Ο πιο διάσημος αθλητής του κόσμου, ο David Beckham, έγινε το είδωλο των οπαδών του ποδοσφαίρου από την Μπανγκόκ μέχρι το Βερολίνο τη δεκαετία του ’90, όταν η ομάδα του, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, «εξουσίαζε» την Αγγλία. Ο γάμος του, το 1999, με τη Victoria Adams, την «Posh» στην pop εξίσωση των Spice Girls, ενίσχυσε τη διασημότητά του.

Αλλά οι tabloids ιστορίες αυτής της άνοιξης σχετικά με τις υποτιθέμενες απιστίες του Beckham, μετά τη συμφωνία των 38 εκατομμυρίων δολαρίων για να ενταχθεί στην all star team της Ρεάλ Μαδρίτης, έκαναν τα φώτα της δημοσιότητας άβολα. Στην πρώτη τους συνέντευξη μετά το σκάνδαλο, ο Becks και η Posh μιλούν για όλα αυτά, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων για τη μία ήπειρο που δεν έχουν κατακτήσει: τη Βόρεια Αμερική.

Αν ψάχνετε για τα βασικά βιογραφικά για τον David Beckham, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε από τα πολλά μεγάλα τατουάζ που κοσμούν το αδύνατο, άτριχο πάνω μέρος του σώματός του.

Beckham: Η πρώτη του συνέντευξη μετά το σκάνδαλο

«Πάντα έλεγα ότι αν κάνω ένα τατουάζ στο σώμα μου θα σημαίνει κάτι για μένα», λέει ο πιο διάσημος αθλητής στον κόσμο, ο οποίος στα 29 του είναι σχετικά άγνωστος στις ΗΠΑ, αλλά λατρεύεται ως θεότητα από την Ευρώπη μέχρι την Ασία. «Δεν είναι απλώς ένα ιαπωνικό λογόγραμμα, το οποίο πολλοί άνθρωποι έχουν αλλά δεν ξέρουν τι σημαίνει», προσθέτει ο Beckham, ξεχωρίζοντας από τον λιγότερο απαιτητικό αθλητή που είναι απλά χαρούμενος που υπάρχει μελάνι στο κορμί του.

Η «ιστορία» ξεκινά από τη βάση της σπονδυλικής στήλης του Beckham, όπου το όνομα του πρωτότοκου γιου του, Brooklyn (τώρα πέντε ετών), είναι γραμμένο με μεγάλα γοτθικά γράμματα. Στο πίσω μέρος του λαιμού του Beckham συναντάμε το όνομα του δεύτερου γιου τους, Romeo (γεννημένος Σεπτέμβριος 2002). Ανάμεσα στις ωμοπλάτες βρίσκεται ένας μεγάλος φύλακας άγγελος.

Κι αν τα τρία πρώτα tattoo που αναφέρθηκαν ήταν εύκολα, η συνέχεια δεν είναι η ίδια. Τα tattoo στα χέρια του Beckham απαιτούν εξήγηση. Ο αριστερός πήχης του διαθέτει μια μακριά σειρά από γράμματα του δεβαναγαρικού αλφαβήτου που συλλαβίζει το μικρό όνομα της συζύγου του, Victoria “Posh Spice” Adams. Αν αυτά τα γράμματα υπονοούν τις πολυπολιτισμικές τάσεις του Beckham (όταν αποκάλυψε για πρώτη φορά το tattoo, οι ειδικοί κατέληξαν πως η ορθογραφία ήταν λάθος), το διπλανό «Amare et Fovere» – που σημαίνει, λέει, «Να αγαπάς και να περιποιείσαι» – επιβεβαιώνει τις παραδοσιακές δυτικές αξίες του.

Στο δεξί χέρι του Beckham υπάρχει το πιο λατινικό, «Perfectio in Spiritu», που σημαίνει «Πνευματική Τελειότητα». Αυτό, λέει ο Beckham, αναφέρεται στον κοντινό ρωμαϊκό αριθμό VII — φορούσε το νούμερο 7 κατά τη διάρκεια της ένδοξης θητείας του στη Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ. Πιο πάνω, στο ίδιο άκρο βρίσκονται δύο χερουβείμ («για τους δύο γιους μου») συν ένας άγγελος που κλαίει «Εν όψει της αντιξοότητας» («In the Face of Adversity»).

Η Victoria Beckham έχει τα δικά της τατουάζ, αν και η συλλογή της είναι λιγότερο περίπλοκη. Στο κάτω μέρος της πλάτης της υπάρχουν τέσσερα αστεράκια: «Αυτό σημαίνει ότι μπορώ να με κρατήσω για τέσσερις μήνες στην κατάψυξη», λέει η 30χρονη. «Όχι, αυτά είναι για τα παιδιά». Μπορεί να μην υπάρχει κανένα μυστήριο σχετικά με το τατουάζ DB που έκανε πρόσφατα η Victoria στο εσωτερικό του καρπού της, ούτε το αντίστοιχο VB που κάνει ο σύζυγός της. Ερωτηθείσα εάν το «χτύπημα» του tattoo DB ήταν επώδυνο, η Victoria απαντά: «Ήταν χειρότερο από το να κάνεις παιδιά». (Και οι δύο τοκετοί της Beckham ήταν με καισαρική).

«Η Victoria συνειδητοποίησε πως αν ποτέ χωρίζαμε θα έπρεπε να βγει είτε με τον Dane Bowers, τον Daniel Bedingfield ή τον David Blaine», λέει ο David Beckham, ξεχνώντας τους David Bowie, Daniel Barenboim και D. B. Sweeney.

«Ο David Blaine πιστεύαμε ότι ήταν ο καλύτερος», λέει η Victoria.

Αυτό είναι ακριβώς το είδος της χαλαρής διάθεσης που περιμένουμε από ένα ζευγάρι διασημοτήτων σε λειτουργία ομαδικής συνέντευξης. Αλλά οι εύκολοι αστεϊσμοί των Beckham είναι κάπως περίεργοι, καθώς το δημόσιο προφίλ του ζευγαριού έχει εκτοξευθεί πρόσφατα σε υψηλό όλων των εποχών για τους εντελώς λάθος λόγους: στις 4 Απριλίου, η βρετανική κυριακάτικη ταμπλόιντ News of the World δημοσίευσε μια πρώτη σελίδα για μια καλά γεννημένη 26χρονη γυναίκα ονόματι Rebecca Loos, η οποία ισχυρίστηκε ότι είχε σχέση με τον David Beckham πέρυσι, όταν εργαζόταν στην τότε εταιρεία διαχείρισης του, SFX.

