Τι κι αν τον Απρίλιο του 2019 ο Mick Jagger υποβλήθηκε σε επέμβαση αντικατάστασης μιας καρδιακής βαλβίδας; Μπαίνοντας στα 81 του χρόνια, ο θρυλικός frontman των Rolling Stones συνεχίζει να εκπλήσσει με την εφηβική του ενέργεια στις μουσικές σκηνές όλου του κόσμου.

Αεικίνητος κι ενθουσιώδης, έχοντας ζήσει στον υπερθετικό βαθμό κάθε ακολασία που περιγράφεται στα λεξικά κάτω από τον όρο «rock star», ο παππούς πλέον της rock δείχνει πως το lifestyle που επιλέγει ο καθένας δεν αποτυπώνεται βάση του αριθμού που γράφει η ηλικία του καθενός.

Στις δεκαετίες που βρίσκεται κάτω από τα φώτα, ο Jagger φρόντισε να βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα κάθε είδους εφημερίδας και περιοδικού. Τα σκάνδαλα που συνοδεύουν το όνομά του είναι απλώς η απόδειξη της θέλησής του να ζήσει το καθετί στο έπακρο.

Jagger singing
Mick Jagger, 2022. (Φωτογραφία: Instagram/therollingstones)

Στα 80 του πλέον έχει οκτώ παιδιά, απέκτησε το τελευταίο πριν από επτά χρόνια, αρραβωνιάστηκε τη σύντροφό του, είναι και προπάππους, αλλά όσο τα χρόνια περνούν τόσο αυξάνονται οι απώλειες: Μετά από αυτή του David Bowie, του Charlie Watts, ήρθε και εκείνη της Tina Turner, της φίλης του που του δίδαξε εκείνες τις χορευτικές κινήσεις που έχουν γίνει πλέον signature του ίδιου πάνω στη σκηνή.

Ακολουθούν μερικές ιστορίες, ενδεικτικές της ζωής που επέλεξε να ζήσει: Γιατί, στο τέλος της ημέρας, είναι ο Mick Jagger και μπορεί!

Το ερωτικό τρίγωνο με Carla Bruni και Eric Clapton

Από το 1991 έως το 1994, ο Jagger απολάμβανε την παρέα με την Carla Bruni -και όχι μόνο δημόσια, αλλά και ιδιωτικά. Αρχικά, το άλλοτε μοντέλο και πρώτη κυρία της Γαλλίας, βρέθηκε παγιδευμένη σε ένα ερωτικό rock ‘n’ roll τρίγωνο με τον Mick Jagger και τον επίσημο σύντροφό της, Eric Clapton. Ο τελευταίος, φέρεται να παρακάλεσε τον leader των Stones να μην πλησιάσει το κορίτσι του.

Jagger and Bruni, 1993
H Carla Bruni το 1993. (Φωτογραφία: Instagram/carlabruniofficial)

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, ο Jagger δεν είχε διάθεση να κάνει αυτή την τόσο μεγάλη χάρη στον συνάδελφό του. Έτσι, ο Clapton τελείωσε τη σχέση του μαζί της. Όταν το 1994 Jagger και Bruni ακολούθησαν χωριστούς δρόμους. Σε εκείνον του Jagger εμφανίστηκαν πολλές ακόμη κοπέλες, στον δρόμο της η Bruni βρήκε τον Donald Trump. Χρόνια αργότερα ο Trump θα ομολογούσε πως εκείνη ήταν «απελπιστικά κολλημένη» με τον Jagger.

Μια βεβιασμένη αγορά

Όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε βιώσει τον πρωινό πονοκέφαλο έπειτα από μια ντροπιαστική νύχτα για την οποία δεν θυμόμαστε πολλά και τα θραύσματα των αναμνήσεων προκαλούν αμηχανία.

Ωστόσο, ο Mick Jagger είναι εκείνος που πήγε το συγκεκριμένο βίωμα πέντε πίστες πιο πάνω όταν, κατά τη διάρκεια ενός νυχτερινού trip με LSD, ξύπνησε και ανακάλυψε ότι ήταν πλέον ιδιοκτήτης μιας εξοχικής έπαυλης στο Χάμσαϊρ.

Ο Jagger αργότερα έμαθε και τις λεπτομέρειες: αγόρασε από τον Sir Henry Carden ένα ολόκληρο κτήμα για 55.000£ το 1970 (πολλά χρήματα για την εποχή). Εν τούτοις, η αγορά υπό την επήρεια LSD δεν ήταν και η πιο αποτυχημένη. Ο Jagger ανακαίνισε το υποβαθμισμένο ακίνητο και το μετέτρεψε σε ένα υπερσύγχρονο στούντιο ηχογράφησης όπου οι Stones ηχογράφησαν εν μέρει τα album Exile on Main Street, Sticky Fingers και It’s Only Rock n Roll.

