Μια καταπράσινη νέα πόλη στο Βιετνάμ φιλοδοξεί να πετύχει μία από τις μεγαλύτερες αρχιτεκτονικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου. Σύμφωνα με τα σχέδια, πρόκειται για μια περιοχή 290 στρεμμάτων, η οποία θα χτιστεί γύρω από επίσης καταπράσινη πόλη Χο Τσι Μινχ, σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες Foster + Partners.

Η ονομασία της είναι «Η Παγκόσμια Πόλη» και το έργο περιλαμβάνει πολυώροφα και χαμηλά κτίρια κατοικιών, δημόσιες κατοικίες και βίλες, εκτός από σχολεία, ένα εμπορικό κέντρο και ιατρικές εγκαταστάσεις. Πλαισιωμένη από δύο οδούς, η κοινότητα θα περιλαμβάνει πέντε διαφορετικές γειτονιές που θα συνδέονται με ένα κεντρικό πάρκο και μια λεωφόρο, καθώς και μια σειρά από πεζογέφυρες.

Το έργο πρόκειται να ολοκληρωθεί εντός τεσσάρων ετών, σύμφωνα με την Masterise Homes, μια εταιρεία ακινήτων που εργάζεται επίσης στην περιοχή.

Σε ένα δελτίο τύπου, ο επικεφαλής του στούντιο της Foster + Partners Gerard Evenden τόνισε τον αριθμό των χώρων πρασίνου στο σχέδιο, συμπεριλαμβανομένων των πάρκων, των αυλών και των κήπων. «Ο σχεδιασμός επιδιώκει να επιτύχει μια ισορροπία μεταξύ της βιοποικιλότητας και της ανθρώπινης ευημερίας», είπε, αποκαλώντας το «ένα ολιστικό, βιώσιμο σχέδιο για το μέλλον».

Ο σχεδιασμός της περιοχής αναφέρεται στις αρχιτεκτονικές παραδόσεις της πόλης Χο Τσι Μινχ, παλαιότερα γνωστή ως Σαϊγκόν, μέσω της χρήσης τούβλων και ξυλείας. Η νοτιοανατολική πόλη είναι γνωστή για τον ευρύ συνδυασμό στυλ, από γαλλικά αποικιακά ορόσημα όπως η Όπερα της Σαϊγκόν, μέχρι τσιμεντένιες μοντέρνες πολυκατοικίες, όπως ο πύργος Bitexco, εμπνευσμένος από τα λουλούδια του λωτού.

Η Foster + Partners, η οποία ιδρύθηκε από τον διάσημο Βρετανό αρχιτέκτονα Norman Foster, είναι γνωστή για τα εντυπωσιακά έργα, όπως ο Πύργος Hearst στη Νέα Υόρκη και το 30 St Mary Axe, γνωστό ως The Gherkin, στο Λονδίνο.

Το The Global City είναι ένα από τα πολλά φουτουριστικά σχέδια που έχει αναπτύξει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια, με την ομάδα της να εργάζεται επί του παρόντος σε διάφορα σχέδια σχεδιασμού που έχουν σχεδιαστεί για να αναζωογονήσουν τις αστικές περιοχές ή να δημιουργήσουν νέες βιώσιμες κοινότητες σε πυκνοκατοικημένες πόλεις. Η προτεινόμενη αναμόρφωση της κεντρικής συνοικίας Slussen της Στοκχόλμης που προτείνει η Foster + Partner πρόκειται να ολοκληρωθεί έως το 2025, ενώ η μεγάλη περιοχή South Sabah Al-Ahmad, μια νέα πόλη που θα φιλοξενεί περίπου 280.000 κατοίκους στο Κουβέιτ, έχει προγραμματιστεί να ανοίξει το 2040.

Οι αρχιτέκτονες εργάζονται επίσης σε ένα άλλο έργο στο Βιετνάμ: το επιχειρηματικό κέντρο VietinBank με δύο πύργους λίγο έξω από το Ανόι, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr

Coffee Caye: Το νησί που μπορεί να «γεννήσει» μια νέα χώρα

Ιταλία: Το ειδυλλιακό νησί που προσφέρει γερή δόση ιταλικής ομορφιάς

Με πληροφορίες από CNN