Ούτε μία, ούτε δύο αλλά συνολικά τρεις επιθέσεις φέρεται να πραγματοποίησε τουλάχιστον ένας άνδρας στην περιοχή των Εξαρχείων. Ήδη στη γειτονιά μιλάνε για την παρουσία ενός εγκληματικού στοιχείου που χαρακτηρίζεται «δράκος».

Οι καταγγελίες ξεκίνησαν το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου (18/11). Ήταν στις 14:00 περίπου όταν ένας άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά επιτέθηκε σε ένα κορίτσι μόλις 13 ετών. Ο «δράκος» φέρεται να «χτύπησε» στην οδό Βαλτετσίου. Άρπαξε το κορίτσι από τη μέση και αποπειράθηκε να ασελγήσει πάνω του. Το κορίτσι έβαλε τις φωνές και ο άγνωστος τράπηκε σε φυγή.

Η δεύτερη καταγγελία σημειώθηκε τη Δευτέρα (20/11). Ήταν στη συμβολή των οδών Εμμανουήλ Μπενάκη και Νικηταρά. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 07:15 το πρωί, με έναν άνδρα να επιτίθεται σε μία 29χρονη γυναίκα. Ο δράστης πέταξε τη γυναίκα στο πεζοδρόμιο και έπεσε πάνω της κλείνοντάς της το στόμα! Στη συνέχεια προέβη σε γενετήσιες πράξεις, ωστόσο οι αντιδράσεις των περαστικών απέτρεψαν την ολοκλήρωση των πράξεών του. Ο φερόμενος «δράκος» το έβαλε στα πόδια.

Το περίεργο στην υπόθεση είναι ότι προέκυψε και τρίτη καταγγελία με το περιστατικό να σημειώνεται την ίδια ημέρα και μόλις δέκα λεπτά αργότερα από τη δεύτερη περίπτωση. Ήταν τη Δευτέρα (20/11) και γύρω στις 07:25 το πρωί, όταν επί της οδού Ζωοδόχου Πηγής, άγνωστος επιτέθηκε σε 27χρονη. Και σε αυτή την περίπτωση, έπεσε πάνω της, της έπιασε τα χέρια και της έκλεισε το στόμα. Εδώ, το θύμα κατάφερε με τη δύναμή της να ξεφύγει από τη μέγγενη του δράστη.

Πού κινούνται οι έρευνες, ποιος πιστεύει η ΕΛ.ΑΣ. ότι είναι ο «δράκος»

Οι Αρχές έχουν επιδοθεί σε έρευνες προκειμένου να μαζέψουν πληροφορίες για τα ακριβή στοιχεία του ατόμου που προβαίνει σε αυτές τις πράξεις. Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι ισχυρό το σενάριο να πρόκειται για το ίδιο άτομο. Οι έρευνες έχουν ξεκινήσει με σεσημασμένους και γνωστούς για τέτοιες επιθέσεις και έπειτα θα επεκταθεί σε άλλα πρόσωπα.

Τα τρία θύματα έχουν ήδη εξετάσει φωτογραφίες σεσημασμένων, χωρίς όμως να προκύπτει σαφή εικόνα για το ποιος ή ποιοι είναι οι επιτήδειοι. Παρ’ όλα αυτά αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως είναι καθαρά θέμα χρόνου ο εντοπισμός τους, όποιος κι αν κρύβεται πίσω από αυτή την ιστορία.

Οι περιγραφές των θυμάτων για τον Δράκο των Εξαρχείων

Σύμφωνα με τις περιγραφές των καταγγελουσών, ο Δράκος των Εξαρχείων, είναι μετρίου αναστήματος, ξανθός, με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και γαλάζια μάτια.

Η ΕΛΑΣ αναζητεί τον δράστη με βάση τις μαρτυρίες των θυμάτων και το βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες στην περιοχή. Εκτίμηση των αξιωματικών της Αστυνομίας είναι ότι ο δράστης έχει απασχολήσει και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.