Σύμφωνα με τη Loos, ο Beckham ήταν ένας μοναχικός εξόριστος του οποίου η γυναίκα τον είχε εγκαταλείψει στην Ισπανία για να προχωρήσει στην καριέρα της στο τραγούδι. Την επόμενη εβδομάδα, το News of the World κυκλοφόρησε μια άλλη αναλυτική δόση και κάθε άλλο έντυπο πάλευε με χαρά για τα αποκόμματα.

Αν ήταν απλώς ένας νεαρός, ανύπαντρος ποδοσφαιριστής με κάπως φανταχτερό γούστο, ο David Beckham θα ήταν –όσο ευγενική κι αν ήταν η προσωπικότητά του– αναμφίβολα θα ήταν ένα είδους αλεξικέραυνο για έναν ορισμένο βαθμό δημόσιας εχθρότητας.

Αλλά σε συνεργασία με τη σύζυγό του, ο Beckham μερικές φορές φαίνεται να είναι τόσο απεχθής όσο και αγαπητός. Για τη Victoria, η εξίσωση είναι πιο μονόπλευρη. Κατά τη διάρκεια της πολύ σύντομης ακμής των Spice Girls στα μέσα της δεκαετίας του ’90, ο καρτουνίστικος ρόλος της ως Posh Spice θεωρήθηκε ότι ήταν μέρος της προκατασκευασμένης εικόνας του γκρουπ. Αλλά έκτοτε, τουλάχιστον όσον αφορά τον βρετανικό Τύπο, επιβεβαίωσε σταθερά την εικόνα της ως μιας πιεστικής μοιρολάτρης, της οποίας το μέγεθος του μπούστου φαίνεται να αυξάνεται καθώς οι πωλήσεις μειώνονται.

Η Rebecca Loos φέρεται να πληρώθηκε περίπου 600.000 δολάρια για τις αποκαλύψεις της, οι οποίες περιγράφουν πολλές υποτιθέμενες σεξουαλικές συναντήσεις με τον Beckham. Έδωσε επίσης μια σειρά από σκανδαλιστικά sms, γραμμένα υποτίθεται από τον ίδιο τον Beckham. (Όποιος κι αν είναι ο συγγραφέας, μοιάζει με έναν/μια αρκετά αξιοπρεπή ερασιτέχνη πορνογράφο με πολύ χρόνο στα χέρια του).

Ακολούθησε ένας σάλος που μόνο ο βρετανικός Τύπος μπορεί να προκαλέσει. Η Βρετανία έχει πολύ περισσότερες εφημερίδες που ανταγωνίζονται η μία την άλλη από την Αμερική, και αυτοί οι τίτλοι καθοδηγούνται όλο και περισσότερο από την κουλτούρα των διασημοτήτων. Έτσι, για μέρες και εβδομάδες, όλες οι γωνίες της ιστορίας των Beckham-Loos παρουσιάζονταν με νέους και εφευρετικούς τρόπους. Μια εφημερίδα έπαιξε ακόμη και το χαρτί της τάξης, συγκρίνοντας ευνοϊκά το κοσμοπολίτικο υπόβαθρο της Loos με τις νεοπλουτίστικες ρίζες της Victoria Beckham.

Άλλες νεαρές γυναίκες προχώρησαν με ιστορίες για τον Beckham, μερικές από αυτές πρόσφεραν συγκεκριμένες λεπτομέρειες, ενώ η Loos – που έπειτα ονομάστηκε «η άθλια σενιορίτα» από τον Τύπο παρά την ολλανδική της κληρονομιά– εμφανίστηκε σε μια τηλεοπτική συνέντευξη, παρουσιάζοντας την ιστορία της με απαλή φωνή και γουρλωμένα μάτια -σαν μια «Lady Di των φτωχών». Η ταπεινή άρνησή της να απαντήσει σε ορισμένες προσωπικές ερωτήσεις μπορεί να ήταν ελάχιστα αξιόπιστη αν οι θεατές δεν γνώριζαν για την αναφερόμενη αμοιβή των 200.000 δολαρίων που έλαβε για τη συνέντευξη.

Η απάντηση της ομάδας Beckham σε όλα αυτά ήταν εκπληκτικά σιωπηλή. Αρχικά, οι ισχυρισμοί της Rebecca Loos θεωρήθηκαν από τους συμβούλους ως «γελοίοι». Στη χειρότερη, «ατεκμηρίωτες». Ακούστηκε μια φήμη που αφορούσε εντολή των Beckham στους δικηγόρους τους να προετοιμάσουν μια επίθεση αγωγών, αλλά τελικά δεν προέκυψε ποτέ.

Σύμφωνα με έναν από τους εκπροσώπους του Beckham, ο ίδιος και η σύζυγός του, ενώ βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με τους δικηγόρους τους, επέλεξαν να παραμείνουν σιωπηλοί σε συνειδητή μίμηση της τάξης του Old Hollywood. Μια πολύ όμορφη σκέψη, η οποία θα μπορούσε ακόμη και να είναι εύλογη αν οι Beckham δεν είχαν πάρει προηγουμένως 1,2 εκατομμύρια δολάρια από την ΟΚ! περιοδικό για τα δικαιώματα φωτογραφίας του τρελού γάμου τους, το 1999.

Beckham

Εν πάση περιπτώσει, πριν καθίσουν με το Vanity Fair, κανένας από τους δύο δεν είχε πει ούτε μια λέξη στον Τύπο από τότε που ξέσπασε η ιστορία της Loos. Και δεδομένου ότι ο Beckham υπέγραψε στη συνέχεια μια παγκόσμια συμφωνία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με τη Gillette, φαινομενικά απόδειξη ότι η εμπορική του αξία δεν έχει επηρεαστεί σοβαρά, ίσως το ζευγάρι να δικαιώθηκε για τη συγκριτικά laissez-faire ενασχόλησή του με τις τέχνες διαχείρισης σκανδάλων.

