Ο Ηλίας Μαμαλάκης για ακόμα μια φορά δεν διστάζει να εκφραστεί και να τα «βάλει» ξανά με το Master Chef. Οι παίκτες στο χθεσινό επεισόδιο κλήθηκαν να μαγειρέψουν πιάτα με μικρασιατικές γεύσεις σε ένα Mystery Box. Καλεσμένη ήταν η καθηγήτρια μαγειρικής και ιστορικός Γεωργία Κοφινά, η οποία διάλεξε τα υλικά της δοκιμασίας.

Η θεματική της χθεσινής δοκιμασίας ήταν πιάτα της Κωνσταντινούπολης, οπότε το πλατό είχε άρωμα πολίτικης κουζίνας. Ή όχι και τόσο…Πολλοί από τους παίκτες δεν είχαν ιδέα από την συγκεκριμένη κουζίνα, ενώ ο Γρηγόρης Γιαννόπουλος εξέφρασε την αγανάκτησή του, λέγοντας ότι δεν έχει ακουστά τις πολίτικες γεύσεις της Μικράς Ασίας. Όχι μόνο δεν ήξερε τα ξακουστά πιάτα της Μικράς Ασίας, αλλά δεν γνώριζε καν «πού πέφτει».

«Master chef. Τι να πω; Σήμερα η κυρία Κοφινά προκάλεσε τους διαγωνιζόμενους του master chef να μαγειρέψουν πολίτικη κουζίνα. Παντελής άγνοια. Ιδιαίτερα κακή εντύπωση μας έκανε ο Γρηγόρης που δεν περιορίστηκε να δηλώσει την άγνοια του, αλλά την απαξίωσε.

Ξέρει σούσι, αλλά δεν ξέρει παστουρμαδόπιτα χα χα. Νομίζουν ότι η κουζίνα είναι πεδίο σνομπισμού και όχι γνώσης και γεύσης. Οι σχολές μαγειρικής για να προσελκύσουν μαθητές μιλάνε για σφαιροποίηση Ράνερ αγάρ αγάρ θερμομόνωση και δεν διδάσκουν το κάπνισμα μιας μελιτζάνας. Και ιδού το αποτέλεσμα δεν ξέρουν να προφέρουν το Χουνκιάρ. Ο θεός της μαγειρικής να βάλει το χέρι του. Επίσης οι κριτές έκριναν εμφάνιση και γεύση χωρίς να λάβουν υπ’ όψιν την μικρασιατική γεύση και ταυτότητα που ήταν το ζητούμενο».

Τί πιστεύει ο Ηλίας Μαμαλάκης για το Master Chef

Ο Ηλίας Μαμαλάκης και στο παρελθόν έχει εκφράσει την άποψη του για το Master Chef, λέγοντας ότι δεν είναι κάτι που τον εκφράζει για να επιστρέψει στην τηλεόραση. «Το Master Chef είναι μεν ριάλιτι, είναι διαγωνισμός, αλλά είναι ανθρωποκεντρικό. Θα μπορούσε να ήταν σίριαλ. Αυτή η σχέση που δημιουργούν οι κριτές με τους διαγωνιζόμενους που υπάρχει μια μικρή εξομολόγηση είναι πάρα πολύ γλυκό και οι κριτές τους μεταχειρίζονται πάρα πολύ σωστά.

Το μόνο που με ανησυχεί είναι η ποιότητα των παιδιών που δηλώσανε. Από τις δύο πρώτες εκπομπές είδα πολύ χαμηλό επίπεδο. Εάν έχουν περάσει 500 παιδιά μόνο οι 10 είναι στην αρένα με πιο πετυχημένο τον Άκη Πετρετζίκη, που είναι θεός. Είμαι σε μια φάση της ζωής μου που δεν αντιγράφω συνταγές, αλλά όπως βλέπω στην τηλεόραση τις συνταγές του Άκη βγαίνουν μια χαρά», είχε πει στο Πρωινό.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Survivor: Η γκρίνια του Τάκη Καραγκούνια ξεπερνά τις αντοχές του κοινού

Survivor trailer: Ο Στάθης πετάει μπαλάκι εκνευρισμένος στον Τάκη – «Σου έριξα αγκωνιά; Είσαι τρελός ρε μ@λ…;»

Αγγελική Νικολούλη: Το κόκκινο σακάκι μαρτυρά την εξιχνίαση στην υπόθεση της Πάτρας;