Σου έχουμε γράψει εδώ στο παρελθόν για το πόσο ψηλά βάζουμε στην γαστρονομική μας ιεραρχία τα σάντουιτς. Πιο πάνω από το σουβλάκι, πιο πάνω από την πίτσα, κοντράρει το μπέργκερ, μόνο και μόνο επειδή είναι της ίδιας οικογένειας, δηλαδή υλικά μεταξύ δύο ψωμιών. Ψωμιά εκατέρωθεν και στη μέση ό,τι τραβάει η ψυχή σου.

Κάποιοι θα βάλουν λουκάνικο, κοτομπουκιές και μπιφτέκι. Άλλοι, θα βάλουν 3-4 σαλάμια, 2 φέτες τυρί, ένα μαρούλι, 2-3 σάλτσες και θα γκριλάρουν το ψωμί. Όποιος τύπος σαντουιτσά κι αν είσαι, θα βρεις πράγματα να σε ικανοποιήσουν και χορτάσουν στα φρέσκα μέρη της Αθήνας.

4 νέα μέρη για να φας σαντουιτσάρες στην Αθήνα

Δες τα νέα spots για σάντουιτς στην πόλη

Photis Deli

Εδώ πάμε σε μια λογική premium sandwiches. Δεν είναι δηλαδή μια φθηνή επιλογή. Τα 4 signature σάντουιτς που έχει το μαγαζί, είναι απο 7,80 μέχρι 9,60 ευρώ.

Μπαγκέτα καλαμποκιού μοσχαρίσιο μπούτι & τσαλαφούτι (με μοσχαρίσιο μπούτι Μιράν, τσαλαφούτι, ψητή πιπεριά Φλωρίνης & σπανάκι), μπαγκέτα μοσχαρίσιο παστράμι & κρέμα γραβιέρας (με μοσχαρίσιο παστράμι Μιράν, κρέμα γραβιέρας, ψητές ντομάτες & καραμελωμένα κρεμμύδια), μπαγκέτα πολύσπορη μπούτι μαύρου χοίρου & σάλτσα φέτας (με σιγοψημένο μπούτι μαύρου χοίρου Μπούμπας Κρέατα Ηπείρου σε ζωμό λαχανικών, ντομάτα, σάλτσα φέτας, μουστάρδα & ρόκα baby) και brioche μοσχαρίσια κεφτεδάκια & μοτσαρέλα φρέσκια (με σπιτικά κεφτεδάκια Photis από μόσχους ελευθέρας βοσκής, φρέσκια μοτσαρέλα & σάλτσα ντομάτας) είναι οι 4 επιλογές σε σάντουιτς.

Έχει και vegan/vegetarian επιλογές με κουλούρι και ψωμί του τοστ, ενώ θα βρεις και gourmet bites, πάλι με μπαγκέτα, με πιο γκουρμέ συνδυασμούς.

Πραξιτέλους 20, Αθήνα

Neropistolo

Πολύ φρέσκια άφιξη στην Αθήνα, με τη Γεωργιάννα Φοντριέ να επιμελείται το μενού και την παραγωγή, σε ένα μαγαζί που πίσω του βρίσκονται τα παιδιά του Mario & Luigi στο Παγκράτι και του Geluk στην Ηλιούπολη. Δεν έχει μεγάλη ποικιλία σε σάντουιτς, έχει λίγα και καλά. Εμείς δοκιμάσαμε αυτό με τη φοκάτσια, ολικής με προζύμι, iceberg, σιναπόσπορος, γαλοπούλα καπνιστή και μια σάλτσα ceasar/miso και το σάντουιτς κρουασάν με γίδινο τυρί, σάλτσα ντομάτας, βασιλικό και χοιρινό λαιμό.

4 νέα μέρη για να φας σαντουιτσάρες στην Αθήνα σάντουιτς

Πού: Βουλής 35, Αθήνα

Caprus

Για το Caprus σου γράψαμε τα περισσότερα εδώ. Οπότε, απλώς θα αφήσουμε ξανά την εντυπωσιακή φωτογραφία με το σάντουιτς προβατίνας και θα σου ευχηθούμε καλό δρόμο όπως θα πηγαίνεις με τα σάλια να τρέχουν. Με 13 επιλογές σε σάντουιτς και 4 σε μπέργκερ, θα χρειαστείς χρόνο για να δοκιμάσεις τα πάντα.

Πού: Σπετσών 49, Κυψέλη

Ateno

Δεν είναι σαντουιτσάδικο, είναι εστιατόριο-salumeria, όπου θα βρεις τις δικές του κοπές αλλαντικών, κυριως από χοίρο, αλλά και άλλα είδη, όλα προερχόμενα από ελληνική συνεργαζόμενη φάρμα. Άλλα είναι τα πιάτα που κυριαρχούν εδώ, είναι γαστρονομία το Ateno, αλλά επειδή δεν μπορείς πάντα να μπαίνεις σε διαδικασία να κλείνεις τραπέζι για να ζήσεις την «διώροφη» εμπειρία, έχει σάντουιτς με πρωταγωνίστη μια κοπή αλλαντικού που πάει πακέτο με τυρί και λαχανικά. Όλα τα σάντουιτς είναι σε ψωμί φοκάτσια, κάτι που το προτιμάμε πάντα σε σχέση με το ψωμί μπαγκέτα.

Πού: Αιόλου 52 & Μιλτιάδων, Αθήνα