Μπαρ, εστιατόρια, θεάματα και μουσική συνθέτουν ενδιαφέρουσες προτάσεις για να βγείτε και να το ευχαριστηθείτε. Αν πάλι επιλέξετε να μείνετε σπίτι, ένα βιβλίο είναι η καλύτερη συντροφιά…

Ευ ζην στην πόλη: Ποτό

Αερόστατο

Στην πολυσύχναστη Πλατεία Προσκόπων στο Παγκράτι το μπαρ Αερόστατο είναι το απόλυτο meeting point για τους μυημένους. Ανοιχτό όλη μέρα, με τη χαρακτηριστική retro signature αισθητική, προσφέρει αρωματικούς καφέδες, εκλεκτά τσάγια και σπιτικό πρωινό, γευστικά snacks και κρύα πιάτα, ενώ το βράδυ με jazz και ethnic μπορείτε να απολαύσετε το κρασί, το ποτό ή ένα κοκτέιλ.

Αερόστατο
Πτολεμαίων 4 & Κτησίου, Παγκράτι, τηλ. 2107241116

Ευ ζην στην πόλη Αερόστατο
Φωτό: Facebook

Ευ ζην στην πόλη: Γεύσεις

Tartufo Cucina Ιtaliana

Το new entry της ιταλικής κουζίνας στου Ψυρρή θα αποζημιώσει τους λάτρεις του είδους. Χαλαροί ρυθμοί, παραδοσιακό χρώμα, στεγασμένο σε ένα Αρ Ντεκό οίκημα που λειτουργεί ως boutique hotel και το έχει σαν reception του, το Tartufo Cucina Ιtaliana το πρωί σερβίρει πρωινό στους ενοίκους του ξενοδοχείου και υποδέχεται όλους εκείνους που θέλουν να απολαύσουν φοκάτσιες γεμισμένες με κάθε λογής ιταλικά αλλαντικά και τυριά, λαχταριστά κρουασάν με πραλίνα φουντουκιού και φυστίκι, φρεσκοφουρνισμένα κέικ και αλά καρτ επιλογές, όπως αυγά ποσέ με σολομό και άλλα πολλά.

Το μεσημέρι προσφέρονται ενδιαφέρουσες επιλογές από ιταλικά πιάτα, ενώ η κάβα των κρασιών είναι ενημερωμένη με εκλεκτές ποικιλίες καθώς διαθέτει μεγάλη ποικιλία κρασιών από τον ελληνικό και τον ιταλικό αμπελώνα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει.

Στο τιμόνι αυτής της προσπάθειας, εκτός από τα αδέλφια Τάσο και Δήμο του ομίλου School pizza bar που μετρούν 12 χρόνια παρουσίας με ιταλικά εστιατόρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συναντάμε ακόμα τον σεφ Pino Saccheri που ήταν ο άνθρωπος πίσω από το «Πρυτανείο» και τον executive chef του ομίλου Αλέξανδρο Λαζούλη.

Στα κυρίως πιάτα κυριαρχούν τα φρέσκα ζυμαρικά που φτιάχνονται αποκλειστικά από τον σεφ Pino, με πρώτα και καλύτερα τα ραβιόλι με φρέσκια τρούφα, αλλά και προτάσεις με κρέας όπως το ιταλικό «κοντοσούβλι», με μπούτι αρνιού, φασκόμηλο, παρμεζάνα και λάδι τρούφας.

Στα γλυκά ξεχωρίζει το ιταλικό Tartufo σε σφαίρα σοκολάτας με μους σοκολάτας και κρέμ ανγκλέζ, όπως και το τιραμισού με εσπρέσο που βυθίζεται μέσα σε μια σοκολατένια φωλιά και κρέμα από μασκαρπόνε.

Tartufo Cucina Ιtaliana, Αγίας Θέκλας 9 & Πιττακή 8, Ψυρρή, Τηλέφωνο: 2103315458.

Ευ ζην στην πόλη Tartufo Cucina Ιtaliana
Φωτογραφία: Instagram

Ευ ζην στην πόλη: Θέατρο

Σέρρα, η ψυχή του Πόντου

Μετά τις sold out παραστάσεις της περασμένης θεατρικής σεζόν, η παράσταση-μονόλογος «ΣΕΡΡΑ – Η Ψυχή του Πόντου», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιάννη Καλπούζου, επιστρέφει τον Φεβρουάριο του 2024, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στο Θέατρο Μικρό Άνεσις, σε ερμηνεία της Χρύσας Παπά.

Μια θεατρική εμπειρία που συνεπαίρνει τον θεατή σε ένα μοναδικό ταξίδι, απ’ όπου και αν κατάγεται.

Μία ηθοποιός. 12 ρόλοι.

Η Λεμονιά παρουσιάζεται στο κοινό για να αφηγηθεί την ιστορία του πατέρα της, του Γαληνού Φιλονίδη. Μια ιστορία που ξεκινάει το 1915 και ολοκληρώνεται το 1962 στην Τραπεζούντα και άλλες περιοχές του Πόντου, στην Αμπχαζία και στο Καζακστάν.

