Το Dutch Baby, Αυτό το μεγάλο, αφράτο pancake είναι εξαιρετικό για πρωινό, brunch, μεσημεριανό γεύμα και επιδόρπιο οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Και μπορεί να γίνει μέσα σε μόλις πέντε λεπτά!!

Απλώς ρίξτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ. Στη συνέχεια ανακατέψτε. Ρίξτε το μίγμα σε ένα ζεστό τηγάνι στο οποίο το βούτηρο τσιγαρίζει και στη συνέχεια βάλτε το στο φούρνο. Είκοσι πέντε λεπτά αργότερα… είναι έτοιμο.

Μπορείτε να σερβίρετε το Dutch Baby απλά με ζάχαρη ή σιρόπι, αλλά μπορείτε επίσης να το σερβίρετε με φρέσκα μούρα και σαντιγί, φέτες μήλου μαγειρεμένες σε βούτυρο και ζάχαρη ή φέτες μπανάνας ελαφρώς ψημένες και πασπαλισμένες με καστανή ζάχαρη, αλλά και σε αλμυρες εκδοχές, με english breakfast ή με υλικά κρέπας και πίτσας.

dutch baby αφράτη ζύμη συνταγή

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ DUTCH BABY

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

Βήμα 2

Βάλτε μέσα σε ένα μπλέντερ τα αυγά, το αλεύρι, το γάλα, τη ζάχαρη και το μοσχοκάρυδο ανακατέψτε. Το μίγμα μπορεί επίσης να αναμιχθεί με το χέρι.

Βήμα 3

Τοποθετήστε το βούτυρο σε ένα βαρύ τηγάνι και βάλτε το στο φούρνο. Μόλις λιώσει το βούτυρο (προσέχουμε να μην καεί) προσθέτουμε το μίγμα στο ταψί, επιστρέφουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει το pancake. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150 βαθμούς και ψήνουμε για 5 λεπτά περισσότερο.

Βήμα 4

Βγάζετε τo pancake από το φούρνο, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε αμέσως με σιρόπι, κονσέρβες, ζάχαρη ζαχαροπλαστικής ή ζάχαρη κανέλας.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

3 με 4 μερίδες

3 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι πλήρες γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
Σιρόπι, ζάχαρη ζαχαροπλαστικής ή ζάχαρη κανέλας

Dutch Baby

Πηγή: ΝΥΤ