Αλλά ξεχάστε την jet-set ζωή και τους θορυβώδεις τίτλους. Αυτές τις μέρες, ακόμη και όταν γλιστράει κομψά στον περιποιημένο χλοοτάπητα που είναι ο φυσικός του βιότοπος, ο David Beckham δεν μπορεί να ξεφύγει από τις αντιξοότητες. Ακόμα και η αθλητική του ζωή είναι σε μια φάση πιο ταραχώδη από κάθε άλλη στην επαγγελματική του καριέρα.

Ένα σύντομο μάθημα για τους αναλφάβητους ποδοσφαίρου: Ο Beckham αυτή τη στιγμή παίζει για τη Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία εντάχθηκε το περασμένο καλοκαίρι αφότου άφησε την τότε πρωταθλήτρια Αγγλίας, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τον σύλλογο που τον έθρεψε από τότε που ήταν έφηβος.

Beckham

Μπορεί να του λείπουν ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά για έναν ολοκληρωμένο ποδοσφαιριστή – κυρίως η ταχύτητα – αλλά ένας συνδυασμός ενστίκτου, αφοσίωσης και ενός «τηλεκινητικού» ζευγαριού ποδιών, ο Beckham έχει σφυρηλατήσει μια παγκόσμια ικανότητα: Μπορεί να μην υπήρξε ποτέ άλλος παίκτης που θα μπορούσε να στείλει την μπάλα ακριβώς στα πόδια των επιθετικών της ομάδας του.

Λίγοι είναι εκείνοι οι παίκτες που μπορούν να χτυπήσουν τα φάουλ πάνω από το αντίπαλο «τείχος» παικτών και να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Εξ ου και η φράση «Bend it like Beckham».

Παρά τις ικανότητές του, η επιτυχία του οφείλεται εξίσου στο σπινθηροβόλο βλέμμα και την έντονα συμπαθητική του προσωπικότητα. «Αυτό που διαθέτει ο Beckham και το έχουν ελάχιστοι αθλητές είναι ότι η προσωπικότητά του ξεπερνά το άθλημα», λέει ο Marc Ganis, πρόεδρος της εταιρείας αθλητικών συμβούλων Sportscorp Ltd με έδρα το Σικάγο. Ο David Beckham το έχει κάνει στην Ευρώπη και την Ασία, και πιστεύω ότι μπορεί να το κάνει και στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ο μακροχρόνιος προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Alex Ferguson, ήταν εκείνος που εξέλιξε τον Beckham στον τρομερό, αν και με απίστευτη φωνή, επιθετικό μέσο που βοήθησε τη Γιουνάιτεντ να κυριαρχήσει στο αγγλικό ποδόσφαιρο τη δεκαετία του 1990. Και ήταν ο Ferguson, ένας Σκωτσέζος από την παλιά σχολή του ποδοσφαίρου, που σκόπιμα προστάτευσε το αγόρι από την προσοχή των μέσων ενημέρωσης.

Τον Αύγουστο του 1996, όταν ο Μπέκαμ προκάλεσε αίσθηση με ένα θαυματουργό γκολ 50 μέτρων, ήταν γνωστός κυρίως ως ο πιο όμορφος από τους μέτρια πληρωμένους, σχετικά ανώνυμους νέους, που έμπαιναν στην πρώτη ομάδα της Γιουνάιτεντ.

Όλα άλλαξαν στις αρχές του 1997, όταν ο Beckham άρχισε να βγαίνει με τη Victoria Adams: η συλλογική τους φήμη δεν αθροίστηκε – πολλαπλασιάστηκε. Οι Spice Girls ήταν ήδη ένα πολιτιστικό φαινόμενο στη Βρετανία, καθώς φέρεται να συγκέντρωναν πέντε φορές περισσότερη κάλυψη από τον Τύπο από τον πιο κοντινό τους διάσημο αντίπαλό τους.

Δεδομένου ότι η Victoria ήταν το Spice Girl με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, η σχέση της με τον Beckham έκανε το κυνηγητό με τους παπαράτσι χαρακτηριστικό της καθημερινότητας των «Posh and Becks».

Ο Beckham άρχισε να ντύνεται περισσότερο σαν pop star: πειραματίστηκε κάνοντας πλεξίδες τα μαλλιά του, έγινε πρωτοσέλιδο όταν φόρεσε σαρόνγκ ενώ δοκίμασε και ροζ βερνίκι νυχιών ανάμεσα σε, ομολογουμένως, καλόγουστες περιόδους με επιλογές από Gucci, Versace και Dolce. Αυτές τις μέρες φαίνεται να αγκαλιάζει την αισθητική της hip-hop.

(Όταν τον συνάντησα φορούσε ένα σακάκι στο χρώμα της καμήλας, ένα μπεζ πουλόβερ με λαιμόκοψη σε V, ένα χαμηλοκάβαλο τζιν και λευκά, nouveau-retro αθλητικά παπούτσια Adidas. Στα αυτιά του είχε ένα χοντρό ζευγάρι διαμαντένια σκουλαρίκια από τον Jacob the Jeweler της Νέας Υόρκης, φίλο της ελίτ της hip-hop. Μπορεί να δείτε τον Justin Timberlake με παρόμοιο look, όταν πηγαίνει τον Cameron σε ένα φανταχτερό εστιατόριο. Όταν ένας ποδοσφαιριστής ντύνεται έτσι, τον χαιρετίζουν ως σύμβολο του στυλ).

Καθώς ο Beckham έγινε κάτι περισσότερο από αθλητής, τα κέρδη του από τις διαφημίσεις – έχει συνεργασία με την Brylcreem, τα γυαλιά ηλίου Police, την Castrol και τη Rage Software, μεταξύ άλλων – άρχισαν να βάζουν τους συνομηλίκους του που έπαιζαν ποδόσφαιρο στη σκιά.

Beckham

Τον Ιούνιο του 2002, όταν ήρθε η ώρα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να επαναδιαπραγματευτεί το συμβόλαιο του Μπέκαμ, ο παίκτης επέμεινε και έπαιρνε 32.000 δολάρια την εβδομάδα μόνο για τα «δικαιώματα εικόνας» του, αναγνώριση της αξίας του όχι μόνο ως ποδοσφαιριστή αλλά και ως brand. Αυτή η εξέλιξη δεν ήταν πιθανό να εντυπωσιάσει τον Alex Ferguson, έναν άνθρωπο που πιθανώς πιστεύει ότι οι Dolce & Gabbana είναι κάτι στο μενού επιδόρπιων σε μια τρατορία.

