Οι τουρίστες από το Ισραήλ που βρίσκονται στο Ηράκλειο αρνούνται να επιβιβασθούν στα αεροπλάνα και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις.

Από το πρωί έχει δημιουργηθεί αναστάτωση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» με Ισραηλινούς τουρίστες που είχαν προγραμματίσει την αναχώρησή τους για το Ισραήλ.

Ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει στην περιοχή, μετά τις πυραυλικές επιθέσεις της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, δημιούργησε τεράστια ανησυχία στους Ισραηλινούς που ήταν έτοιμοι να ταξιδέψουν για το Τελ Αβίβ.

Παρότι οι πτήσεις πραγματοποιούνται κανονικά, οι Ισραηλινοί ωστόσο αποφάσισαν να μην ταξιδέψουν και εγκατέλειψαν μαζικά το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» με κατεύθυνση πάλι το Ηράκλειο, επειδή φοβούνται αυτά που γίνονται στην πατρίδα τους.

Για παράδειγμα, στις πρωινές πτήσεις από τα 340 άτομα που επρόκειτο να αναχωρήσουν για Ισραήλ, οι 60 αρνήθηκαν να φύγουν!

Σύμφωνα με τον πρόεδρο ταξιδιωτικών πρακτόρων Κρήτης, κ. Μιχάλη Βλατάκης, μιλώντας στο cretapost.gr, ανέφερε πως όσοι αρνήθηκαν να επιβιβαστούν στα αεροπλάνα, κλείνουν και πάλι δωμάτια στο Ηράκλειο.