Το σπίτι της στο Βραχάτι «άνοιξε» η Μαργαρίτα Θεοδωράκη στο τηλεοπτικό κοινό, προκειμένου να παραχωρήσει μία συνέντευξη για τα παιδικά της χρόνια, τον πατέρα της, Μίκη και τις αναμνήσεις της από εκείνον.

Μιλώντας στην κάμερα του «Happy Day», η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, αποκάλυψε μεταξύ άλλων, ένα ατύχημα που είχε στο Βραχάτι, όταν έπεσε σε ένα πηγάδι.

«Έπεσα σε ένα πηγάδι, ένα πολύ στενό φρεάτιο 9 μετρά. Έμεινα εκεί δυο μέρες και ήμουν πεπεισμένη το βράδυ ότι θα πεθάνω. Είχα σπάσει χέρια, πόδια. Ζούσα με την αναμονή του θανάτου» είπε αρχικά.

«Επειδή είχε χώμα και δεν έκανε κρύο άρχισα να σκάβω γύρω γύρω επί 10 ώρες και ανέβηκα. Από τα 9 μέτρα στα 7. Άρχισα να φωνάζω και ένας εργάτης που κλάδευε με άκουσε ήρθαν μετά οι πυροσβέστες» συνέχισε.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη ρωτήθηκε και για τη μέχρι και πρότινος έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην ίδια και τον Νίκο Κουρή. «Δεν έχω καμία σχέση με αυτό» τόνισε.

 

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Το θέμα του Νίκου Κουρή δεν υπάρχει για μένα

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη είχε μιλήσει στο παρελθόν στην εκποπή «Τετ α τετ» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην απώλεια του πατέρα της Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και στον Νίκο Κουρή που μετά τον θάνατο του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη, υποστήριξε πως είναι γιος του.

«Άλλαξε η ζωή μου πολύ μετά τον θάνατο του πατέρα μου. Τους τελευταίους 2 μήνες παρακαλούσε να πεθάνει, γιατί υπέφερε πάρα πολύ. Ο πατέρας μου ήταν πάντα πολύ αυστηρός, δεν ικανοποιούνταν ποτέ. Ήθελε όλο και κάτι παραπάνω κι αυτό εμένα με δυνάμωσε», είπε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη και συνέχισε:

Η στενοχώρια μου είναι ότι δεν έζησα την κηδεία του και σαν κάθε άνθρωπος ήθελα να τον θάψω εγώ. Όχι τόσο τον Θεοδωράκη, αλλά τον πατέρα μου. Την επιθυμία του θα την ακολουθούσα, όχι να μου κάνουν εξώδικα, γιατί υπάρχει μία κόντρα με εμένα χρόνια… Δεν έχω δικαίωμα στο έργο του, είμαι τόσο χαζή κι εγώ και ο αδελφός μου που δεν έχουμε δικαίωμα” είπε χαρακτηριστικά η Μαργαρίτα Θεοδωράκη στον Τάσο Τρύφωνος.

«Το θέμα του Νίκου Κουρή δεν υπάρχει για μένα. Είναι μία αηδία και μία ντροπή», σημείωσε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη.