Το «twink», είναι ένας όρος που δημιουργήθηκε από την ομοφυλοφιλική κοινότητα για να περιγράψουν έναν νεαρό άνδρα με λεπτά χαρακτηριστικά. Η φυσική κομψότητα μπορεί να διαψεύδει την πραγματική του ηλικία και να τον κάνει να φαίνεται πολύ νεότερο από ότι είναι. Αυτό το πρότυπο άνδρα φαίνεται να αγαπά και να προάγει το Hollywood. Μάλιστα, φαίνεται να το διαιωνίζει, αναζητώντας νέους εκπρόσωπους.

Οι πρώτες καταγραφές του όρου χρονολογούνται στις αρχές της δεκαετίας του εξήντα, αν και η προέλευσή του δεν είναι ξεκάθαρη. Κάποιοι τον συνδέουν με το twank, όπως αποκαλούν τους πελάτες των ιερόδουλων στη Βρετανία, με το twinkling ή σύμφωνα με το λεξικό της αργκό Gay-2-Zee , με το Twinkie -ένα κουλούρι με κρέμα -. Η σημασία του όρου, πλέον, έχει αλλάξει, «σεξουαλικοποιηθεί» και συνδέεται ακόμα και με την πορνογραφία.

Ο Tadzio, για παράδειγμα, ήταν ένας έφηβος, που πήρε αρχικά τον τίτλο του twink. Ο Σουηδός ηθοποιός, Björn Andrésen, ενσάρκωσε τον Tadzio σε ηλικία 15 ετών στη μεταφορά του μυθιστορήματος του Thomas Mann, την οποία γύρισε ο Luchino Visconti. Στα 65 του, πρωταγωνιστεί στο ντοκιμαντέρ The Most Handsome Boy in the World.

Ο τίτλος αποτελεί μια αναφορά στο παρατσούκλι με το οποίο ο Visconti έστεψε το αγόρι κατά την παρουσίαση της ταινίας στο φεστιβάλ των Καννών. To πρόσωπό του μπήκε σε εξώφυλλο του περιοδικού του Andy Warhol, Interview, και ο Andrésen το 2018 ανακηρύχθηκε το πιο όμορφο αγόρι στον κόσμο.

Τι κοινό έχουν Chalamet και DiCaprio

Το Interview αναρωτιέται αν στο Hollywood ότι οι twinks έχουν φέρει την αλλαγή, με επικεφαλής τον Timothée Chalamet. Ο Leonardo DiCaprio είχε κληρονομήσει από τον River Phoenix τον τίτλο του «twink » του κινηματογράφου και τώρα θα τον δώσει στον Chalamet. Γιατί ο νέος είναι ωραίος.

Ο όρος, που χρησιμοποιούταν στην αργκό μιας κοινότητας για δεκαετίες, επρόκειτο να μεταπηδήσει στη μαζική κουλτούρα, όπως μαντεύουν πολλοί αναλυτές και αρθρογράφοι. Έχει να κάνει με την αγνότητα που υπάρχει στους εφήβους πριν να ωριμάσουν και αναφέρεται στις ηλικίες από 18- 25 ετών. Στο Hollywood χρησιμοποιείται πλέον για να χαρακτηρίσει τους gender fluid, καθώς το twink ήδη έχει αρχίσει να θεωρείται «ξεπερασμένος» όρος – χρησιμοποιείται μόνο για άνδρες-, παρά την δημοφιλία του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Timothée Chalamet (@tchalamet)

Κάποιοι ακόμα που έχουν κερδίσει τον «τίτλο» είναι ο Ricky Martin, που πληρούσε τα φυσικά πρότυπα, ο James Franco, o Rob Lowe, o Prince, ακόμα και ο Zac Efron.

Δεν είναι τυχαίο που οι New York Times δημοσίευσαν το 2018 ένα αφιέρωμα με τίτλο «Welcome to the age of twink » με αφορμή την πρεμιέρα του Call Me By Your Name και την εμμονή με το Chalamet. Το άρθρο σχετιζόταν με αυτό του Kyle Buchanan στο Vulture, ο οποίος παρατήρησε twink ηθοποιούς σε ρόλους ηρώων. Ο Tom Holland στο Spider-Man, ο Ansel Elgort στο Baby Driver, ο Harry Style στο Dunkerque και ο Dane Dehaan στο Valerian. To πρότυπο αυτό έχουν χρησιμοποιήσει σε διάφορες καμπάνιες στον χώρο της μόδας. Ο Tye Sheridan, για παράδειγμα, ήταν το πρόσωπο της Prada.

Μάλιστα, ο πρώτος «twink», για να κάνουμε λίγο ιστορία, είναι ο Γανυμήδης, ένας βοσκός που σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, απήχθη από τον Δία. Ήταν ο πιο όμορφος από όλους τους θνητούς και γι’ αυτό άξιζε την τιμή να ζήσει στον Όλυμπο. Είναι ο πρώτος του οποίου η ταυτότητα και η ιστορία γράφτηκαν μόνο επειδή ένας μεγαλύτερος και ισχυρότερος άνδρας τον ερωτεύτηκε.

Αν και στην ελληνική μυθολογία συχνά προβάλλονται αισθητικές εμμονές με την ομορφιά, αυτός που έθεσε τους «κανόνες» της νεανική ανδρικής ομορφιάς, είναι ο Johann Winckelmann, που εξήρε την ελληνική αισθητική. Και σε αυτούς βασίστηκε ο όρος twink, όσο αμφιλεγόμενος μπορεί να ακούγεται.

Με πληροφορίες από τo Elpais.com

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Πώς η παραδοσιακά αντρική κινέζικη μόδα αφομοίωσε το Gender-fluid στοιχείο

Από την ομιλία του Joaquin Phoenix το 2020 μέχρι σήμερα: Το Hollywood στρέφεται στον βιγκανισμό

Kim Kardashian: Ενώνει 4 supermodels για τη νέα κολεξιόν των Skims