Η ακτή του Αμάλφι στην Ιταλία προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο κι όχι άδικα. Οι τουρίστες επιλέγουν το συγκεκριμένο ταξίδι στην Ιταλία για να απολαύσουν ένα μείγμα εκπληκτικών τοπίων, εξαιρετικά ξενοδοχεία, νόστιμο φαγητό , ατελείωτες εκτάσεις λαμπερής γαλάζιας θάλασσας και μια αίσθηση αρχοντιάς που έρχεται από το παρελθόν.

Υπάρχουν πολλά να δεις και να κάνεις εκεί. Από δραστηριότητες που κυμαίνονται από μαθήματα μαγειρικής και γευσιγνωσίες κρασιών μέχρι πεζοπορίες, ημερήσιες εκδρομές στο Κάπρι και το Σαλέρνο και επισκέψεις πιο μακριά στους παγκοσμίου φήμης αρχαιολογικούς χώρους στο Herculaneum και το Paestum.

Ταξίδι στην Ιταλία την κατάλληλη εποχή

Υπάρχει πολλή κίνηση, βέβαια. Η συγκεκριμένη οδός SS163 Amalfi Coast Drive είναι διάσημη για τα μποτιλιαρίσματά της. Η περίοδος που θεωρείται off season για την ακτή του Αμάλφι είναι ο Απρίλιος και ο Οκτώβριος.

Αν κάνεις αυτό το ταξίδι στην Ιταλία, μετά θα νιώσεις πως τα έχεις ζήσει όλα: Το πιο ωραίο μέρος της Μεσογείου

Ο δρόμος των χιλίων στροφών

Αν δεν μπορείς τις στροφές, βάλε κάποιον άλλο να οδηγήσει κι εσύ απλά χαζεύεις το εκπληκτικό τοπίο. Μια διαδρομή 60 χιλιομέτρων από το Positano έως το Vietri-sul-Mare στα ανατολικά, περνάει μέσα και έξω από βαθιά φαράγγια, χωριά με ασβεστωμένα σπίτια, λεμονιές και ελαιώνες, κι απ’ την άλλη η λαμπερή θάλασσα. Η διαδρομή σ’ αυτό το ταξίδι στην Ιταλία μπορεί να γίνει και με λεωφορείο.

Positano

Αν κάνεις αυτό το ταξίδι στην Ιταλία, μετά θα νιώσεις πως τα έχεις ζήσει όλα: Το πιο ωραίο μέρος της Μεσογείου

Το Ποζιτάνο είναι γεμάτο με τουρίστες την high season, αλλά εξακολουθεί να είναι εκπληκτικά όμορφο. Τα σπίτια του σε παστέλ αποχρώσεις πέφτουν στην άκρη του γκρεμού και απλώνονται κατά μήκος της παραλίας σαν σκηνικό ταινίας. Το ταξίδι στην Ιταλία αξίζει μόνο και μόνο γι’ αυτό. Μπορείς να νοικιάσεις και σκάφος για εκδρομές κατά μήκος της βραχώδους ακτής ή στα νησιά Li Galli.

Praiano

Δίπλα από το πολυσύχναστο Ποζιτάνο βρίσκεται το ήσυχο χωριό Praiano. Με πολλά καλά εστιατόρια και ξενοδοχεία, είναι η ιδανική βάση για εξερεύνηση της ακτής. Μπορείς να εξερευνήσεις τις απότομες, ήσυχες πλαγιές. Ή μπορείς να κάνεις μια επίσκεψη Στο στούντιο του ιδιόρρυθμου κεραμοποιού Πάολο Σαντούλι, που στεγάζεται σ’ ένα αρχαίο παρατηρητήριο. Για μπάνιο, η παραλία La Gavitella είναι ιδανική.

Ravello

Τοποθετημένο σε μια μπλόφα πολύ μακριά από την τρέλα παρακάτω, το Ravello είναι το πιο αριστοκρατικό χωριό του Αμάλφι. Καλλιτέχνες, συγγραφείς και μουσικοί που έκαναν το ταξίδι στην Ιταλία προσελκύθηκαν από τους ονειρεμένους κήπους και την εντυπωσιακή θέα και εξακολουθεί να είναι ένα εξαιρετικά ατμοσφαιρικό μέρος. Εκεί εμπνεύστηκε ο διάσημος Βάγκνερ την όπερα Πάρσιφαλ.

Amalfi

Πάνω στη χερσόνησο του Αμάλφι, που έδωσε το όνομά της σε όλη την περιοχή, η ομώνυμη πόλη κάποτε ήταν μια ένδοξη θαλάσσια δημοκρατία με 70.000 κατοίκους. Σήμερα, παρά τους τουρίστες, είναι ένα όμορφο θέρετρο που περιβάλλεται από λεμονιές, με τα ασβεστωμένα κτίρια του να κολλάνε στις πλευρές ενός βαθιού φαραγγιού. Κάνε μια επίσκεψη στον υπέροχο νορμανδικό-αραβικό ριγέ καθεδρικό ναό και το μαυριτανικό μοναστήρι του και και το Museo della Carta για να μάθεις την ιστορία της χαρτοποιίας.

Γευσιγνωσία κρασιού

Υπάρχει μεγάλη παράδοση στην οινοποιία στην περιοχή, αλλά έχουν σημειωθεί άλματα τα τελευταία 20 χρόνια, με εντυπωσιακές «βεράντες», αμπέλια πάνω στα βουνά. Για να μάθεις περισσότερα για τις τοπικές ποικιλίες σταφυλιών και πώς οι κατασκευαστές ξεπέρασαν τις υλικοτεχνικές προκλήσεις μπορείς να κάνεις κράτηση για μια γευστική περιήγηση και γευσιγνωσία κρασιού, μαζί με να γεύμα σε αγροικία με άφθονο κρασί. Κατά προτίμηση στους λόφους στο Tramonti, όπου απολαμβάνεις και τη θέα.

Cetara

Το ξεπερασμένο παλιό ψαροχώρι Cetara προσφέρει μια γεύση από το πώς πρέπει να ήταν η περιοχή πριν οι τουρίστες αρχίσουν το ατέλειωτο ταξίδι στην Ιταλία. Εκεί βρίσκεται ο μοναδικός αλιευτικός στόλος που λειτουργεί στην ακτή. Μπορείς να δοκιμάσεις το αλμυρό καρύκευμα umami, ένα μείγμα που συνδυάζει ελαιόλαδο και σκόρδο, σε ένα πιάτο με λιγκουίνι στον ατμό σε ένα από τα πολλά καλά εστιατόρια.

Capri

Αν κάνεις αυτό το ταξίδι στην Ιταλία, μετά θα νιώσεις πως τα έχεις ζήσει όλα: Το πιο ωραίο μέρος της Μεσογείου

Tο Κάπρι είναι ένα δελεαστικά όμορφο νησί που εξακολουθεί να αγαπάει το διεθνές τζετ σετ για τα υπέροχα ξενοδοχεία και τα κομψά εστιατόρια. Μπορείς να πας ημερήσια εκδρομή και, αν το αντέχεις οικονομικά, να μείνεις ένα βράδυ. Εικόνες… Μυκόνου και Σαντορίνης σ’ αυτό το ταξίδι στην Ιταλία, αλλά χωρίς τα σοκάκια και το ηφαίστειο. Εντυπωσιακά ξενοδοχεία, μπουτίκ διάσημων σχεδιαστών, φοβερά εστιατόρια. Για κολύμπι, ηλιοθεραπεία και μεσημεριανό γεύμα, το beach club La Fontelina είναι πασίγνωστο μέρος.

Salerno

Το’ χουν χαρακτηρίσει «αφανές διαμάντι» της ακτής του Αμάλφι. Μια αμμώδης, βιομηχανική πόλη-λιμάνι, το πολυσύχναστο Σαλέρνο διαθέτει έναν μακρύ, ελκυστικό παραλιακό δρόμο και ένα αρχαίο κάστρο στην κορυφή του λόφου. Δεν διαφημίζεται πολύ, αλλά υπάρχει ένας υπέροχος καθεδρικός ναός του 11ου αιώνα, πολλά ενδιαφέροντα μουσεία και ένα δίκτυο παλιών δρόμων με μεσαιωνικά κτίρια που κρύβουν ενδιαφέροντα καταστήματα και συνοικιακές τρατορίες.

Αν κάνεις αυτό το ταξίδι στην Ιταλία, μετά θα νιώσεις πως τα έχεις ζήσει όλα: Το πιο ωραίο μέρος της Μεσογείου

Αρχαίο Paestum

Οι τρεις μεγάλοι δωρικοί ναοί στο Paestum χτίστηκαν τον 5ο-4ο αιώνα π.Χ. και είναι από τους καλύτερα διατηρημένους του είδους τους εκτός Ελλάδας. Αξίζει μια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο στεγάζει τον εμβληματικό Δύτη (ταφικό πίνακα του 5ου αιώνα π.Χ.) ανάμεσα στους πολλούς θησαυρούς του. Η τοποθεσία απέχει πάνω από μία ώρα οδικώς από το Αμάλφι.

Μάθημα μαγειρικής στο Montepertuso

Στο χωριό Μοντεπρούσο, πάνω από το Ποζιτάνο, μπορείς να μάθεις πολλά για την τοπική, ρουστίκ μαγειρική. Πολλά εστιατόρια φιλοξενούν μαθήματα μαγειρικής βασισμένα σε απλές τοπικές συνταγές, με φρέσκα προϊόντα και προϊόντα εποχής. Τα υλικά για το μενού της ημέρας συλλέγονται από τον λαχανόκηπο προτού ανακατευτούν με (τι άλλο;) φρέσκα ζυμαρικά.

Αρχαίο Herculaneum

Σε σύγκριση με την Πομπηία, ο αρχαιολογικός χώρος του Herculaneum (Ηράκλειο) είναι πολύ μικρότερος και αναμφισβήτητα καλύτερα διατηρημένος χάρη στην ιδιαίτερη ποιότητα του πυροκλαστικού υλικού που έπεσε βροχή στους 5.000 κατοίκους του το 79 μ.Χ. Το μεγαλύτερο μέρος του θερέτρου του 2ου αιώνα π.Χ. εξακολουθεί να βρίσκεται θαμμένο, αλλά το τμήμα που έχει ανασκαφεί είναι εντυπωσιακό. Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν το Σπίτι των Ελαφιών, τα Κεντρικά Λουτρά, τον Οίκο του Ποσειδώνα και της Αφροδίτης και τη διάσημη Villa dei Papiri.