω. Και το 2018, σε ηλικία 46 ετών, έζησε την απόλυτη ευτυχία. Με τη γέννηση της Νίνα. «Ποτέ δεν πίστευα πως μπορώ να αγαπήσω τόσο», θα πει λίγο καιρό μετά η Αντριάνα Σκλεναρίκοβα.

Πάντως με τον Οχανιάν δεν είναι πια ζευγάρι. Χώρισαν τον περασμένο Δεκέμβριο. Αλλά για το καλό της κόρης τους, αποφάσισαν να μην σκορπίσουν μακριά. Μένουν ακόμα κοντά. Σε διαφορετικούς ορόφους στο πολυτελές ξενοδοχείο (Palais Ronsard) του 54χρονου επιχειρηματία στο Μαρακές του Μαρόκου. Η μαμά με τη μικρή μαζί, ο μπαμπάς αλλού.

Το παρακάτω πόστ της Αντριάνα μετά το χωρισμό, οτι δεν είναι εγωιστικό να κοιτάς το τι είναι καλύτερο για σένα, συνόδεψε την ανακοίνωση του 2ου διαζυγίου της. Απλό, λιτό και περιεκτικό.

Την έχασε η ιατρική και… ευτυχώς!

Η ζωή προχωρά, οι συνθήκες αλλάζουν. Η Αντριάνα Σκλεναρίκοβα μικρή, γιατρός ήθελε να γίνει, όπως  η διατροφολόγος μητέρα της, αυτό πήγε αρχικά να σπουδάσει. Όμως γρήγορα την κέρδισε το μόντελινγκ και όπως η συνέχεια σαφώς έδειξε, δεν θα μπορούσε να είχε κάνει πιο σωστή επιλογή.

Όλα άλλαξαν όταν κέρδισε ένα εισιτήριο για κάστινγκ στο Παρίσι έχοντας συμμετάσχει σε ένα διαγωνισμό ομορφιάς Ξετρελάθηκε όταν πήγε στη Γαλλία. Όταν είδε έναν κόσμο πολύ διαφορετικό από αυτόν που ήξερε έχοντας μεγαλώσει σε μια χώρα του (πρώην) ανατολικού μπλοκ. Ακόμα και οι συσκευασίες των προϊόντων της έκαναν εντύπωση, τις κρατούσε.

Το πήρε απόφαση, αμέσως. Πήρε τηλέφωνο τη μητέρα της και της είπε πως δεν θέλει να γυρίσει πίσω στην Πράγα, όπου ήταν η σχολή. Χωρίς να ξέρει λέξη γαλλικά, με λίγα αγγλικά μόνο, αλλά με διαβατήριο την εξωγήινη ομορφιά και τα ατελείωτα πόδια της, ο δρόμος προς την επιτυχία ήταν «υπερταχεία».

Η Αντριάνα Σκλεναρίκοβα έγινε το κεντρικό πρόσωπο πολλών οίκων μόδας, συνεργάστηκε με όλους τους μεγάλους του χώρου, έγινε πρωτοσέλιδο σε περιοδικά και εφημερίδες, στην τηλεόραση έκαναν «κρα» για ένα πλάνο της.

Και να σκεφτεί κανείς ότι στα 15 της ήταν ένα ψηλό, πολύ αδύνατο, κορίτσι χωρίς αυτοπεποίθηση, ένιωθε άσχημα επειδή φορούσε σιδεράκια και ακόμα δεν είχε ανεπτυγμένο στήθος σε αντίθεση με όλες τις φίλες της – έχει την πλάκα του πως αργότερα έγινε παγκοσμίως το πρόσωπο της καμπάνιας για το Wonderbra.

Ναι, ήταν απλώς ένα λουλούδι που άργησε κάπως να ανθίσει. Η συνέχεια το κατέδειξε με τον πιο εύγλωττο τρόπο. Για μία από τις ομορφότερες γυναίκες του πλανήτη. Που στα 51 της, σήμερα (17/9) παρεμπιπτόντως έχει γενέθλια, διατηρεί αναλλοίωτη τη λάμψη. Με το έξτρα φως που προσφέρει η ικανοποίηση πως ζει τη ζωή της όπως αυτή ορίζει και θέλει.

Photo Credits: Eurokinissi

* Κεντρική φωτογραφία: Instagram/Adriana Sklenarikova