Την περασμένη σεζόν, ο Ferguson άφησε σε πολλά παιχνίδια τον σταρ του στον πάγκο, στέλνοντάς του ένα ισχυρό μήνυμα πως ο θορυβώδης τρόπος ζωής του Beckham -που επηρεαζόταν από την Posh Spice, δεν εκείνος που εξασφαλίζει κορυφαίες αθλητικές αποδόσεις.

Οι διαφορές μεταξύ Ferguson και Beckham κορυφώθηκαν τον Φεβρουάριο του 2003, στα αποδυτήρια της ομάδας, έπειτα από μια εντός έδρας ήττα της Γιουνάιτεντ. Ένας θυμωμένος Ferguson κλώτσησε ένα ποδοσφαιρικό παπούτσι το οποίο έσκισε την περιοχή του φρυδιού του Beckham. Την επομένη, ο Beckham χτένισε τα μαλλιά του προς τα πίσω, αφήνοντας ακάλυπτο το μέτωπό του για να δείξει στον κόσμο την πληγή.

Beckham

Η μεταγραφή στη Ρεάλ

Ενώ ήταν σε διακοπές στο Παλμ Σπρινγκς το περασμένο καλοκαίρι, ο Beckham ανακάλυψε ότι επρόκειτο να πουληθεί από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Νομικά, θα μπορούσε να παραμείνει άλλα δύο χρόνια στη Γιουνάιτεντ, αλλά λίγοι παίκτες θέλουν να υπομείνουν τέτοιου είδους κενά στην καριέρα τους. Ο Beckham εντάχθηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης τον Ιούλιο του 2003, σε μια συμφωνία που απέφερε στον αγγλικό σύλλογο εφάπαξ πληρωμή 38 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ο μισθός του παίκτη παρέμεινε περίπου στα 200.000 δολάρια την εβδομάδα.

Η Real οργάνωσε μια συνέντευξη Τύπου που παρακολούθησαν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Ένας εκπρόσωπος του συλλόγου εξήγησε ότι η Ρεάλ θα έδινε στον Άγγλο της τη φανέλα με το Νο. 23, το νούμερο που έκανε διάσημο ο Michael Jordan.

(Παρά τη φήμη του Beckham ως ο «Jordan του αθλήματος του», ο Scottie Pippen —ο «μικρός αδερφός» του Jordan στην πρωταθλήτρια Chicago Bulls — θα ήταν πιθανώς πιο ανάλογος του ρόλου του Beckham στο γήπεδο).

Όταν ο Florentino Perez, ο ιδιόρρυθμος πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης έφερε τον Beckham στην Ισπανία, συνέχιζε μια σειρά πανάκριβων αγορών. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων καλοκαιριών, ο Perez αγόρασε, με εξωφρενικό κόστος, κάποιους από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές, φτιάχνοντας μια ομάδα που έμεινε γνωστή ως οι Galacticos.

Έτσι, το όνομα του Beckham προστέθηκε σε μια σύνθεση που είχε ήδη τον Πορτογάλο ντριμπλέρ Luis Figo και τον Γάλλο Zinedine Zidane, που ψηφίστηκε πρόσφατα ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής των τελευταίων 50 ετών. Το ρόστερ συμπλήρωναν οι Roberto Carlos και Ronaldo, οι δύο Βραζιλιάνοι party – animals με τους οποίους ο Beckham δέθηκε γρήγορα.

Στα 29 του, ο Beckham μπαίνει στην ακμή των ποδοσφαιρικών του χρόνων και η καριέρα του στη Μαδρίτη δύσκολα θα μπορούσε να είχε καλύτερη αρχή. Στο αγωνιστικό του ντεμπούτο τον περασμένο Αύγουστο, σκόραρε μέσα σε 126 δευτερόλεπτα. Στους επόμενους μήνες κέρδισε πολλούς από εκείνους που είχαν αμφισβητήσει την ικανότητά του να ευδοκιμήσει στο ισπανικό πρωτάθλημα, που θεωρείται ευρέως το καλύτερο στον κόσμο.

«Όταν ήρθα για πρώτη φορά εδώ, ο κόσμος δεν περίμενε ότι θα γίνω τόσο καλός παίκτης όσο προφανώς είμαι», λέει ο Beckham, ο οποίος είναι ο μόνος Βρετανός αστέρας ποδοσφαίρου που παίζει αυτή τη στιγμή στη La Liga. «Αυτό ήταν το καλό: οι προσδοκίες δεν ήταν τόσο μεγάλες. Νομίζω ότι η πλειονότητα των ανθρώπων σκέφτηκε ότι είναι εδώ για να πουλάει φανέλες».

Ο David Beckham μπορεί να έχει ένα αμήχανο πλεόνασμα παγκόσμιας εμπορικής γοητείας -για να μην αναφέρουμε το ενδιαφέρον για τη μόδα που ορισμένοι βαρβατίλες Ισπανοί θεωρούν ύποπτο- αλλά δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να τον εκτιμήσουν οι οπαδοί της Ρεάλ.

Η σταχανοβίτικη εργασιακή του ηθική ήταν ένα πραγματικό χάρμα οφθαλμών για τους κουρασμένους θαμώνες του υπέροχου σταδίου Santiago Bemabeu της πόλης (ένα επιβλητικό έργο αρχιτεκτονικής της φασιστικής εποχής που χτίστηκε αρχικά το 1924 αλλά ανακατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια του καθεστώτος του Franco). Όταν ο Beckham εγκατέλειψε την παραδοσιακή του θέση στα πλάγια του γηπέδου για μια θέση στο κέντρο του γηπέδου, αποδείχθηκε προσαρμόσιμος και τραχύς.