Ο Γαληνός διχάζεται ανάμεσα σε δυο γυναίκες, δοκιμάζονται οι ηθικές του αρχές κι έρχεται αντιμέτωπος με την αγριότητα και τις τρικυμίες της ψυχής, ενώ στο πρόσωπο του και στην πορεία του αντανακλούν τα δεινά των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων.

Ένα έργο γεμάτο έρωτα, μυστήριο, ραδιουργίες, τρυφερότητα, νοσταλγία, αγάπη, εξαθλίωση, γενναιότητα και αξιοπρέπεια. Ένα έργο που υμνεί το μεγαλείο της ζωής και της συγχώρεσης. Ένα ταξίδι που γράφει η ζωή, που φαντάζει με τις φλόγες του χορού της φωτιάς, του χορού Σέρρα.

Παραστάσεις στην Αθήνα: Από 2 Φεβρουαρίου 2024
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 9μ.μ., Σάββατο 9μ.μ., Κυριακή 7μ.μ.
Διάρκεια: 90 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Εισιτήρια: 17€ γενική είσοδος, 14€ φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ
Προπώληση: Ταμείο θεάτρου Άνεσις & ηλεκτρονικά:
https://www.more.com/theater/serra-i-psyxi-tou-pontou/

Θέατρο Άνεσις: Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι
Τηλέφωνο επικοινωνίας – Θέατρο Άνεσις: 2107718943

Ευ ζην στην πόλη: Σινεμά

Λίμνη Φάλκον
Σκηνοθεσία / Σενάριο: Σαρλότ Λεμπόν

Ο 14χρονος γάλλος Μπαστιάν κι η οικογένειά του περνούν το καλοκαίρι στη Λίμνη Φάλκον, στο Κεμπέκ, στο σπίτι μιας στενής τους φίλης.

Η 16χρονη κόρη της, Κλοέ, εξωστρεφής και τολμηρή, γοητεύει τον Μπαστιάν, όμως μοιάζει να ενδιαφέρεται για μεγαλύτερα αγόρια προκαλώντας τη ζήλεια του. Σιγά-σιγά, ωστόσο, αρχίζει να του ανοίγεται και να τον μυεί στον κόσμο της: τον κόσμο της λίμνης που, όπως ισχυρίζεται, κρύβει μέσα της ένα φάντασμα.

Για να κερδίσει την εύνοιά της ο Μπαστιάν δέχεται να περάσει από διάφορες δοκιμασίες-προκλήσεις… Η Κλοέ επιδιώκει να εντυπωσιάσει το αγόρι, όχι μόνο με την ομορφιά και με την αυθάδειά της, αλλά και με την εκκεντρικότητα και τη μοναδικότητά της της.

Νοιώθει πως δεν ανήκει πουθενά και την συνεπαίρνουν οι τραγικές ιστορίες με φαντάσματα. Όλα αυτά την απομονώνουν εντείνοντας την ανομολόγητη μοναξιά της.

Από την άλλη ο Μπαστάν, βρίσκεται στη γκρίζα ζώνη μεταξύ παιδικότητας και ενηλικίωσης. Σε αυτήν την μεταιχμιακή φάση, τα δύο παιδιά θα συναντηθούν και θα έρθουν κοντά.

Πού παίζεται:

Άστορ
Σταδίου 28 (είσοδος από στοά Κοραή) (ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο)
τηλ.: 2103211950

Ανδόρα
Σεβαστουπόλεως 117, Ερ. Σταυρός (ΜΕΤΡΟ Πανόρμου)
τηλ.: 2106980796

Ευ ζην στην πόλη: Μουσική

Η Angela Fabre στον Μικρό Κεραμεικό

Μετά την sold out παράσταση της το φθινόπωρο η Angela Fabre επιστρέφει την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στον Mικρό Kεραμεικό για να μαγέψει το κοινό με την μοναδική της φωνή και το ταξίδι της στις γυναίκειες φωνές της δεκαετίας του ’70 και του ’80.

H Angela Fabre γεννήθηκε στο Παρίσι αλλά ήταν πολύ μικρή όταν οι γονείς της αποφάσισαν μετά από διακοπές να μείνουν μόνιμα στην Ελλάδα. Τα ακούσματα της ποικίλα από ελληνικά τραγούδια και παραδοσιακά κλασικά Γαλλικά έως την Αμερικανική γυναικεία φολκ ροκ που την λατρεύει.

Επέστρεψε στην πατρίδα για μουσικές σπουδές και υποκριτικής και άρχισε αμέσως να εμφανίζεται σε μικρά club του Παρισιού αλλά να συμμετέχει και σε θιάσους στην ακμάζουσα ανεξάρτητη σκηνή της πόλης.

