Δεν είναι hype, μήτε το αποζητά αυτή η περιοχή στην Αθήνα. Μεγαλώνει και αναπτύσσεται με το δικό του τρόπο, κρατώντας χαρακτήρα και ταυτότητα. Το Χαϊδάρι είναι σημείο αναφοράς στα δυτικά προάστια της Αθήνας ακριβώς επειδή δεν αφέθηκε ποτέ, επειδή δεν έπεσε στην παγίδα της αλλοίωσης για να γίνει κάτι άλλο.

Ευλογημένο ως τοποθεσία, από τους πιο πράσινους δήμους της πρωτεύουσας, έχει τα δικά του μαγαζιά να καμαρώνει. Ζεστά και φιλόξενα, έχουν την αυθεντικότητα και το στιλ που χρειάζεται για να γίνουν στέκια. Τι λες λοιπόν; Φύγαμε για Χαϊδάρι;

Αυτή την περιοχή στην Αθήνα την υποτιμούν όσοι δε ζουν εκεί: 8 μαγαζιά όπου θα φας πολύ καλά και φθηνά

8 μαγαζιά σε μια περιοχή στην Αθήνα που πρέπει να βάλεις στις επιλογές σου

Yiasemi food and wine

Δημιουργική comfort κουζίνα και «ντελικάτη» κρεατοφαγία με μοντέρνες κοπές και σωστά ψησίματα, αυτό το μαγαζί έκανε τη διαφορά με το που άνοιξε στην περιοχή. Όλα είναι φτιαγμένα στο χέρι, με γνώση και μεράκι.

Να και μια γεύση από το μενού πριν την… real γεύση: Μάγουλο με παπαρδέλες κρέμα από γραβιέρα Νάξου και λαδί μυρωδικών. Πικάντικα καραμελωμένα κοπανάκια κοτόπουλου, με πολύχρωμο σουσάμι και φρέσκο κρεμμύδι. Τραγανή πανσέτα με χειροποίητο chutney πιπεριάς Φλωρίνης και chilly, καμμένα καρότα baby,

Οι άνθρωποι του μαγαζιού θα σε κατευθύνουν για να κάνεις το ιδανικό pairing με κάποιο εξαιρετικό κρασί της wine list από ελληνικούς αμπελώνες, ενώ κάθε βδομάδα ένα διαφορετικό γλυκό-έκπληξη γίνεται το κέρασμα και ο ιδανικός επίλογος.

Στρ. Καραϊσκάκη 1Β, Χαϊδάρι

Meaters Urban Beer Garden

Μια μπιραρία με φοβερή θέα, ένα μαγαζί που έλειπε από το Χαϊδάρι. Μεγάλες μερίδες, χορταστικές και περιποιημένες. Βάλτε και τις λογικές τιμές και τη νοστιμιά στο «παιχνίδι» και έχουμε ένα πολύ μεγάλο «ναι».

Η λίστα με τις μπίρες είναι άρτια ενημερωμένη και εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τσουγκρίσεις το ποτήρι με την παρέα σου και να αφεθείς…

Αυτή την περιοχή στην Αθήνα την υποτιμούν όσοι δε ζουν εκεί: 8 μαγαζιά όπου θα φας πολύ καλά και φθηνά

Στρ. Καραϊσκάκη 25, Χαϊδάρι

Chicos Tequileria

Πότε… ήρθε το Μεξικό στο Χαϊδάρι; Μια έθνικ, λάτιν, πρόταση που πραγματικά στέκεται πολύ ψηλά ως επιλογή για μια έξοδο για φαγητό.

Σε πρώτη φάση σε κερδίζει ως χώρος, το ντιζάιν. Το «εδώ μια χαρά» στοιχείο απογειώνεται όταν με το καλό καταφτάνουν τα πιάτα στο τραπέζι σου.

Η νοστιμιά, το ζητούμενο δηλαδή, επιτυγχάνεται με θαυμαστή συνέπεια και δεν είναι απίθανο, αν κλείσεις τα μάτια, να φανταστείς τον εαυτό σου με… σομπρέρο – τα όλε θα τα αρχίσεις σίγουρα!  

