Οι επιστήμονες επιτέλους δίνουν την απάντηση στο ερώτημα που βασανίζει άνδρες και γυναίκες παγκοσμίως. Έχουν εντοπίσει τις περισσότερο και τις λιγότερο ευχάριστες στάσεις του σεξ, που μπορούν να σε φτάσουν ή όχι στον οργασμό. Το IFL Science αναφέρει ότι ερευνητές από την ιδιωτική γυναικολογική κλινική New H Medical στη Νέα Υόρκη αξιολόγησαν τη ροή του αίματος στην κλειτορίδα κατά τη διάρκεια διαφορετικών στάσεων.

Τα πράγματα από ότι καταλαβαίνουμε είναι πιο περίπλοκα από όσο νομίζαμε. Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν έναν σαρωτή υπερήχων για να μελετήσουν ένα ζευγάρι εθελοντών (32 ετών), που ασχολήθηκαν με δημοφιλείς στάσεις για 10 λεπτά, συμπεριλαμβανομένου του ιεραποστολικού, πρόσωπο με πρόσωπο και doggy style.

Το αποτέλεσμα ήταν το εξής: «Η πίσω θέση εισόδου διαθέτει τη λιγότερη άμεση επαφή με την κλειτορίδα και οδήγησε σε μικρότερη αύξηση της ροής του αίματος σε σύγκριση με τις θέσεις πρόσωπο με πρόσωπο», έγραψαν οι ερευνητές της μελέτης. Η καλύτερη στάση, λοιπόν, για να πετύχεις τον οργασμό δεν είναι αυτή που πίστευες. Μάλιστα θα χρειαστείς κάτι έξτρα.

Ποια είναι η στάση του σεξ που διεγείρει περισσότερο τις γυναίκες

Από την μελέτη διαπιστώθηκε ότι η ιεραποστολική στάση με ένα μικρό μαξιλάρι κάτω από τη λεκάνη της γυναίκας, την βοηθάει στο να φτάσει σε οργασμό. Η έρευνα εξήγησε περαιτέρω ότι για πολλές στάσεις, τα μαξιλάρια βοήθησαν στην τόνωση της ροής της κλειτορίδας: «Τα μαξιλάρια που διατίθενται στο εμπόριο για αυτή την πρόθεση, που συχνά αναφέρονται ως ”μαξιλάρια σεξ” είναι συνήθως σταθερά και σφηνωμένα, παρέχοντας πιο ακριβή και σταθερή κλίση της λεκάνης από τα συμβατικά μαξιλάρια κρεβατιού».

Σύμφωνα με την DailyMail, η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Kimberly Lovie, εξήγησε ότι τα tips που δίνονται από περιοδικά, δεν είναι πάντα έγκυρα. «Υπάρχει λίγη επιστημονική έρευνα που να αξιολογεί τη συσχέτιση μεταξύ των διαφορετικών στάσεων και της ικανότητάς τους να παράγουν γυναικείο οργασμό».

Τα ευρήματα της μελέτης θα βοηθήσουν επίσης όσους πάσχουν από στυτική δυσλειτουργία, όπως έγραψαν οι ερευνητές. «Η δυσκολία επίτευξης οργασμού, οι αιτίες του οποίου είναι πολυπαραγοντικές, είναι ένα συστατικό της σεξουαλικής δυσλειτουργίας. Οι κλινικοί γιατροί μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα ευρήματα για να συμβουλεύσουν τους ασθενείς».

photo:Unsplash.com

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Cock Ring: Το δαχτυλίδι στύσης που υπόσχεται την πιο έντονη εκσπερμάτιση της ζωής σου

Γιατί δεν πρέπει να σε αγχώνει όταν ο σύντροφός σου δεν τελειώνει στο σεξ

Εσύ τι τύπος είσαι; Η Ειρήνη Χειρδάρη αναλύει τις 5 κατηγορίες ανθρώπων στο σεξ