Το παγκόσμιας εμβέλειας Time Out δημοσίευσε τα καλύτερα σημεία για να επισκεφτείς, τις γειτονιές της πόλης που είναι δημοφιλείς στους ντόπιους και συνήθως άγνωστες στους τουρίστες.

Εκείνο το ιδιαίτερο καφέ με τον καλύτερο καφέ που έχεις δοκιμάσει, το κρυφό, υπόγειο μπαρ με το κουδουνάκι στην είσοδο, το εστιατόριο που σερβίρει τα ωραιότερα τοπικά πιάτα όλα αυτά συνθέτουν όλα όσα θα κάνουν την διαμονή σου ανεπανάληπτη.

Στην κορυφή της λίστας για το 2022 βρίσκεται η πολυσύχναστη Colonia Americana, που βρίσκεται στο δυτικό Μεξικό. Μία εκλεκτή μίξη από ιστορικές επαύλεις, art deco και μουσικούς χώρους  μέσα σε αποθήκες.

Η λίστα του Time Out είναι το αποτέλεσμα μιας εκτενούς έρευνας στην οποία συμμετέχουν χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο και οι οποίοι απαντούν σχετικά με τα αγαπημένα  σημεία στην πόλη τους. Οι συντάκτες του όρισαν τελικά 51 από τις πιο cool γειτονιές στον κόσμο. Οι 20 κορυφαίες είναι «απίστευτα μέρη για να βρίσκεστε αυτή τη στιγμή”, λέει το Time Out.

γειτονιές

Ψηλά στην λίστα είναι και το Cais do Sodré της Λισαβόνας το οποίο κατάφερε να κατακτήσει την δεύτερη θέση στην λίστα. Η όμορφη γειτονιά της Πορτογαλίας φημίζεται για την έντονη νυχτερινή της ζωή και αποτελεί σημείο έλξης για όσους αγαπούν το καλό φαγητό. «Αυτή είναι η γειτονιά όπου οι πιο πολλά υποσχόμενοι νέοι σεφ της Λισαβόνας ανοίγουν νέα εστιατόρια», λέει το Time Out, επιλέγοντας το Quiosque de São Paul και το Tricky’s ως τα κορυφαία σημεία για ποτό και φαγητό.

Τρίτο είναι το Wat Bo Village, στο Siem Reap της Καμπότζης. Μπορεί να αποτελεί έκπληξη, όμως τα boutique ξενοδοχεία Viroth’s και Treeline Urban Resort αποτελούν θέρετρα εξαιρετικής αισθητικής, μαζί με το εστιατόριο Tevy’s Place, το οποίο σερβίρει πεντανόστιμα βιολογικά γεύματα ενώ παράλληλα λειτουργεί ως κοινωνική επιχείρηση για την ενδυνάμωση των γυναικών σε τοπικό επίπεδο.

γειτονιές

Το Ridgewood της Νέας Υόρκης αποτελεί την αμερικανική γειτονιά με την υψηλότερη βαθμολογία. Εκεί, το νέο μπλέκεται με το παλιό, όπως το ζαχαροπλαστείο Rudy’s Bakery, το οποίο άνοιξε το 1934 και συνυπάρχει μαζί με τα καινούργια μπαρ και εστιατόρια της περιοχής.

Τέλος η πεντάδα συμπληρώνεται με το Mile End στον Καναδά που ενδείκνυται για περπάτημα και βόλτες στα στενά για να δεις μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια όπως και αρτοπωλεία, ανθοπωλεία και βιβλιοπωλεία.

Ο Dave Calhoun, αρχισυντάκτης του Time Out για τη Βόρεια Αμερική και το Ηνωμένο Βασίλειο, είπε ότι «στόχος της ετήσιας λίστας ήταν να αναδείξει περιοχές που δεν είναι ομογενοποιημένοι, εταιρικοί προορισμοί, αλλά έχουν μια ανεξάρτητη και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Μπορεί να είστε σε θέση να τα περπατήσετε σε μισή ώρα ή λιγότερο, αλλά είναι γεμάτα με αρκετές εμπειρίες για να περάσετε μέρες εξερεύνησης» είπε.

Ως προς την ελληνική παρουσία, για κάποιο λόγο οι συντάκτες του Time Out μέτρησαν το Παγκράτι ως γειτονιά και το συμπεριέλαβαν στην 20άδα. Ίσως να τους προσκαλέσουμε, να δουν από κοντά το Παγκράτι, κι αν το θεωρήσουν γειτονιά, τότε θα σκίσουμε τα πτυχία μας.

Διαβάστε ακόμα στο intronews.gr

Το κορίτσι με το φλάουτο: 300 χρόνια μετά, αποδεικνύεται ότι ο διάσημος πίνακας του Βερμέερ δεν είναι δικός του

Είναι bisexual η Emily Ratajkowski; Ο πράσινος καναπές της αφήνει πολλά υπονοούμενα

The Bear: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς θα σε διδάξει πως να ντύνεσαι