Δεν είμαι vegan και δεν ξέρω αν θα γίνω και ποτέ, αλλά οφείλω να παραδεχτώ πως οι χορτοφαγικές επιλογές που έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής είναι τόσο απολαυστικές που κάνω έντονα σκέψεις να προχωρήσω σε αυτό το βήμα. Το σίγουρο είναι πως καταλαβαίνω απόλυτα, πέραν της ζωτικής σημασίας του να είσαι vegan, γιατί όλο και περισσότεροι υιοθετούν αυτόν τον τρόπο ζωής.

Σε αυτή τη ζωή όμως δεν αξίζουν οι περιορισμοί στο φαγητό. Έχοντας στην χώρα μας ως σήμα κατατεθέν το τυλιχτό σουβλάκι, τι θα έλεγες να δοκιμάσεις μία πίτα που θα έχει βάση το γύρο μανιταριών ή ακόμα καλύτερα, σουτζουκάκι από φακή, αντί για το καθιερωμένο κρέας; Να επιλέξεις δηλαδή κάτι οικείο, αλλά εναλλακτικό και εξίσου νόστιμο.

Cookoomela Grill

Έχοντας δοκιμάσει δύο φορές το σουτζουκάκι από φακή, σαλάτα και φυτικό τζατζίκι, όλα υπέροχα τακτοποιημένα σε ένα τυλιχτό, τολμώ να πω πως το Cookoomela Grill έχει κερδίσει επάξια έδαφος. Το «παιδί» του Αντώνη και Βασίλη Μαργαρίτη βρίσκεται στην οδό Θεμιστοκλέους, στα γραφικά Εξάρχεια, και συγκεκριμένα στον αριθμό 43-45 και είναι μια ωδή στη μεσογειακή διατροφή.

Οι πρώτες τους ύλες είναι διαλεγμένες μία προς μία, κάτι που κάνει το Cookoomela Grill να ξεχωρίζει, όπως και το γεγονός ότι προσπαθεί να έχει όσο γίνεται το μικρότερο ενεργειακό αποτύπωμα χρησιμοποιώντας βιοδιασπώμενες κι ανακυκλώσιμες συσκευασίες.  «Επιθυμία μας είναι να μοιραστούμε τις αγαπημένες μας γεύσεις, τρέφοντας το σώμα. Με κύριο υλικό το μανιτάρι, η κουζίνα μας στηρίζεται στην Μεσογειακή φυτική διατροφή. Μαγειρεύουμε με αγάπη, χρησιμοποιώντας επιλεγμένα υλικά από μικρούς παραγωγούς, με κριτήριο την ποιότητα και τη γεύση της πρώτης ύλης», εξηγούν οι ιδιοκτήτες.

Cookoomela Grill

Το Cookoomela Grill είναι περισσότερο γνωστό για τον γύρο μανιταριών, τα οποία είναι προφανώς ψημένα στο grill και προέρχονται από μικρούς παραγωγούς με κριτήριο τη γεύση και την ποιότητα. Στον κατάλογο θα βρεις πολλές επιλογές όπως το «Red», το οποίο είναι ένας καμβάς χρωμάτων, αφού έχει αβοκάντο, φυτική μαγιονέζα φτιαγμένη από βιολογικό μηλόξιδο και βιολογικό γάλα σόγιας, χειροποίητη σάλτσα ντομάτας, ντομάτα, κρεμμύδι μαϊντανό και χειροποίητες πατάτες.

Εξίσου πρωταγωνιστικό ρόλο έχει και το Yellow, με αβοκάντο, φυτική μαγιονέζα, χειροποίητη μουστάρδα, ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και πατάτες. Όπως ανέφερε παραπάνω στο Cookoomela έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις το φυτικό τζατζίκι από βιολογικό γιαούρτι σόγιας, το οποίο είναι πολλά λέβελ ψηλά, καθώς και το φυτικό τσένταρ που είναι να γλείφεις τα δάχτυλα μετά.

Το Cookoomela δεν απευθύνεται μόνο στους vegan αλλά και σε όλους όσους θέλουν να χορτάσουν με κάτι νόστιμο, ελαφρύ για το στομάχι και κυρίως υγιεινό.

Cookoomela Grill

Διαβάστε ακόμη: Tre In Lucina: Μια γαστρονομική Εδέμ στην καρδιά της Αιώνιας Πόλης

Info:

Θεμιστοκλέους 43, Αθήνα
Instagram: Cookoomela Grill
Cookoomela.gr