Η φωνή του Τζον Λένον ζωντανεύει μαζί με την κιθάρα του Τζορτζ Χάρισον στο «Now and then», που παρουσιάζεται ως το «τελευταίο τραγούδι» των Beatles και αναμένεται να κυκλοφορήσει τις επόμενες ώρες.

Σε ένα σύντομο ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε, ο Paul McCartney και ο Ringo Starr, αποκαλύπτουν πώς κατάφεραν να καθαρίσουν τη φωνή του Lennon από μια ημιτελή κασέτα επίδειξης που ηχογράφησε στο διαμέρισμά του, στη Νέα Υόρκη.

Ο Νεοζηλανδός σκηνοθέτης Peter Jackson και η τεχνική του ομάδα, αλλά και οι συγγραφείς του ντοκιμαντέρ Get Back με πραγματικές εικόνες της ηχογράφησης του τελευταίου άλμπουμ των Beatles, με μια παλιά κασέτα του Lennon, κατέβαλαν τα μέγιστα για την επίτευξη του αποτελέσματος.

«Ο Paul μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι ήθελε να δουλέψει στο “Now and then”. Έπαιζε μπάσο και έπαιζα ντραμς», εξηγεί ο Starr, ενώ τα μέρη της κιθάρας που ηχογραφήθηκαν από τον Harrison το 1995 κρατήθηκαν και προστέθηκαν διασκευές.

Ο γιος του Lennon, Sean, είναι πεπεισμένος ότι στον πατέρα του, λόγω της φύσης του, θα του άρεσε πολύ η ιδέα να καθαρίσει τη φωνή του από μια παλιά κασέτα και να κυκλοφορήσει ένα νέο τραγούδι των Beatles.

«Το “Now and then” είναι ίσως το τελευταίο τραγούδι των Beatles. Όλοι δουλέψαμε πάνω σε αυτό, είναι πραγματικά μια ηχογράφηση των Beatles», λέει ο McCartney.