Πριν από λίγους μήνες, οι τραυματισμοί στην ομάδα ανάγκασαν τον μάνατζερ της Ρεάλ, Carlos Queiroz, να τοποθετήσει τον Beckham στην ακόμα πιο άγνωστη θέση για εκείνον, του αμυντικού χαφ. «Δυστυχώς, σε αυτή τη θέση αναγκάζομαι να παίξω», λέει ανασηκώνοντας τους ώμους. «Δυστυχώς, αυτό με αποτρέπει να πηγαίνω μπροστά και να προσπαθώ να πετύχω όσα περισσότερα γκολ μπορώ. Αλλά δεν πρόκειται να παραπονεθώ, γιατί υπάρχουν παίκτες που κάθονται στον πάγκο και σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα θα ήταν βασικοί».

Στα τέλη Απριλίου, καθώς η σεζόν πλησίαζε στο αποκορύφωμά της, η πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης πάλευε για την πρώτη θέση με τη Βαλένθια. Τις τελευταίες εβδομάδες, η ομάδα του Beckham είχε μερικά απογοητευτικά αποτελέσματα. Η αντίδραση έδειξε ότι, τουλάχιστον όσον αφορά το ποδόσφαιρο, η Μαδρίτη είναι μια πόλη χωρίς οίκτο. Αφού η Ρεάλ γνώρισε την πρώτη της εντός έδρας ήττα της σεζόν, με 3-0 από έναν μεσαίας δυναμικότητας club, την Οσασούνα, οι οπαδοί εμφανίστηκαν σε μια προπόνηση με ένα πανό που έγραφε, ΠΟΡΝΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΑΣ. ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.

Ένας δημοσιογράφος συνέκρινε το ενθουσιώδες αλλά άσκοπο τρέξιμο του Beckham με του Forrest Gump. Ένας άλλος πρότεινε ότι τα συχνά ταξίδια του για να δει την οικογένειά του στην Αγγλία επηρέαζαν το παιχνίδι του. Ο Beckham λέει ότι ο λόγος που η οικογένειά του δεν τον ακολουθήσε στη Μαδρίτη είναι για να την προστατεύσει από την υπερβολική προσοχή των ισπανικών tabloid – σε αυτό, βέβαια, δεν βοήθησε η αναφορά πως η σύζυγός του παραπονέθηκε ότι η Μαδρίτη «μυρίζει σκόρδο».

Ωστόσο, οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης δεν επρόκειτο να χάσουν την πίστη τους από τη μια μέρα στην άλλη σε έναν παίκτη που, νωρίτερα στη σεζόν, ήταν μέλος της ομάδας που έπειτα από 20 χρόνια κέρδισε την Μπαρτσελόνα στο γήπεδό της.

Ο Beckham παραδέχεται ότι γνώριζε ελάχιστα για τις ρίζες των αρχαίων ποδοσφαιρικών αντιπαλοτήτων της Ισπανίας—για παράδειγμα, η Μπαρτσελόνα καταπιέζονταν κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του Franco, αφού ο Franco ήταν υποστηρικτής της Ρεάλ. Αυτήν την εποχή λέει ότι είναι πολύ απασχολημένος για να μάθει τη γλώσσα.

Αλλά όταν μια ρεβάνς με την Μπαρτσελόνα ξεκινά σε μια γαλήνια βραδιά στο Μπερναμπέου μπροστά σε 78.000 παθιασμένους οπαδούς, δεν υπάρχει παίκτης πιο αφοσιωμένος στον σκοπό της νίκης. Συχνά στο πρώτο ημίχρονο, ο Beckham βάζει τα πόδια του στη φωτιά, και αρκετές φορές οι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές χτυπούν κατευθείαν εκεί που πονάει, στο tattoo «Brooklyn».

Η Ρεάλ προηγείται με 1-0, στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Αλλά ο Zidane, ο καλύτερος παίκτης των γηπεδούχων, αποχωρεί με τραυματισμό και ο Figo αποβάλλεται. Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ των φιλοξενούμενων, Ronaldinho, τον οποίο ένας αξιωματούχος της Ρεάλ Μαδρίτης φέρεται να θεώρησε «πολύ άσχημο» για να υπογράψει. Χάρη στην ιδιοφυΐα του Ronaldinho και παρά τις συνεχιζόμενες αμυντικές προσπάθειες του David Beckham, η Μπαρτσελόνα κερδίζει με 2-1. Καθώς οι παίκτες της Ρεάλ αποχωρούν ηττημένοι, ο Άγγλος μένει πίσω και χειροκροτεί και τις τέσσερις πλευρές του σταδίου.

Beckham

24 ώρες με τον Beckham στο Λονδίνο

Αμέσως μετά τον αγώνα με τη Μπαρτσελόνα, ο Beckham και η οικογένειά του παίρνουν ένα ιδιωτικό τζετ για να πετάξουν στην Αγγλία και να περάσουν τη νύχτα στα βόρεια του Λονδίνου, στο σπίτι τους ευρέως γνωστό ως «Παλάτι του Μπέκινγκχαμ».

(Το ζευγάρι πλήρωσε περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια για το ακίνητο επτά υπνοδωματίων, που χτίστηκε τη δεκαετία του 1930 σε 24 στρέμματα γης. Η Βικτώρια ηγήθηκε της προσπάθειας ανακατασκευής, προσθέτοντας ένα στούντιο ηχογράφησης αξίας 600.000 δολαρίων για τον εαυτό της και σχεδιάζοντας θεματικά δωμάτια, όπως το μπάνιο «Audrey Hepburn», γεμάτη με φωτογραφίες της αγαπημένου της σταρ του κινηματογράφου. Ο Beckham έχει επαγγελματικές υποχρεώσεις στο Λονδίνο την επόμενη μέρα. Το πιο σημαντικό, θέλει να πάρει το γιο του Μπρούκλιν στο σχολείο και αργότερα να τον πάρει.

Ο David Beckham καθυστερεί ελαφρώς για το πρώτο του ραντεβού στο Λονδίνο, σε μια ευγενική γωνιά του East End – προφανώς κλειδώθηκε στον στάβλο όταν πήγε να ταΐσει το πόνι του Brooklyn. Αν αυτό ακούγεται σαν μια γραμμή από ένα από τα πολλά αστεία για το υποτιθέμενο μέτριο I.Q. του Beckham, αυτά τα αστεία δεν έχουν την ίδια απήχηση όπως παλιά.

Τα τελευταία χρόνια έχουν προσδώσει μια σκληρή λάμψη στα καστανά μάτια που κάποτε έμοιαζαν με αυτά του κουταβιού. Και παρόλο που η φωνή του Beckham παραμένει λίγο ψιλή, έχει γίνει πιο ευρεία τελευταία.

Επισκέπτεται το στούντιο για να εγκρίνει τα αρχικά σχέδια λογότυπων για τη Footwork, τη νέα εταιρεία που θα διαχειρίζεται τις διάφορες επιχειρήσεις του που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο. Ο επικεφαλής σχεδιαστής δείχνει στον Beckham μερικές ακατέργαστα σχέδια, τα οποία περιλαμβάνουν ένα γραφικό του σώματος του παίκτη τη στιγμή που σουτάρει, μαζί με μια ψηφιακή απόδοση ενός αποτυπώματος.

Υπάρχουν παραλλαγές, που προορίζονται για χώρους υποδοχής, επιστολόχαρτα, επαγγελματικές κάρτες και ούτω καθεξής. «Δεν είχα ποτέ ξανά επαγγελματική κάρτα», λέει ο Beckham. «Τι πρέπει να γράψω;» Κάποιος προτείνει «Ποδοσφαιριστής».

Δεδομένου ότι το αποτύπωμα στο τελικό σχέδιο πρέπει να βασίζεται στο θρυλικό δεξί πόδι του, ο Beckham βγάζει το αθλητικό παπούτσια και την κάλτσα του για να το αποτυπώσουν. Ο αστράγαλός του είναι πρησμένος και καλυμμένος με κόκκινες γρατζουνιές. «Πρέπει να ομολογήσω, τρώω περισσότερες κλωτσιές στην Ισπανία», λέει ο Beckham καθώς μια μακιγιέζ βάφει το πέλμα του ποδιού του.

Με την πρώτη του αγγαρεία ολοκληρωμένη, ο Beckham παίρνει το τιμόνι του μαύρου Range Rover του και κάνει σλάλομ στα στενά δρομάκια του Ανατολικού Λονδίνου. «Θα έπρεπε να ήταν οδηγός ράλι», παρατηρεί ένας επιβάτης σε ένα άλλο όχημα. Ο προορισμός είναι το Λέιτονστοουν, μια περιφέρεια του Ανατολικού Λονδίνου που είναι απίθανο να προβληματιστεί από το gentrification σε αυτή τη ζωή.

Αυτό είναι το «γήπεδο» του David Beckham. Στον περιστασιακό παρατηρητή, μπορεί να μοιάζει με έναν εκατομμυριούχο επιδειξία, αλλά η προφορά του λέει άλλα. Κάθε φορά που ο Beckham λέει «αυτές τις μέρες» αντί για «εκείνες τις μέρες», θυμίζει ηχητικά τη νεανική του ηλικία στο Λέιτονστοουν. Ο πατέρας του, ο Ted, ήταν υδραυλικός που ενθάρρυνε τον γιο του να κυνηγήσει την τελειότητα στο ποδόσφαιρο μέσα από ατελείωτες προπονήσεις. Καθώς ο David μεγάλωνε, έπαιρνε πάντα ένα καινούργιο ζευγάρι ποδοσφαιρικά παπούτσια όταν τα χρειαζόταν.

Αλλά όταν σε ηλικία 11 ετών, ζήτησε να πάει σε μια ακαδημία ποδοσφαίρου που διευθύνει ο πρώην είδωλο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Bobby Charlton, η συνδρομή των 230 δολαρίων ήταν πέρα από τον προϋπολογισμό της οικογένειας. Η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα όταν ο παππούς του αποφάσισε να συνεισφέρει.

Εκείνο το πρώτο καλοκαίρι, ο David ήταν πολύ μικρός για να ανταγωνιστεί σοβαρά τους συνομηλίκους του. Το επόμενο καλοκαίρι ήταν ακόμα πολύ μικρός, αλλά κέρδισε έναν διαγωνισμό δεξιοτήτων, έγινε αντιληπτός από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έγραψε στον σύλλογο όταν έφυγε από το σχολείο στα 16 του.

Beckham

Το πρώτο ζευγάρι παπούτσια ποδοσφαίρου του Beckham αγοράστηκε στο κατάστημα αθλητικών ειδών A. E. Sedgwick, στο Λέιτονστοουν. Εκεί επιστρέφει για μια φωτογράφιση που θα προωθήσει τη νέα του σειρά παπουτσιών ποδοσφαίρου της Adidas. Τον υποδέχεται μια ομάδα προσκεκλημένων φωτογράφων Τύπου, καθώς και καμιά δεκαριά περίεργοι ντόπιοι.

Μισή ώρα αργότερα, καθώς οι άνθρωποι της ασφάλειάς του τον ετοιμάζουν να φύγει, η είδηση έχει κυκλοφορήσει και το μαγαζί περικυκλώνεται από αρκετές εκατοντάδες λάτρεις. Καθώς οδηγείται μέσα από το πλήθος σε ένα αυτοκίνητο που περιμένει, ο Beckham μοιάζει με Θεός.

Η εργάσιμη μέρα του David Beckam τελείωσε – επιστρέφει στο σπίτι του- αλλά η εικόνα του έχει πολλά μίλια να διανύσει πριν κοιμηθεί. Η Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων του Λονδίνου προσθέτει την όψη του Beckham στην αξιοσέβαστη συλλογή φωτογραφιών με κούπες και σήμερα το βράδυ θα γίνει μια πρώτη παρουσίαση του νέου έργου.

Υπάρχει μια ανατροπή: το πορτρέτο του Beckham, που δημιουργήθηκε από τον Sam Taylor-Wood, είναι υπό τη μορφή βίντεο διάρκειας μίας ώρας και επτά λεπτών που δείχνει τον Beckham να κοιμάται. «Σκέφτηκα, είμαι ποδοσφαιριστής στο τέλος της ημέρας — είναι αυτό το σωστό;» Μου λέει ο Beckham αργότερα. «Αλλά το να μπεις στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων είναι ένα εκπληκτικό προνόμιο».

