Τρία οχήματα, γεμάτα με κρύπτες ανακάλυψε η Δίωξη Ναρκωτικών σε πάρκινγκ στο Χαλάνδρι, ως επακόλουθο της επιχείρησης που οδήγησε στη σύλληψη δύο Αλβανών διακινητών κοκαΐνης. Πριν από αυτό, οι ειδικοί profilers της ΕΛ.ΑΣ. είχαν αναλύσει όλες τις πληροφορίες που είχαν φτάσει στα χέρια τους αναφορικά με την έντονη δράση κυκλωμάτων ναρκωτικών στα βόρεια προάστια.

Οι profilers κατάφεραν και σχημάτισαν πλήρη αναφορά για τη δράση του 47χρονου Αλβανού διακινητή, ο οποίος είχε στην κατοχή του ναρκωτικά αξίας 1,5 εκατομμυρίου ευρώ περίπου.

Η επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών στήθηκε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης (28/6) στο Χαλάνδρι. Οι αστυνομικοί αξιοποίησαν τόσο τις πληροφορίες που κατείχαν για επικείμενη πώληση κοκαΐνης όσο και τις αναφορές των profilers και έπιασαν στα «πράσα» τους διακινητές. Πρώτος έπεσε στη φάκα ένας 28χρονος Αλβανός, ο οποίος είχε ήδη προλάβει να πάρει σχεδόν μισό κιλό κοκαΐνης από τον 47χρονο.

Όπως τόνιζαν οι profilers, ο 47χρονος αποτελούσε σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα διάχυσης της κοκαΐνης στα βόρεια προάστια. Γι’ αυτό και η έρευνα συνεχίστηκε στο σπίτι και στο πάρκινγκ του 47χρονου. Εκεί οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσυκλέτα με τουλάχιστον 21 κιλά κοκαΐνης.

Χαρακτηριστικό της οργάνωσης του 47χρονου, ήταν η δημιουργία κρυπτών στα τρία οχήματα για να μπορέσει να καταχωνιάσει τα συνολικά 28 πακέτα. Όπως φαίνεται και στα βίντεο που μοιράζεται η ΕΛ.ΑΣ., το καντράν, η κονσόλα και το ντουλάπι των οχημάτων ήταν απλώς τα «καπάκια» των κρυπτών που κρύβονταν τα πακέτα.

Πως έδρασε η Δίωξη Ναρκωτικών με τη συνδρομή των profilers της ΕΛ.ΑΣ.

Ανακοίνωση για την επιτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομίας εξέδωσε νωρίτερα σήμερα (29/6) η ΓΑΔΑ:

«Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εντοπίστηκαν απογευματινές ώρες χθες (28-6-2023) στο Χαλάνδρι, πάνω από (21) κιλά κοκαΐνης, μετά από αστυνομική επιχείρηση που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο έρευνας για τον εντοπισμό 47χρονου διακινητή κοκαΐνης.

Για την ταυτοποίηση του 47χρονου προηγήθηκε κατάλληλη ανάλυση και διασταύρωση πληροφοριακών δεδομένων, εξακρίβωση χώρων, στοιχείων ατόμων και δημιουργία ατομικού «προφίλ», ενώ πιστοποιήθηκε η δράση του στην εμπορία ποσοτήτων κοκαΐνης σε διάφορα άτομα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

profilers

Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίστηκε στο Χαλάνδρι 28χρονος αλλοδαπός να κατέχει νάιλον συσκευασία που περιείχε -505- γραμμ. κοκαΐνης, την οποία προμηθεύτηκε πριν τη σύλληψη του από τον 47χρονο διακινητή.

Ακολούθως, εντοπίστηκε ο 47χρονος στην ίδια περιοχή και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο αυτοκίνητα και μηχανή που είχε στην κατοχή του, βρέθηκαν (28) νάιλον συσκευασίες περιέχουσες κοκαΐνη -21- κιλών και -359,6- γραμμαρίων.

Οι ανωτέρω ποσότητες ήταν τοποθετημένες σε μη ορατά σημεία και συγκεκριμένα σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες πίσω από το σύστημα ραδιοφώνου και του καντράν. Ακόμη, μέρος αυτών ήταν και εντός βαλίτσας στην μπαγκαζιέρα  της μοτοσυκλέτας.

Τα ευρήματα των Αρχών

Συνολικά, από την υπόθεση κατασχέθηκαν:

  • κοκαΐνη βάρους -21- κιλών και -864,6- γραμμ.,
  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • τα χρηματικά ποσά των -16.085- δολαρίων ΗΠΑ και -3.250- ευρώ,
  • τα εν λόγω οχήματα και -4- κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος τους για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».