Ευ ζην στην Πόλη Angela Fabre

Οι πρώτες κριτικές ήταν ενθουσιώδεις για το μικρό κορίτσι που διασκεύαζε με αυτοπεποίθηση Johnnie Michelle και Joan Baez αλλά ξαφνικά προσωπικοί λόγοι θα την κάνουν να επιστρέψει στην δεύτερη πατρίδα της και να ξεκινήσει από την αρχή το δικό της προσωπικό ταξίδι στην μουσική.

Στον Μικρό Κεραμεικό θα εμφανιστεί για δεύτερη φόρα με ένα πλήρες δικό της πρόγραμμα. Θα την συνοδεύουν 4 εξαίρετοι μουσικοί της Jazz σε ένα set τραγουδιών με εκπλήξεις.

Μαζί της οι:
Χάρης Μπότσης Πιάνο, ενορχηστρώσεις
Μάνος Λούτας Κοντραμπάσο
Αντρέας Γναφάκης Κιθάρα
Θοδωρής Χριστοδούλου Ντραμς

Angela Fabre | Μικρός Κεραμεικός | 17.1.24, ώρα 21:30
Εισιτήρια και πληροφορίες εδώ:
https://www.ticketservices.gr/event/angela-fabre/?lang=el
Τιμές Εισιτηρίων: 12€ γενική είσοδος

ΜΙΚΡΟΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
Ευμολπιδών 13
Τηλ.: 210 3454831
E-mail: mikroskerameikos@gmail.com

Ευ ζην στην πόλη: Εικαστικά

Η Laure Mary (Couégnias) με την έκθεση Spleen στην γκαλερί Δυο Χωριά

Η δεύτερη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας Laure Mary’s, με τον τίτλο Spleen, παρουσιάζεται στην γκαλερί Δυο Χωριά από τις 20 Ιανουαρίου.

Η Laure Mary έχει μία ξεχωριστή προσέγγιση στη θεματολογία της και ξεκινά τη δημιουργική της διαδικασία δημιουργώντας ποιήματα και μεταφράζοντάς τα σε οπτικά αριστουργήματα, ενσωματώνοντας επιδέξια τεχνικές εμπνευσμένες από κλασικούς Ευρωπαίους ζωγράφους.

Αντλώντας από τις επιρροές διάσημων σουρεαλιστών, απεικονίζει επιδέξια καθημερινές σκηνές και τοπία μέσα από την αλληλεπίδραση φωτός και σκιάς, απηχώντας τις διαφορετικές μεθόδους που συναντάμε στην ολλανδική ζωγραφική.

Διάρκεια έκθεσης: 20 Ιανουαρίου – 24 Φεβρουαρίου 2024
Ώρες λειτουργίας: 19:00 – 21:30

Γκαλερί Δυο Χωριά
Λεμπέση 5-7 και Πορινού 16 , 117 42 Αθήνα
Τηλέφωνο: +30 210 6714827

Ευ ζην στην πόλη Δυο χωριά

Ευ ζην στην πόλη: Βιβλίο

Οι αδελφές Chanel της Judithe Little
Μτφρ. ΤΟΥΛΟΥΠΗ ΕΛΕΝΗ
Ελληνικά Γράμματα 2023
Σελ. 496, τιμή εκδότη €17.90

Μια ιστορία επιβίωσης, αγάπης, απώλειας και θριάμβου. Δυο αδελφές που άλλαξαν τον κόσμο της μόδας για πάντα.

Η Αντουανέτ και η Γκαμπριέλ «Κοκό» Σανέλ ξέρουν ότι είναι πλασμένες για κάτι καλύτερο.

Εγκαταλειμμένες από την οικογένειά τους, μεγαλώνουν σε ένα μοναστήρι-ορφανοτροφείο, προορισμένες να παντρευτούν κάποιον μεροκαματιάρη ή χαμηλόμισθο δημόσιο υπάλληλο στη γαλλική επαρχία, όπως υποτάσσουν τα ασφυκτικά κοινωνικά πρότυπα.

Τις νύχτες, όμως, τα ρομαντικά μυθιστορήματα και τα γυναικεία περιοδικά κρατούν ζωντανό το όνειρό τους για μια καλύτερη ζωή.

Με την ενηλικίωσή τους, οι δυο νεαρές γυναίκες ανοίγουν τα φτερά τους και πασχίζουν να αποδείξουν σε όλους πως είναι ικανές για σπουδαία πράγματα.

Το ταξίδι τους τις φέρνει στα κομψά καφέ του Μουλέν, στις εκθαμβωτικές αίθουσες του Βισί, και από εκεί στο μικρό καπελάδικο της οδού Καμπόν στο Παρίσι, όπου αποτελεί την αφετηρία για την καταξίωση του οίκου μόδας Chanel στη Γαλλία και σε όλο τον κόσμο.

Μια συναρπαστική ματιά στα παρασκήνια του θρυλικού οίκου μόδας. (Elise Hooper, The Other Alcott).

Ευ ζην στην πόλη βιβλίο