Είναι αριστοκρατική, εκλεπτυσμένη, διαχρονική. Γεμάτη πράσινο, αρχοντικά. Το ξέρει πως είναι μια περιοχή στην Αθήνα που ξεχωρίζει από όλες τις άλλες. Αυτό, όμως, δεν την κάνει σνομπ, απρόσιτη. Κάθε άλλο. Η Κηφισιά είναι εκεί για όλους, σε περιμένει να το ανακαλύψεις στην πράξη.

Για να στο κάνουμε πιο εύκολο και πιο ωραίο, σου ξεδιαλέξαμε 8 μαγαζιά που δίνουν ακόμα περισσότερο στιλ και χαρακτήρα σε αυτό το πανέμορφο βόρειο προάστιο της Αττικής.

Η περιοχή στην Αθήνα που είναι συνώνυμο του elegant: Τα 8 μαγαζιά που θα ξεχωρίσεις

Κηφισιά: Η πιο κλασάτη περιοχή στην Αθήνα μέσα από 8 εξαιρετικές προτάσεις

Monzu

Ένα βραβευμένο εστιατόριο που φιλοξενείται σε ένα διατηρητέο αρχοντικό του 19ου αιώνα στην Κηφισιά. Ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Λιόκας επιμελείται ένα μενού γεμάτο από γεύσεις Ιταλίας, που δεν εγκλωβίζεται σε γεωγραφικά και γαστρονομικά στερεότυπα.

Πιάτα άρτια εκτελεσμένα, από κάθε άποψη. Οι αγνές πρώτες ύλες και η τεχνογνωσία κάνουν τη διαφορά. Elegant πίτσες ναπολιτάνικης νοοτροπίας, pasta και ριζότι, το μενού περιλαμβάνει 20 πιάτα, το ένα καλύτερο από το άλλο.

Η περιοχή στην Αθήνα που είναι συνώνυμο του elegant: Τα 8 μαγαζιά που θα ξεχωρίσεις

Λεωφ. Κηφισίας 317Β

Ibo Bar Restaurant

Ένα all day στέκι που θα βρεις αυτό που ψάχνεις όποια στιγμή κι αν αποφασίσεις να κάνεις χάρη στον εαυτό του να το επισκεφθείς, αν βρεθείς σε αυτήν την περιοχή στην Αθήνα.

Ντιζαϊνάτο, με πιάτα για brunch, lunch και dinner που σε συναρπάζουν (με την υπογραφή του σεφ Διονύση Σαρακίνη, που γνωρίσαμε στο Masterchef) και ατμόσφαιρα που σε συνεπαίρνει. Ο εντυπωσιακός γυάλινος θόλος στην οροφή, σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, σου φωτίζει την καρδιά και σου ξεκουράζει το μυαλό.

Κολοκοτρώνη 12

The Ploughman Pub

Είναι όμορφο, είναι ζεστό, δεν σου ζητάει τίποτα άλλο από σένα παρά μόνο να έρθεις όπως… είσαι. Δίχως να προσποιείσαι, δίχως να «χαλιέσαι» για τα πράγματα που δεν έχουν σημασία.

Μια παμπ βρετανικού τύπου στην οποία θα πιείς την μπίρα σου χωρίς το μυαλό σου να βασανίζουν περιττές έγνοιες, θα επικοινωνήσεις γνήσια και ωραία με την παρέα σου. Η ευτυχία βρίσκεται στα απλά τα πράγματα.

Κυριαζή 14

Hyde

Η Κηφισιά είναι μια περιοχή στην Αθήνα που… δεν στα δίνει όλα στο πιάτο. Μερικές ομορφιές πρέπει να τις ανακαλύψεις εσύ. Το Hyde δεν είναι σε κοινή θέα. Καλύτερα, έτσι έχουμε πάτημα να το χαρακτηρίσουμε «κρυμμένο θησαυρό».

Στο εσωτερικό ενός νεοκλασικού κτιρίου που χρονολογείται από το 1830, γνωστό και ως «Πύργος της Κηφισιάς», θα βρεις τα πάντα και ακόμα… περισσότερα.

Για (εξαιρετικό) καφέ, (δημιουργικό) φαγητό και (άρτια εκτελεσμένα) κοκτέιλ, ό,τι και να επιλέξεις θα το απολαύσεις με τη ψυχή σου.

Κολοκοτρώνη 5

Artisanal

Από τα πιο όμορφα μαγαζιά όχι μόνο σε αυτήν την περιοχή στην Αθήνα, αλλά σε όλη την πρωτεύουσα. Ένας χώρος με χαρακτήρα, συνώνυμο της υψηλής αισθητικής, ειδικά ο κήπος του, είναι… απ’ αλλού.

Σε περιμένουν μερικά από τα πιο νόστιμα και δημιουργικά πιάτα που έχεις δοκιμάσει στη ζωή σου, μαζί και signature κοκτέιλ που θα σε ικανοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό.

Ζηρίνη 2

Μέντα

Άλλοτε εξοχικό σπίτι του Άγγελου Σικελιανού είναι, ταιριαστά, ένα… μαγαζί-ποίημα. Από τα πιο γνωστά μέρη για καφέ στην Κηφισιά, από μόνο του λόγος να ανέβεις σε αυτό το μαγαζί στην Αθήνα.

Είναι παρεϊστικο, είναι το μέρος που θα έρθεις για να συζητήσεις, να χαλαρώσεις. Από το πρωί ως το βράδυ, ακόμα και… σερί αν σε παίρνει χρονικά, γιατί όχι;

Αγ. Θεοδώρων 5

Salumaio

Δεν είναι για όλα τα πορτοφόλια. Αλλά είναι μια πολυτέλεια που πρέπει να κάνεις δώρο στον εαυτό σου κάποια στιγμή. Μια σταθερά αξία σε αυτήν την περιοχή στην Αθήνα, ο ορισμός του κλασάτου.

Το μενού μικρό αλλά τόσο μα τόσο ελκυστικό, γεμάτο ωραίες ιδέες και ακόμα καλύτερες εκτελέσεις. Η λίστα των κρασιών είναι άρτια ενημερωμένη, εμπιστεύσου τους ειδικούς για να σε καθοδηγήσουν σε ένα ταξίδι διαφορετικό από τα συνήθη.

Παναγίτσας 3

Different Beast

Αυτό το… τέρας δεν είναι σαν τα άλλα. Πρώτα από όλα, δεν είναι καθόλου μα καθόλου τρομακτικό. Ίσα ίσα. Πιο φιλικό δύσκολα πετυχαίνεις!

Ιδανικό για brunch, φημίζεται άλλωστε σχετικώς ως ένα από τα καλύτερα σε αυτήν την περιοχή στην Αθήνα.

Smoothies, καφές, λαχταριστά γλυκά και ιδιαίτερα πιάτα, η διαφορά γίνεται χάρη στο συνδυασμό τεχνογνωσία και ποιότητα. Δεν χάνει ποτέ.

Κασσαβέτη 19