Υπάρχει μια λαϊκή φράση που λέει ότι όταν ξύνεσαι στη γκλίτσα του τσοπάνη, κάποια στιγμή θα γίνει η στραβή και θα κάτσεις πάνω της. Ο Γιώργος Λιάγκας δεν ήταν αυτός που ξυνόταν στη γκλίτσα, αλλά είχε δικό του δημοσιογράφο που το έκανε αυτό και μετά ενοχλήθηκε κιόλας που ο δημοσιογράφος πήρε από τον Γιώργο Νταλάρα αυτό για το οποίο είχε πάει σε εκδήλωση όπου παρίστατο.

Να τα πάρουμε τα πράγματα ένα ένα. Το βράδυ της Δευτέρας, ο Γιώργος Νταλάρας ήταν σε μια εκδήλωση στον Ιανό. Εκεί, είχαν στηθεί για άλλη μια φορά οι «ρεπόρτερ» με σκοπό να τον παρενοχλήσουν και να παραβιάσουν την ιδιωτικότητα του. Και το έκαναν με περηφάνια. Βγήκε ο Νταλάρας από τον χώρο, τον περικύκλωσαν, ο ίδιος έδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν θέλει να τους μιλήσει, αλλά εκείνοι δεν το σεβάστηκαν. Και γιατί να το σεβαστούν; Έχασε κανείς τον σεβασμό για να τον βρουν οι ρεπόρτερ των καναλιών;

Έτσι, τον πήραν στο κατόπι με τα μικρόφωνα απλωμένα και ο Νταλάρας τους ειρωνεύτηκε πως «κάνετε καταπληκτικά τη δουλειά σας, μπράβο, θα χαίρονται οι δικοί σας». Τους φέρθηκε δηλαδή με τον τρόπο που όχι μόνο τους άξιζε, αλλά και με τον τρόπο που οι ίδιοι οι ρεπόρτερ ήθελαν για να έχουν να παραδώσουν κάτι καλό στις αρχισυνταξίες των εκπομπών τους. Χαρούμενοι ήταν οι ρεπόρτερ με αυτή τη συμπεριφορά γιατί επιβραβεύτηκε η δουλειά τους. Τον σκοπό τους τον επιτέλεσαν και με το παραπάνω για ακόμα μια φορά. Άξιος ο μισθός τους.

Κι ενώ λοιπόν είναι μια win-lose κατάσταση, με τους ρεπόρτερ να έχουν κερδίσει και τον Νταλάρα να έχει βγει για ακόμα μια φορά χαμένος που ασχολήθηκε μαζί τους, ο Γιώργος Λιάγκας έπαιξε τον ρόλο του στο Πρωινό το πρωί της Τρίτης όπου υποστήριξε φωνάζοντας ότι δεν έπρεπε να φερθεί έτσι ο Νταλάρας.

Ο Λιάγκας ήταν ενοχλημένος πάνω από το τραπέζι με την ειρωνεία του Νταλάρα, κάτω από το τραπέζι έτριβε τα χέρια του

«Ο Γιώργος Νταλάρας ειρωνεύτηκε για ακόμα μία φορά τους δημοσιογράφους. Δεν έχει ανάγκη να το κάνει. Έδωσε μια εξαιρετική συνέντευξη στην Δώρα Αναγνωστοπούλου στο Mega. Η ερώτηση δεν ήταν αγενής, ήταν προγραμματισμένη η εμφάνισή του στον Ιανό. Το να ειρωνεύεται για πολλοστή φορά τους δημοσιογράφους, νομίζω ότι δεν είναι ωραίο. Πάλι αδικείς τον εαυτό σου γαμ…ο σαν Νταλάρας». Αυτά είπε ο Λιάγκας.

Μα αφού όλοι στις εκπομπές για αυτή ακριβώς τι συμπεριφορά ψοφάτε; Τι σας ενόχλησε; Μαζόχες ολκής είναι στις ψυχαγωγικές εκπομπές, κι ο Λιάγκας κι η Καινούργιου και όλοι. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί όταν ένας άνθρωπος έχει επανειλημμένα πει ότι δεν θέλει να σας μιλάει και παρ’ όλα αυτά εσείς πάτε και στήνεστε όπου βρίσκεται και τον κυνηγάτε με το μικρόφωνο;

Δεν κατανοώ γιατί ενοχλήθηκε ο Λιάγκας. Στήθηκε το σόου ακριβώς όπως το ήθελαν οι ρεπόρτερ, όπως τους είχαν ορμηνέψει οι αρχισυντάκτες τους. Γιατί έκαναν μήπως την ερώτηση στον Νταλάρα για τη συνεργασία με τον Χρήστο Μάστορα που έχει κάνει διαφημίσεις; Τους ενδιέφερε η απάντηση; Ό,τι και να τους έδινε ο Νταλάρας, θα τους έκανε μια χαρά. Η ειρωνεία ήταν το ιδανικό σενάριο. Και το πέτυχαν.

Ας μείνει λοιπόν στην άκρη το μονόπρακτο που προσέφερε ο Λιάγκας, αλλά και η Καινούργιου στις εκπομπές τους σήμερα. Κι ας σταματήσουν να είναι τοξικοί επειδή έφαγαν «χυλόπιτα» από τον Νταλάρα και δεν το αποδέχονται.

ΥΓ. Κάποια στιγμή θα πρέπει ο νομοθέτης σε αυτή τη χώρα να επιτρέπει τις αγωγές για παραβίαση της προσωπικότητας από ρεπόρτερ και εκπομπές και να αρχίσουν να πέφτουν σωρηδόν μηνύσεις, μπας και τελειώσουν τα πεσίματα και οτιδήποτε άλλο. Διότι όταν ένας αρνείται να κάνει δηλώσεις και τον κυνηγάς, παρανομείς. Και βλέπουμε γυναίκες ρεπόρτερ με μικρόφωνα να το κάνουν αυτό, που γνωρίζουν πολύ καλά πόσο άσχημο είναι να αδιαφορεί κάποιος για το Όχι σου. Με μια λέξη περιγράφεται όλο αυτό: κατάντια…