«Φρενίτιδα» στο Amazon Prime με την ταινία του «Τιτανικού» καθώς εκτοξεύτηκε στην πρώτη δεκάδα της υπηρεσίας συνδρομής βίντεο streaming, λόγω της τραγωδίας με το υποβρύχιο «Titan» που επιχείρησε να φτάσει στο ναυάγιο του πλοίου που παραμένει στον σκοτεινό βυθό του βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού από το μακρινό 1912.

Ο «γίγαντας» του streaming είδε την ταινία του 1997 να εμφανίζεται στην πρώτη δεκάδα των ταινιών με τις περισσότερες προβολές στην πλατφόρμα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία του ιστότοπου ανάλυσης ταινιών FlixPatrol. Παράλληλα, η σελίδα της Wikipedia για τον Τιτανικό σημείωσε επίσης αύξηση των κλικ αυτή την εβδομάδα, ανέφερε το FlixPatrol.

Το δικό του σχόλιο για την τραγωδία με το υποβρύχιο κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού έκανε και ο δημιουργός της ταινίας. «Μου θύμισε τον Τιτανικό, και τότε είχαν προειδοποιήσει τον καπετάνιο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τζέιμς Κάμερον.

Η πλοκή της ταινίας

Με πρωταγωνιστές τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την Κέιτ Γουίνσλετ, η ταινία αφηγείται την ιστορία της Ρόουζ και του Τζακ, οι οποίοι ερωτεύτηκαν στο πλοίο παρά τις διαφορετικές κοινωνικοοικονομικές τους καταβολές.

ταινία

Μαζί είδαν το διάσημο πλοίο στο παρθενικό του ταξίδι να χτυπά σε παγόβουνο που τελικά βύθισε. Η Ρόουζ αντί να σωθεί επιβιβαζόμενη σε μια από τις σωσίβιες λέμβους αποφάσισε να μείνει πίσω με τον Τζακ, με αποτέλεσμα το ζευγάρι να κρατιέται από μια ξύλινη πλάκα που επέπλεε στον παγωμένο ωκεανό, η οποία είχε χώρο μόνο για ένα άτομο.

Ο Τζακ πέθανε από υποθερμία, ενώ η Ρόουζ ήταν ανάμεσα στους λίγους που διασώθηκαν από μια σωσίβια λέμβο που επέστρεψε μετά τη βύθιση του πλοίου.

Απόγονος θυμάτων του Τιτανικού η σύζυγος ενός εκ των επιβατών του υποβρυχίου

Η σύζυγος ενός εκ των πέντε ατόμων στο υποβρύχιο της OceanGate είναι απόγονος δύο πλούσιων επιβατών της Α’ θέσης του Τιτανικού, που το 1912 χάθηκαν για πάντα στο ιστορικό ναυάγιο.

Όπως αποκάλυψαν οι New York Times η Γουέντι Ρας, σύζυγος του Στόκτον Ρας επιβάτη του υποβρυχίου, είναι τρισέγγονη του Ισιντόρ Στράους, συνιδρυτή των πολυκαταστημάτων Macy’s στις ΗΠΑ και της Άιντα Στράους, που ήταν από τους πλουσιότερους επιβάτες στο παρθενικό ταξίδι του Τιτανικού, όταν αυτό προσέκρουσε σε παγόβουνο και βυθίστηκε παρασέρνοντας στο θάνατο πάνω από 1.500 επιβάτες.

Τιτανικός

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, επιζώντες του ναυαγίου του Τιτανικού ανέφεραν ότι η Άιντα Στράους είχε αρνηθεί μια θέση σε σωσίβια λέμβο, καθώς προτίμησε να μείνει στο πλοίο στο πλευρό του άνδρα της. Μάλιστα, η ιστορία της απαθανατίστηκε και στην ταινία Τιτανικός του 1997.

Η Γουέντι Ρας είναι απόγονος της Μίνι Στράους, μιας από τις κόρες που απέκτησε το ζευγάρι. Η Μίνι Στράους παντρεύτηκε τον δρ Ρίτσαρντ Βέιλ το 1905 και ο γιος τους, Ρίτσαρντ Βέιλ τζούνιορ, διετέλεσε πρόεδρος των πολυκαταστημάτων Macy’s στη Νέα Υόρκη. Ο γιος του, ο δρ Ρίτσαρντ Βέιλ Γ΄είναι ο πατέρας της Γουέντι Ρας, όπως είπε στην εφημερίδα η Τζόαν Άντλερ, εκτελεστική διευθύντρια της Straus Historical Society.