Μεταξύ κατεργαραίων ειλικρίνεια, λέει το ρητό και ειδικά μεταξύ τηλεοπτικών κατεργαραίων καλό είναι να υπάρχει μεγαλύτερη ειλικρίνεια. Κι όπως ο Γιώργος Λιάγκας αναδεικνύει την υποκρισία των άλλων εκπομπών όταν τον επικρίνουν για τις πρακτικές του, έτσι πρέπει να αποδέχεται και την αντιστροφή των όρων. Κι ως είθισται, όποιος μιλάει πολύ, κάποια στιγμή του γυρίζει μπούμερανγκ. Και με τρόπο όχι ιδιαίτερα κολακευτικό.

Στην εκπομπή της Τρίτης, στο Πρωινό, ο Γιώργος Λιάγκας και, κυρίως, ο Τάσος Τεργιάκης, είχαν μια συζήτηση για τον τρόπο που σχολιάστηκε η Σία Κοσιώνη ως προς τις αντιδράσεις της το βράδυ της Κυριακής, όταν ανακοινωνόταν η ήττα του Κώστα Μπακογιάννη.

Πολύ εύστοχα, αναρωτήθηκαν γιατί υπήρξε τέτοια εμμονή στο σχόλιο και έφεραν ως συγκεκριμένο παράδειγμα κάποιες δηλώσεις που έκανε η Τατιάνα Στεφανίδου στη δική της εκπομπή.

Η κουβέντα ανάμεσα στον Λιάγκα και τον Τεργιάκη ήταν η ακόλουθη:

Λιάγκας: Έχει σχολιαστεί πάρα πολύ το ύφος της Σίας Κοσιώνη. Τι να κάνει τώρα η γυναίκα; Εγώ απορώ γιατί το σχολιάζουν, το παίζουν όλοι. Τι να κάνει; Ήταν ο άντρας της. Είμαστε άνθρωποι πάνω από όλα, δεν είμαστε ρομπότ, έχουμε αισθήματα οι παρουσιαστές. Δεν παύει εκείνη την ώρα να πονάει που ο άντρας της έχασε τον δήμο της Αθήνας.

Τεργιάκης: Ήταν ένα σοκ και για την ίδια. Φάνηκε. Εμένα μου έκανε πιο πολύ εντύπωση ότι η Τατιάνα Στεφανίδου έθιξε αυτό το θέμα στην εκπομπή της. Είχε ένα σχόλιο που δεν μου άρεσε, ότι η Σία Κοσιώνη έπινε όλο το βράδυ νερό. Τι σχόλιο είναι αυτό;

Λιάγκας: Μπορεί να άφαγε κάτι πολύ αλατισμένο.

Τεργιάκης: Εγώ διαφωνώ ότι το έπαιξαν σαν θέμα, δεν είναι θέμα αυτό. Δεν βρίσκω γιατί είναι θέμα που ενδιαφέρει τον κόσμο.

Λιάγκας: Δεν είδα τηλεόραση το βράδυ της Κυριακής, παρά μόνο λίγο.

Λιάγκας ή Ντόρι;

Όλο το παραπάνω θα ήταν ανάξιο σχολιασμού αν δεν υπήρχε ένα πρόβλημα. Μόλις 24 ώρες νωρίτερα, στην εκπομπή της Δευτέρας, ο Λιάγκας και οι συνεργάτες του είχαν αφιερώσει έναν σεβαστό τηλεοπτικό χρόνο (περίπου 6 λεπτά) για να σχολιάσουν με τον ίδιο καυστικό τρόπο τις αντιδράσεις και τις εκφράσεις της Σίας Κοσιώνη.

Τεργιάκης: Μόλις είδαμε τη συνέντευξη του Κώστα Μπακογιάννη όλοι γυρίσαμε ΣΚΑΪ να δούμε τη Σία Κοσιώνη, η οποία ήταν πολύ δύσκολο σε ανθρώπινο επίπεδο.

Λιάγκας: Ήταν και λίγο ανέκφραστη. Γενικά ήταν λίγο δύσκολο όλο… Ο ΣΚΑΪ κυριάρχησε στην τηλεθέαση, να δουν την Κοσιώνη. Έχασε τη δημαρχία η οικογένεια, αλλά τουλάχιστον κέρδισε τη βραδιά των εκλογών. Κάτι κερδίζει, κάτι παίρνεις στη ζωή.

Τεργιάκης: Να δούμε την αντίδρασή της.

Φαίνεται πως στο Πρωινό έχουν την ασθένεια της Ντόρι από το Ψάχνοντας τον Νέμο, προσωρινή απώλεια μνήμης. Ή θεωρούν ότι είναι διαφορετικός ο τρόπος που σχολίασαν αυτοί σε σχέση με το πώς σχολίασαν οι υπόλοιπες εκπομπές. Λογικά θα μας δώσει αύριο την απάντηση ο Λιάγκας που σπανίως αποφεύγει να μην απαντήσει.