Κουραστήκατε από την Marvel και την γνωστή (αλλά πετυχημένη) της μανιέρα; Αν, ωστόσο, ακόμη θέλετε να δείτε κάτι που να ανήκει στο υπερ-ηρωικό sub-genre, τότε αξίζει να δώσετε μία ευκαιρία στο The Boys, την σειρά «αντίδοτο» σε όσα έχουμε δει μέχρι τώρα.

Αξίζει; Πολύ. 

Μην ανησυχείτε, εάν δεν έχετε δει ακόμη το The Boys, συνεχίζετε να διαβάζετε χωρίς να φοβάστε να σας το «χαλάσουμε», αφού ακολουθεί spoiler-free αποτίμηση της σειράς και ειδικότερα της 3ης σεζόν.

To The Boys (ή… Σώμα Δίωξης Υπερηρώων, όπως μεταφράστηκε στα ελληνικά) έβγαλε πρόσφατα την 3η του σεζόν, κλέβοντας τις εντυπώσεις. Εκεί που όλοι περίμεναν πως θα μιλάγαμε για την νέα σειρά της Marvel στο Disney+, Ms. Marvel, τελικά επίκεντρο της συζήτησης έγινε η σειρά του Amazon Prime Video.

Γιατί; Γιατί έχει συνεχή, αδιάκοπη δράση, τολμά να γίνει ακόμη και «αηδιαστική» χωρίς να φοβάται τις αντιδράσεις και προσφέρει θέαμα που όμοιό του έχουμε καιρό να δούμε. Όλα αυτά με άκρως διακριτικό και σατιρικό χιούμορ.

Αυτό που έκανε τους fans να «κολλήσουν» με το The Boys είναι το πόσο meta είναι. Η υπόθεση της σειράς αφορά μία ομάδα από «outsiders» οι οποίοι κυνηγούν τους υπερ-ήρωες που έχουν κάνει κατάχρηση των δυνάμεών τους για προσωπικούς λόγους. Έτσι, γίνεται μία συμβολική κριτική στο αποθεωμένο super-hero genre με το οποίο έχουμε βομβαρδιστεί τα τελευταία χρόνια.

Εκεί όπου υπάρχει η ουτοπική σκοπιά ότι απόλυτα ηθικοί ήρωες όπως ο Captain America θα κάνουν πάντα το καλό, χωρίς να υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Έχετε αναρωτηθεί πως θα ήταν να είχαμε και στην πραγματική ζωή ανθρώπους με υπερδυνάμεις; Ποιανού το συμφέρον θα εξυπηρετούσαν; Ποιος θα ήταν ο κακός; Ποιο θα ήταν το «καλό» της ανθρωπότητας; Αυτά τα ερωτήματα εγείρει με έμμεσο και έξυπνο τρόπο το The Boys και μάλιστα το κάνει πολύ καλά. 

Το The Boys τολμά να μας πει κατάμουτρα αυτό που δεν θέλουμε να παραδεχτούμε: ότι είμαστε εθισμένοι με τους υπερ-ήρωες και τους έχουμε θεοποιήσει δίχως ίχνος αμφισβήτησης.

Bonus λόγος να το δεις: Παίζει ο αγαπημένος Jensen Ackles από το Supernatural. Αν και την παράσταση «κλέβει» και στις 3 σεζόν ο Anthony Starr ως Homelander, ίσως ένας από τους πιο καλογραμμένους ανταγωνιστές που έχουμε δει σε σειρά τα τελευταία χρόνια.

Για όσους έχετε δει ήδη την τρίτη σεζόν -ξέρετε τι κάνετε- να σας ενημερώσουμε ότι έχει επιβεβαιωθεί ότι θα βγει και 4η. Ναι, η αγαπημένη μας αντισυμβατική παρέα θα επιστρέψει με νέες περιπέτειες.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Imdb.com

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Stranger Things: Το trailer για το 2ο μέρος της 4ης σεζόν είναι εδώ – Ετοιμαστείτε για την μεγαλύτερη μάχη

The Lord Of The Rings: Γιατί τα Orcs στην νέα σειρά είναι διαφορετικά;

Stranger Things: Η Millie Bobby Brown επιβεβαιώνει αυτό που φοβόμασταν για την 11 και το Upside Down