O Mπόμπαινας του MasterChef είναι ο καλύτερος κακός που έχει περάσει από ριάλιτι, την τελευταία τουλάχιστον τηλεοπτική σεζόν. Την άποψη μας μπορούμε να την βασίσουμε σε πολλά ενδεικτικά στοιχεία. Αρχικά, όπως κάθε σωστός villain, έχει παρατσούκλι. Το όνομά του, δεν είναι προφανώς Μπόμπαινας – παρότι για καιρό πίστευα ότι είναι το επίθετό του-.

Ο Δημήτρης Ταϊρίδης πήρε παρατσούκλι του ή το «villain name» του, όπως κάθε «κακός» σε ταινία, από εμπειρίες ή από κάποιο στοιχείο που ήταν σημαντικό για εκείνον, και είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη ζωή του. Στην περίπτωσή του, προέρχεται από την θρυλική ομώνυμη ταβέρνα της μητέρας του στην Καισαριανή, η οποία έκλεισε, παρότι αποτελούσε στέκι για τους «ψαροφάγους».

Ακόμα κι αν δεν έχεις δει καθόλου MastercChef φέτος θα έχεις ακουστά τον περίφημο «Μπόμπαινα», για τους μύστες «Μπόμπο». Το ότι είναι πιο γνωστός κι από το ίδιο το ριάλιτι για κάποιους, αποτελεί ακόμα μια ένδειξη ότι πρόκειται για την προσωπικότητα της χρονιάς. Αυτή που δίνει boost στα ποσοστά τηλεθέασής του.

Πέρα από το όνομα, έχει και τη χάρη. Ήδη από τις audition ξεχώρισε, αφού κατάφερε να έρθει σε ρήξη με άτομα που δεν γνώριζε καν. Παρότι ξέρεις ότι πολλές φορές μπορεί να υπερβάλλει, σε κάνει να αμφισβητείς ποιος είναι αυτός που πραγματικά ψεύδεται. Ακόμα, ένα στοιχείο που τον καθιστά ultra manipulator. Μπορεί να παίξει με το μυαλό του θεατή και να μην νιώσει τύψεις για αυτό.

Πολλοί είναι και εκείνοι, που τον συμπονούν. Έχει περάσει κάποιες δυσκολίες στη ζωή του, για τις οποίες έχει «ανοιχτεί», ενώ τον έχουμε δει να λυγίζει on camera. Όταν δεις ακόμα και τον χειρότερο κακό σε ταινία της Marvel, να μιλά για τις κακουχίες που τον οδήγησαν στο να γίνει αυτό που είναι σήμερα, θα νιώσεις κάποιον οίκτο. Ίσως, να τον συγχωρέσεις κιόλας, παρά τα εγκλήματά του. Πόσο, μάλλον, τον «Μπόμπαινα» που είναι αληθινός και στην τελική θα μπορούσε να ήταν ο καθένας μας στην θέση του.

Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, ότι το κοινό αγαπά να τον μισεί. Το Twitter οργιάζει σε κάθε του λέξη και κίνηση. Φαίνεται να το διασκεδάζει και ο ίδιος, καθώς μετά την αποχώρησή του και την επιστροφή του στο ριάλιτι μαγειρικής, εμφανίστηκε με μπλούζα από το «Εγώ, ο απαισιότατος», γιατί πολλοί τον παρομοιάζουν με τον Γκρου. Ο Μπόμπαινας, πάντως, έχει δεχθεί τον ρόλο του κακού και τον υπηρετεί άψογα.

MasterChef – Μπόμπαινας…μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε

Δεν είναι, από τους «κακούς» τύπου Αλέξης Παππάς ή Βαλάντης, που έμοιαζαν να ακολουθούν ένα σατανικό σχέδιο για την επικράτησή τους και ένιωθες άβολα να τους βλέπεις. Περισσότερο θυμίζει Μέγκι Ντρίο, μια από τις πιο αγαπημένες πλέον προσωπικότητες των σύγχρονων ριάλιτι και πάνω από όλα αυθόρμητη.

Έχει δικό του στιλ, έχει χιούμορ, είναι ναζιάρης, ξέρει να πετάει καυστικές ατάκες εκεί που πρέπει και γενικά οι συμπεριφορές του είναι για Oscar. Επίσης, έχει κάνει 17 αρραβώνες, όπως λέει, αν και τώρα είναι μόνος. Καμιά φορά αναφέρεται στον εαυτό του σε τρίτο ενικό, σαν να είναι μια ξεχωριστή οντότητα. Αυτός είναι ο τρόπος του, παρότι οι συμπαίκτες του αναφέρουν ότι έχει πολλαπλές προσωπικότητες – ακόμα ένα σημάδι πετυχημένου villain-.

Ξέρουμε ότι ο Μπόμπαινας για να φτάσει στην κορυφή είναι ικανός να «πατήσει επί πτωμάτων», να δημιουργήσει ίντριγκες και να δώσει «στεγνά» οποιοδήποτε του στέκεται εμπόδιο. Είναι αδιαμφισβήτητα η πιο ανταγωνιστική προσωπικότητα εκεί μέσα, που σύμφωνα με τους συμπαίκτες του, «δεν αξίζει να είναι εκεί». Μάγειρας «παλαιάς κοπής» που τον υποτιμούν και δρα μόνος κυρίως χωρίς κλίκα. Κάτι σαν τον Πιγκουίνο από τον Batman.

Έχει και μια λίστα εξόντωσης, για την οποία έχει μιλήσει ανοιχτά. «Έπεσα μέσα στον Κατσιάνα, τον είχα στην πέμπτη θέση και έφυγε δεύτερος. Τον Στάθη δεν τον υπολογίζω γιατί μας έφυγε δεύτερος. Επόμενος που ίσως εκεί υπάρξει ένα θεματάκι, θα είναι η Βασιλική. Νομίζω ότι θα μας φύγει και η Τατιάνα σύντομα αλλά και ο Πέτρος παρόλο που είναι καλός μάγειρας. Ο Βασίλης παραμένει στην λίστα ωστόσο θέλω να τον αφήσω λίγο παραπάνω στο σπίτι για να τον βασανίσω». Μπουαχαχαχα.

Παρότι σε φτάνει στα όρια σου, δεν θες να αποχωρήσει από το MasterChef, γιατί ξέρει ότι ένα «κενό» θα δημιουργηθεί. Θες να ακούς το σατανικό του γελάκι και τις σπόντες του. Θες να τον βλέπεις να κοιτάει με πονηρό βλέμμα. Για αυτούς τους λόγους, τον ανακηρύσσουμε τον καλύτερο «κακό» των ριάλιτι που πέρασαν φέτος και πέρσι, είτε παίζει έναν ρόλο, είτε είναι στην πραγματικότητα ο εαυτός του.

Μεταξύ μας κιόλας, πολλοί που ανακηρύξαμε «κακούς» σε προηγούμενα ριάλιτι βγήκαν αληθινοί, μας άλλαξαν μετέπειτα γνώμη, παρουσιάζοντας ένα πιο οικείο πρόσωπο και τελικά είναι αυτοί που κάνουν καριέρα. Οπότε…Μπόμπαινας «δαγκωτό».

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Survivor: 6 πράγματα που θα μπορούσε να είναι η τσιρίδα της Βρισηίδας

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Η νέα του σειρά πάει στις Κάννες και διεκδικεί την είσοδό της στο Netflix

Survivor: Ριάλιτι επιβίωσης ή βαθύ trash πια;