Σε ένα άρθρο αφιερωμένο στην Ελλάδα, η Daily Telegraph αποκαλύπτει τις 10 «μυστικές γωνίες» της χώρας μας, που για εμάς δεν είναι και τόσο κρυφές εδώ που τα λέμε. Η λίστα της περιλαμβάνει γνωστά σε εμάς νησιά, που αποκαλύπτουν στους ξένους τουρίστες την αυθεντική ομορφιά της Ελλάδας, και μέρη που πλέον είναι προσβάσιμα στους Βρετανούς χάρη σε νέες συνεργασίες των αεροπορικών εταιριών.

Η Νάξος κέντρισε το ενδιαφέρον της συντάκτριας Heidi Fuller-Love τις αμμώδεις παραλίες και την άγρια ομορφιά της. Μαζί με την Σύρο είναι πρώτες στην λίστα. Ακολουθούν η Μήλος, η Σκύρος, η Ικαρία, η Λέρος, η Καστοριά, η Κάρπαθος αλλά και η Σητεία της Κρήτης. H Αστυπάλαια επίσης περιγράφεται ως μία «πράσινη» θεά, χάρη στις βιώσιμες καινοτομίες της, που εντυπωσιάζει με το βυζαντινό κάστρο και τους γραφικούς ανεμόμυλους.

«Καθώς ο τουρισμός ”επαναλειτουργεί”, μία από τις κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους της Ευρώπης ανοίγει ένα ευρύτερο παράθυρο στον πανευτυχή γαλάζιο ουρανό, τις καθαρές θάλασσες και τις παραλίες με μεταξένια άμμο της Ελλάδας. Για τους ταξιδιώτες που θέλουν να ανακαλύψουν μια πιο αυθεντική πλευρά της ηλιόλουστης χώρας, η EasyJet συνεργάστηκε με τη Sky Express, τη δημοφιλέστερη αεροπορική εταιρεία στην Ελλάδα, για να προσφέρει στους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου την ευκαιρία να κάνουν κράτηση πτήσεων μέσω μιας ενιαίας πλατφόρμας σε περισσότερες από 20 λιγότερους γνωστούς προορισμούς.

Η Σύρος με την ντόπια κουλτούρα: Με τους ”δίδυμους” οικισμούς στην κορυφή του λόφου, ένας κατάλευκος καθολικός καθεδρικός ναός στη μια πλευρά και μια ορθόδοξη εκκλησία με μπλε τρούλο στην άλλη. Δρόμοι γεμάτοι με υπέροχα παλιά σπίτια που χτίστηκαν από πλούσιους καπετάνιους κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα κι η μαρμάρινη πρωτεύουσα Ερμούπολη. Η Σύρος είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πολιτιστικά πετράδια των Κυκλάδων» γράφει χαρακτηριστικά το άρθρο της Telegraph για την νούμερο ένα επιλογή, ενώ συνεχίζει παρέχοντας πληροφορίες και για τα υπόλοιπα νησιά.

Photo: Unsplash.com

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Τριήμερο 25ης Μαρτίου: Στα ύψη οι τιμές σε δημοφιλείς προορισμούς – Στο 80% οι προκρατήσεις

Βιετνάμ: Το φιλόδοξο έργο για μια νέα καταπράσινη πόλη

Ιταλία: Το ειδυλλιακό νησί που προσφέρει γερή δόση ιταλικής ομορφιάς