Στο σπίτι των Beckham στη Μαδρίτη

Βαθιά σε ένα δασώδες κτήμα βορειοδυτικά της Μαδρίτης βρίσκεται η νοικιασμένη βίλα που μοιράζεται σήμερα ο David Beckham με τον Carlos. Εδώ θα λάβει χώρα η συνέντευξή μας, η οποία συχνά αναβάλλεται για λόγους που είναι γνωστοί μόνο στον εκπρόσωπο του Τύπου (αν και μπορεί εύκολα να μαντέψει κανείς). Ο παπαράτσι που χαλαρώνει κοντά στην πύλη εισόδου είναι σημάδι ότι θα ισχύσουν συνθήκες πολιορκίας. Ένας εκπρόσωπος από την εταιρεία διαχείρισης του Beckham θα είναι παρών ανά πάσα στιγμή και δεν μπορεί να ζητηθεί από τον Beckham να σχολιάσει απευθείας το θέμα της Rebecca Loos ή οποιαδήποτε παρόμοια «αρνητική αναφορά» του Τύπου. Είναι οι δικηγόροι, προφανώς – επιμένουν σε αυτό.

Έχοντας ενημερωθεί ότι η Victoria Beckham είναι επιφυλακτική σχετικά με την εμφάνιση σε αυτό το άρθρο, είμαι κάπως έκπληκτος που με υποδέχτηκε στο σαλόνι της κατοικίας του συζύγου της. Το ντύσιμό της είναι ακόμα πιο εκπληκτικό: γκρι μπλουζάκι, ροζ πέδιλα Birkenstock και ροζ κροσέ μπικίνι μικροκαμωμένης διάστασης. Μετά τις συστάσεις η κυρία Beckham εξαφανίζεται, μουρμουρίζοντας ότι θα κουκουλωθεί. (Τα παιδιά παραμένουν στην Αγγλία με τη μητέρα της Victoria).

Ο David Beckham προχωράει στο πλακόστρωτο αίθριο του και κάθεται στον απογευματινό ήλιο. Φοράει ένα φαρδύ κόκκινο σορτς Adidas, μια μαύρη διαφανή μπλούζα Adidas και ένα χαρούμενο χαμόγελο. Το κεφάλι του ξυρίστηκε την τελευταία εβδομάδα περίπου, αλλά γελάει με την ιδέα ότι το έκανε μετανιώνοντας για οποιοδήποτε παράπτωμα.

Ούτε επηρεάστηκε από τον αμυντικό της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο οποίος τράβηξε την αλογοουρά του το περασμένο Σαββατοκύριακο. Το κούρεμα, λέει ο Beckham, ήταν απλώς ένα δώρο για τα πρόσφατα, 30ά γενέθλια της Victoria.

Όποιο προσωπικό στυλ και αν επιλέγει, τον συνοδεύει εδώ και πολύ καιρό, λέει. «Πάντα ντυνόμουν διαφορετικά, πρέπει να ομολογήσω», τονίζει ο Beckham, με την ανυπόφορη φωνή του να συναγωνίζεται τα κουδούνια του ανέμου που κουδουνίζουν συνεχώς στο βάθος. «Ακόμα και όταν ήμουν έξι χρονών: Ήμουν παράνυφος σε έναν γάμο και το ρούχο που ήθελα να φορέσω ήταν παντελόνι knickerbockers, κάλτσες μέχρι το γόνατο, πουκάμισο και παπούτσια μπαλέτου. Ο μπαμπάς μου μου είπε: «Καταλαβαίνεις ότι ο κόσμος θα γελάσει μαζί σου;». αλλά είπα: «Δεν με νοιάζει—μου αρέσει». Έτσι ήμουν όλη μου τη ζωή».

Το γεγονός πως ο Beckham είναι ένα ευμετάβλητο σύμβολο εκτός γηπέδων είναι επιτυχία του. Μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο «ο πιο μαύρος λευκός στη Βρετανία» όσο και ως «ο στρέιτ άνδρας που επιθυμούν περισσότερο οι γκέι».

«Μια μέρα κάποιος μου τηλεφώνησε για να μου πει ότι είχα ψηφιστεί ως το gay style icon της χρονιάς ή κάπως έτσι», θυμάται ο Beckham. «Πιστεύω ότι είναι πολύ ωραίο. Είμαι σίγουρος ότι οι μάγκες του κόσμου θα γύριζαν και θα έλεγαν, “Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο τάδε…».

Έτσι, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο David Beckham αισθάνεται έντονη την πολιτιστική του συγγένεια με τον κόσμο της hip-hop. «Η hip-hop είναι το μόνο είδος μουσικής που ακούω», λέει και αναφέρει τον Kanye West ως αγαπημένο του.

Αν και η Αμερική στο σύνολό της δεν έχει ακόμη αγκαλιάσει τον Beckham, η μαύρη κουλτούρα έχει αρχίσει να ανταποδίδει τον θαυμασμό του: ο Jay-Ζ, για παράδειγμα, τον ανέφερε με το όνομά του («My kick game just like David Beckham») σε ένα κομμάτι από το άλμπουμ της Missy Elliott.

«Το να αναφέρεσαι σε τραγούδια ραπ όπως αυτό είναι εκπληκτικό», λέει ο άνθρωπος του οποίου η φανέλα απέφερε πωλήσεις αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων σε ένα μόνο κατάστημα της Μαδρίτης την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας της.

Κάτι τραβάει το βλέμμα του, ο Beckham κοιτάζει μακριά, προς τη διπλανή ιδιοκτησία που βρίσκεται πέρα από το γκαζόν και τη λιτή πισίνα του. Σηκώνεται για λίγες στιγμές και μετά χαλαρώνει. «Σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι παπαράτσι. Νομίζω ότι είναι απλά μερικά παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο».

Σε αυτό το σημείο, η Victoria Beckham επανεμφανίζεται – χωρίς το T-shirt. Απλώνει μια πετσέτα Tasmanian Devil Looney Tunes στο αίθριο περίπου 3,5 μέτρα μακριά από τον σύζυγό της, ξαπλώνει μπρούμυτα και αφοσιώνεται στην ηλιοθεραπεία

Πέρυσι, η Victoria είχε τη δική της περιπέτεια στη hip-hop, ηχογραφώντας με τον μεγιστάνα της ραπ Damon Dash -του οποίου η Roc-A-Fella Records κυκλοφόρησε τον Jay-Z- και κάνοντας μόντελινγκ για τη σειρά ρούχων του. Ρωτάω τη Victoria αν έμαθε κάτι από το να είναι κοντά στον περίφημο, δυναμικό κύριο Dash.