Στρ. Καραϊσκάκη 49, Χαϊδάρι

Casa Bianca

Μια τρατορία που ξεχωρίζει από πολλές απόψεις. Πολύ ωραία η διακόσμηση, ξεχωριστό το στιλ και το περιβάλλον. Η ανοιχτή κουζίνα ενισχύει την αίσθηση της οικειότητας.

Γεύσεις από Ιταλία, με ιδιαίτερη μέριμνα στην καλή και ποιοτική πρώτη ύλη. Τα ζυμαρικά είναι φρέσκα και η πίτσα έχει λεπτό και τραγανό ζυμάρι 36 ωρών ωρίμασης, που δεν χρειάζεται δίπλωμα όπως η ναπολιτάνικη.

Στρ. Καραϊσκάκη 43, Χαϊδάρι

Πέστο και Έγινε

Σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία του Χαϊδαρίου είναι σχεδόν πάντα γεμάτο και βεβαίως αυτό μόνο κατά τύχη δεν συμβαίνει.

Εδώ τρως καλά, νόστιμα ελληνικά πιάτα και μεζέδες χωρίς να δώσεις μια περιουσία – κάθε άλλο. Ούζο, τσίπουρο, κρασί, μπίρα, ρακόμελο ό,τι κι αν επιλέξεις για να συνοδέψεις τη «φάση» σου θα είναι απολύτως ταιριαστό. Όπως συμβαίνει με όλες τις εμπειρίες που είναι αυθεντικές.

Στρ. Καραϊσκάκη 17, Χαϊδάρι

Grand Café

Στον υπέροχο Διομήδειο Κήπο του Χαϊδαρίου, τον μεγαλύτερο (κήπο) των Βαλκανίων, ένα μαγαζί που έρχεται να απογειώσει τη συνολική εμπειρία. Για all day καταστάσεις, για χαλάρωση και ευ ζειν κάθε στιγμή.

Για καφέ, brunch, lunch ή ποτάκι ή και για… όλα μαζί. Είναι άλλωστε ένα μέρος που αν πας μια φορά, δεδομένο είναι, θα πας ξανά.  

Γεωργ. Παπανδρέου 53, Χαϊδάρι

Frankie Gastro Bar

Στο (υπέροχο) Δάσος Χαϊδαρίου ξανά, για ένα μαγαζί που έδωσε το κάτι παραπάνω στη γαστρονομική ταυτότητα της περιοχής. Με πηγή έμπνευσης τον Φρανκ Σινάτρα για το όνομά του, το Frankie Gastro Bar είναι μια γλυκιά μελωδία απόλαυσης και χαλάρωσης.

Ο χώρος είναι καταπληκτικός, η διασκόμηση επίσης. Μια ιδανική επιλογή για όλες τις ώρες της ημερας. Για πρωινό, brunch αρχικά και μετά, όταν παίρνει και σουρουπώνει, για αυτό που οι υπεύθυνοι του μαγαζιού αποκαλούν «λαϊκό γκουρμέ», δηλαδή εκλεπτυσμένες γεύσεις, προσιτές στον καθένα.

Στις πολύ ωραίες ιδιαιτερότητες, πως σε συνεννόηση με τον σεφ λίγες μέρες νωρίτερα, υπάρχει η δυνατότητα να σου φτιάξουν εξατομικευμένο πιάτο! Συχνά επίσης, διοργανώνονται και lives με jazz, soul, funky.

Γεωργ. Παπανδρέου 47-49, Χαϊδάρι

Telescope

Από τα πιο ιδιαίτερα μαγαζιά σε όλη την Αττική, την οποία βλέπεις… πιάτο. Η θέα είναι συγκλονιστική και έχεις τη δυνατότητα να το διαπιστώσεις με τον καλύτερο τρόπο, ήτοι χρησιμοποιώντας κάποιο από τα 21 τηλεσκόπια του χώρου.

Από το πρωί ως το βράδυ, το Telescope, που βρίσκεται στο λόφο του Προφήτη Ηλία, είναι μια εμπειρία ολιστική, από αυτές που μας δίνουν ενέργεια και μας γεμίζουν μπαταρίες!

Φιλικής Εταιρίας, Χαϊδάρι