«Είμαι μία ωραία, σέξι νέα γυναίκα. Είμαι ηθοποιός και έχω γυρίσει γυμνές σκηνές. Είμαι πολύ καλή στη δουλειά μου». Εκατό ώρες να ψάχναμε, τόσο ωραία σύνοψη δεν θα μπορούσαμε να κάναμε περί του τι εστί Σίντνεϊ Σουίνι. Ευχαριστούμε που μας έβγαλε από τον κόπο, ευχαριστούμε που έχει αυτοπεποίθηση, άνεση και αυτογνωσία, ευχαριστούμε βασικά που υπάρχει!

Δεν είμαστε σίγουροι αν η εποχή σηκώνει όρους όπως αυτόν του sex symbol. Ανησυχούμε δηλαδή μην ακούγεται «κάπως». Όμως, πραγματικά δεν βλέπουμε λόγο που είναι το κακό να πούμε κάτι τέτοιο για την 25χρονη Αμερικανίδα. Μα τόσο ομορφιά, ποιο το άσχημο στο να το αναδείξεις;

Πόσο μάλλον καθώς αυτή δεν είναι παρά μια πρώτη επιφανειακή προσέγγιση των πραγμάτων. Μια δεύτερη (προσέγγιση), γεμίζει το κάδρο με όλες τις απαραίτητες πινελιές. Η ομορφιά συνδυάζεται με ταλέντο. Το παίξιμό της ενώνει βαθύ συναισθηματισμό με ψυχρή αποστασιοποίηση – δεν είμαστε σίγουροι πώς το κάνει, αλλά το κάνει.

Σουίνι

Η Σουίνι έκανε τη μετάβαση με τόλμη και αυτοπεποίθηση

Έχοντας ξεκινήσει την τηλεοπτική της παρουσία από μικρό παιδί, βρέθηκε σε μια φάση καμπής που καταλήγουν και άλλοι ηθοποιοί που ακολουθούν τέτοιο δρόμο. Δεν είναι εύκολο γι’ αυτούς να διαπραγματευθούν μια άλλη, ενήλικη, εικόνα με το κοινό. Επειδή έχουν ταυτιστεί με «παιδικούς» ρόλους.

Όμως η Σουίνι έκανε τη μετάβαση στον κόσμο των μεγάλων με περισσή ευκολία. Και ακόμα μεγαλύτερη τόλμη. Δεν φοβήθηκε τους απαιτητικούς ρόλους, να εκτεθεί. Καταφέρνοντας να ξεχωρίσει εντελώς το επαγγελματικό με το προσωπικό. Το ρόλο από την πραγματικότητα. Άλλο το ποιον παίζεις, άλλο το ποιος είσαι, άλλωστε.

Τη μάθαμε μέσω της σειράς του Netflix, Everything Sucks! Παράλληλα, συμμετείχε στο The Handmaid’s Tale του Hulu και στη μίνι σειρά του HBO, Αιχμηρά Αντικείμενα. Είχε και συμμετοχή στο Once Upon a Time in Hollywood του Κουέντιν Ταραντίνο.

Στην ουσία βέβαια, το μεγάλο «μπαμ» το έκανε παίζοντας στο εξαιρετικό The White Lotus και ακόμα περισσότερο μέσω του teen drama, Euphoria. Το πρόσωπό της – και όχι μόνο – ήταν πια παντού.

Σουίνι

Η αλήθεια γυμνή – Η Σουίνι δεν κρύφτηκε ποτέ

Το «και όχι μόνο» πάει, βέβαια, στις γυμνές σκηνές. Νομοτελειακά, ίσως. Στο Euphoria εμφανίστηκε topless από το πρώτο επεισόδιο- – ένα βασικό σημείο της πλοκής ήταν άλλωστε η διαρροή γυμνών φωτογραφιών του ρόλου που υποδύεται, της Κάσι. Η ταινία The Voyeurs επίσης, που πρωταγωνίστησε την ίδια πάνω κάτω εποχή, ήταν ένα ερωτικό θρίλερ «ακατάλληλο για ανηλίκους». Θέλοντας και μη, το ενδιαφέρον γι’ αυτήν δεν ήταν μόνο καλλιτεχνικό…