«Δεν έχω έρθει τόσο κοντά όσο με έχουν κατηγορήσει για αρχή», απαντά η Victoria.

«Κι εγώ… Και εγώ», προσθέτει με πραότητα ο Beckham, σηκώνοντας το χέρι του σαν παιδί στο σχολείο ελπίζοντας να τον καλέσουν. «Όχι με τον Damon…».

Δεδομένου ότι ο Μπέκαμ δεν έχει κατηγορηθεί ποτέ για ρομαντική σχέση με τον Damon Dash, υποθέτει κανείς ότι αυτή η παρεμβολή είναι ο αστείος τρόπος του να αποκηρύξει τους ισχυρισμούς ότι ήταν άπιστος στη γυναίκα του.

Παρά την ευχάριστη φιλικότητα του, η συνέντευξη διεξάγεται με έναν ελέφαντα στο δωμάτιο. Τι γίνεται με όλες τις ιστορίες των ταμπλόιντ; Όλη η Αγγλία θέλει να μάθει, και όχι μόνο. Σίγουρα οι δικηγόροι δεν θα θίγονταν αν ρωτούσε κανείς τον Beckham, με τους πιο μη συγκεκριμένους όρους, αν η πρόσφατη «αρνητική δημοσιότητα» είχε επηρεάσει την απόδοσή του στο γήπεδο.

«Δεν βοήθησε», παραδέχεται, δείχνοντας σχεδόν ανακουφισμένος να συζητά το θέμα. «Κάποια από τα πράγματα που έχουν ειπωθεί για εμένα και την οικογένειά μου, θα αναστάτωναν τον οποιονδήποτε. Είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε μια δυνατή οικογένεια πίσω μας. Γνωρίζουμε την αλήθεια για καθετί που συμβαίνει μεταξύ μας. Θα μείνουμε για πάντα μαζί. Τίποτα δεν θα διαλύσει ποτέ εμένα και τη Victoria».

«Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι του αρέσει. Αλλά εγώ και η Victoria θα μείνουμε πάντα μαζί ως σύζυγοι. Όσο κι αν πιστεύουν κάποιοι ότι μπορούν να μας επηρεάσουν, δεν θα συμβεί ποτέ αυτό».

Τώρα που τέθηκε το θέμα, ρωτάω τον Μπέκαμ αν οι πρόσφατοι ισχυρισμοί του προκάλεσαν σοκ. «Ορισμένα πράγματα σε εκπλήσσουν που κυκλοφορούν στον Τύπο», λέει. «Αλλά νομίζω ότι έχουμε περάσει αρκετές καταστάσεις που τίποτα δεν μπορεί να μας εκπλήσσει πια».

Παρόλα αυτά, αν ένας άντρας έρχεται αντιμέτωπος καθημερινά με τραγελαφικές αφηγήσεις για τα εξωσυζυγικά του, και γνωρίζει ότι αυτές οι ιστορίες είναι ψευδείς, σίγουρα είναι αναγκασμένος να τις αρνηθεί με ευθύ τρόπο;

«Σε όλους αρέσει να λένε αυτό που σκέφτονται», λέει ο Beckham. «Αλλά έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια ότι μερικές φορές, αν απαντήσεις, δίνει στους ανθρώπους περισσότερα «πυρομαχικά» για να χρησιμοποιηθούν εναντίον σου. Αυτή τη στιγμή, όμως, είμαι χαρούμενος – όσο η οικογένειά μου είναι εντάξει, τίποτα δεν με επηρεάζει. Και όπως είπα, εγώ και η Victoria είμαστε πολύ πιο δυνατοί ως ζευγάρι από ό,τι θα πίστευαν οι κάποιοι».

Η σιωπηρή απόρριψη οποιωνδήποτε εξωσυζυγικών περιπετειών του David από τους Μπέκαμ, μπορεί, φυσικά, να είναι απλώς μια δημόσια στάση που έχει σχεδιαστεί για να τους κρατήσει πάνω από τη διαμάχη των ταμπλόιντ. Άλλωστε, όπως λέει και το παλιό ρητό, αν παλέψεις με ένα γουρούνι, θα καλυφθείτε και οι δύο από λάσπη— και το γουρούνι θα το απολαύσει.

Τελικά, φαίνεται ότι μόνο νομικές ενέργειες από τους Beckhams —ή, ίσως, η έλλειψή τους— θα αποκαλύψουν την αλήθεια για τις πρόσφατες «κατηγορίες». Εν τω μεταξύ, το ζευγάρι μάλλον θα ήταν καλύτερα να διατηρήσει ένα χαμηλό προφίλ, παρά να στήσει άλλη μια ευκαιρία για δημοσιότητα, όπως η εμφάνισή του David μετά σε πρεμιέρα ταινίας στο Λονδίνο μετά την εμφάνιση της Loos.
Το επιδιωκόμενο μήνυμα ήταν η συντροφικότητα, αλλά ενώ ο David Beckham ήταν τόσο χαλαρός όσο ποτέ, η λαμπερή σύζυγός του «έτρεξε» ένα ρεπερτόριο από ζωηρά χαμόγελα και πόζες που έφεραν μόνο περαιτέρω χλευασμό στο σπίτι τους.

Εν συνεχεία, καθώς ο σύζυγός της επιβεβαιώνει ότι είναι μαζί, η Victoria Beckham επανεμφανίζεται. Κοροϊδεύοντας, της λέει ότι μόλις έδωσε στον κόσμο την επίσημη υπόσχεσή του ότι δεν θα χωρίσουν ποτέ, μα ποτέ.

Η Victoria κλείνει το κινητό της και γουρλώνει τα μάτια της θεατρικά. «Ο κόσμος πιστεύει ότι είμαστε ένα ζευγάρι σε κρίση αυτή τη στιγμή».

Ο David Beckham γνέφει καταφατικά και χαμογελάει. «Η σύμβουλος γάμου μας θα είναι μαζί αργά σήμερα το απόγευμα».

Αποσπάσματα από το άρθρο του STEVEN DALY, όπως δημοσιεύτηκε το 2004 για το VF.