Lover boy

Κατά τη διάρκεια της πολυετούς δοξασμένης καριέρας του, ο Mick Jagger ήταν κάτι παραπάνω από ένας κυνηγός σεξουαλικών εμπειριών. Από το 2014 φαίνεται πως επιτέλους βρήκε το απάνεμο λιμάνι του, στο πρόσωπο της Melanie Hamrick, αλλά του πήρε λίγο χρόνο για να σταματήσει επιτέλους τις παλιές του συνήθειες. Μαζί απέκτησαν και ένα παιδί.

Ο βιογράφος του Mick Jagger, Chris Andersen, έχει κάνει μια αποκάλυψη. «Ο Mick Jagger έχει πάει με 4.000 γυναίκες κατά τη διάρκεια της ζωής του και εκ των υστέρων, νομίζω ότι αυτό μπορεί να είναι λίγο χαμηλό». Πρόσθεσε, μάλιστα, πως αυτή είναι μια συντηρητική εκτίμηση.

Ο Bowie κι εκείνος

Στο βιβλίο του Mick: The Wild Life and Mad Genius of Jagger, ο Christopher Anderson περιγράφει λεπτομερώς τη στιγμή που η τότε σύζυγος του Bowie, Angie, έπιασε στα πράσα τον Jagger και τον Bowie να διασκεδάζουν ο ένας με τον άλλον.

Ο Anderson γράφει: «Η Angie είχε φύγει από την πόλη για λίγες μέρες και όταν επέστρεψε σπίτι το συγκεκριμένο πρωινό πήγε κατευθείαν στην κουζίνα για να φτιάξει τσάι. Η οικιακή βοηθός του Bowie, που είχε φτάσει περίπου μια ώρα νωρίτερα, πλησίασε την κυρία του σπιτιού με ένα περίεργο βλέμμα στο πρόσωπό της. «Κάποιος», είπε στην Angie, «είναι στο κρεβάτι σου».

»Η Angie ανέβηκε πάνω στην κρεβατοκάμαρά της, άνοιξε αργά την πόρτα και ήταν εκεί: ο Mick Jagger και ο David Bowie, γυμνοί στο κρεβάτι μαζί, κοιμόντουσαν. Και οι δύο άνδρες ξύπνησαν ταυτόχρονα. “Γεια”, της είπε ο Bowie, φανερά αιφνιδιασμένος. “Πώς είσαι;”».

Η Angie «αισθάνθηκε απολύτως νεκρή σίγουρη ότι είχαν κάνει σεξ. Ήταν τόσο προφανές, στην πραγματικότητα, που ποτέ δεν σκέφτηκα την πιθανότητα να μην είχαν κάνει σεξ».

Του άρεσε (όχι στα κρυφά) η Margaret Thatcher

Αν ήταν κανείς ένθερμος υποστηρικτής της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας, Margaret Thatcher, θα ρίσκαρε πολύ να επισκεφτεί κάποια παμπ στις πόλεις της βόρειας Αγγλίας.

Ο Jagger, ωστόσο, είδε τον συντηρητικό πολιτικό ως ανάσα και μάλιστα αποκάλυψε ότι συναντήθηκαν σε ουκ ολίγες περιπτώσεις. Μετά τον θάνατό της, ο Jagger θρήνησε: «Στη δεκαετία του ’80 ή στις αρχές του ’90 τη συνάντησα μερικές φορές. Δεν θέλω να μιλήσω για αυτό που μιλήσαμε, ειδικά τώρα που όλοι οι άλλοι φλυαρούν γι’ αυτήν».

Και πρόσθεσε: «Αλλά… εξεπλάγην ελαφρώς από όλους τους ανθρώπους που ήταν ακόμα τόσο εναντίον της και είχαν όλη αυτή την υπολειπόμενη δυσαρέσκεια».

Άφησε την Angelina Jolie για τη Farah Fawcett

Ο Mick Jagger είναι ένας άνθρωπος που παίρνει αυτό που θέλει και μπορεί να ασκήσει γοητεία σε οποιονδήποτε. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά και η Angelina Jolie, η οποία έχει πρωταγωνιστήσει σε video clip των Rolling Stones. Παρά το γεγονός ότι τότε ήταν παντρεμένη με τον Jonny Lee Miller, τελικά δεν αντιστάθηκε στην πρόκληση να βγει ραντεβού με τον Jagger, αλλά τελικά ήταν μια νύχτα που σύντομα θα ήθελε να ξεχάσει.

Στο βιβλίο του Christopher Anderson, Mick: The Wild Life and Mad Genius of Jagger, ο συγγραφέας ισχυρίζεται ότι ο Jagger έφυγε κρυφά από το ραντεβού για να έχει μια βραδιά με τη Farah Fawcett. «Ήταν πολύ σύντομο, αλλά αυτό που το κάνει συναρπαστικό είναι ότι συνέβη όταν η Angelina Jolie και ο Mick ήταν σε ένα πάρτι και εξαφανίστηκε με τη Farrah», αναφέρει το βιβλίο.