Πώς το χειρίζεται όλο αυτό η Σουίνι; «Διαβάζω πάντα το σενάριο και διασφαλίζω ότι η όποια ερωτική σκηνή δεν μπήκε απλώς για να μπει, αλλά εξυπηρετεί την πλοκή. Σε μια σκηνή στο Voyeurs, μου άρεσε ιδιαιτέρως πως είχε να κάνει περισσότερο με τη γυναικεία απόλαυση παρά για την ανδρική. Ποτέ δεν έχω νιώσει άσχημα σε καμία ερωτική σκηνή με κανένα τρόπο. Όλα γίνονται πολύ μελετημένα και προσεκτικά με τη βοήθεια intimacy coordinator (σ.σ: ουσιαστικά είναι ο άνθρωπος που διασφαλίζει ότι μία πιο ερωτική ή σεξουαλική σκηνή θα πραγματοποιηθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε κανένας συμμετέχων ηθοποιός να μην αισθανθεί άσχημα, αμήχανα ή εκτεθειμένος)».

Η θέση της και η σχέση της με τα social media

Σε τελική ανάλυση, η πιο αμήχανη και ντροπιαστική πτυχή αυτών των πραγμάτων είναι η πιθανότητα για screenshots και memes στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – κάτι που έχει ήδη συμβεί με γυμνές εικόνες της Κάσι στο Euphoria.

Μια σκληρή πραγματικότητα που, δεν το κρύβει, την ταράζει. Προσπαθεί πάντως να αποστασιοποιηθεί, να το δει ως κάτι που παθαίνει ο ρόλος όχι η ίδια. Δεν είναι βέβαια απλό πράγμα. Κάποτε ήταν πολύ ενεργή στα social media, μοιραζόταν πράγματα από την καθημερινότητά της, ανέβαζε live video με το πώς περνάει, τι σκέπτεται. Όχι και τόσο πια. Η τοξικότητα που άρχισε να εισπράττει σε γενναίες δόσεις από αγνώστους, την έκανε να αναθεωρήσει. Δεν το έχει εύκολο να αγνοήσει όσα γράφουν μερικοί, μπορεί να την πληγώσουν βαθιά.

Χαριτωμένο δεν σημαίνει και… κοριτσάκι

Παράλληλα όμως δεν είναι και κάνα κοριτσάκι που δεν ξέρει τι του γίνεται και προχωρά μόνο και μόνο επειδή έχει «τέτοιο κορμί, τέτοια χείλη». Λέει πολλά το εξής. Πήγε και πήρε πτυχίο διοίκησης επιχειρήσεων αποκλειστικά ως ένα μέσο επιπλέον προστασίας για να μην μπορεί κανείς να την κοροϊδέψει ή να τη ρίξει στα χρυσοφόρα deals που συμφωνεί.

«Όταν υπογράφω συμβόλαιο ως και 20 εκατ. δολαρίων πρέπει να μπορώ να το διαβάσω και μόνη μου και να μην με αφήσω να με γαμ…!». Αφοπλιστικό επιχείρημα από μια γυναίκα που μάλλον δικαίως το περιοδικό Time συμπεριέλαβε πέρυσι στη λίστα 100 με τα μεγαλύτερα ανερχόμενα αστέρια στον κόσμο.

Για μια γυναίκα που ξέρει πού πατάει και πού βρίσκεται και ενισχύει τέλεια επικοινωνιακά και πρακτικά τη σέξι εικόνα της με συνεργασίες όπως αυτή με τη μάρκα μαγιό, Frankies. Λίαν συντόμως θα κυκλοφορήσει τη δική της συλλογή μπικίνι με τίτλο «Γράμματα αγάπης». Αμοιβαία τα αισθήματα, να πούμε εμείς, αμοιβαία…

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sydney Sweeney (@sydney_sweeney)

* Photo Credits: Gettyimages